Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

digitalizace Kojálu, Brno

Zdravím, mám dotaz, připravuje se digitalizace Kojálu pro značnou část JM kraje. ČT (multiplex 1) má přepínat teď na přelomu listopadu/prosince. Netušíte někdo, jak to bude s příjmem a tedy s úrovní signálu? Původní analog byl veden často přes TV převaděče. Jsme za kopcem (Boskovice), dají se čekat nějaké problémy?

armonk
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: digitalizace Kojálu, Brno

Boskovice by mely byt v pohode, ty odrazy az tak nevadi, preci jen ta modulace je na to stavena. Problem bude spis oblast od namesti dolu a od komenskeho smerem k Bilkove, tam je uroven jen kolem 40dBuV a spousta odrazu.
Naproti tomu trebas Absolonova, Na Chmelnici apod. je na tom casto lepe z Kojalu nez z Cizovek.

J a
Registrace: 7/2005

díky za odpověď, jsme na Květné, tak snad to bude v pohodě. Bude potřeba přenastavit antény? někde jsem četl že ano?

armonk

NA kvetne to bude zcela v pohode, skoro bych tipnul, ze pokud mas sirokopasmovou antenu na cizovky, idealne sito (ne polske), nebudes muset delat nic. Na Absolonce jsem na Kojal doplnoval antenu, ale tam mel anteny pod strechou a celkem velky rozvod. Hlavne zadny zesilovac, z cizovek vali Ufon a uroven tam byva pres 100dBuv !!!

J a

Síto mám, ale i zesilovač, který mám kvůli rozvodu v menším rodinném domku, tak ho tedy vyhodím. Dá se to už nějak otestovat? Jde nějaké testovací vysílání?

armonk

Jinak jestli si chces hrat, na cizovkach vali Javrice (bidne) a Trutnov (dobre).

J a

Ne, zadne testovani nebude, pokud ti ten zesak nedela bordel, nech to jak to je. Ale jak jsem psal, Kvetna bude zcela v pohode. Zkus ten Kojal naladit (kanal 29), mel by jsi tam mit analogovou, asi trochu duchatou CT1, tesne pod CT1 z Cizovek (k.34). Myslim, ze nic vic tam nebude.

J a

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra