Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

kvalita hdmi káblu

Zdravím vás, viete mi zo skúseností nejako povedať, záleží na kvalite hdmi káblu natoľko, že by to malo nejaký viditeľný význam? Nie je to len predbiehanie sa predajcov v cene? Teda inak povedané, aké máte skúsenosti z rozdielom kvality obrazu s obyčajným káblom hdmi cca za 10euri a nejakým drahším, ktorý má údajne mať lepšie vlastnosti /tienenie, kocovky atd../ /mám hd sat prijímač a hd ready plazma, keby aj na tomto záležalo/. Ďík

zdenoh1975
Registrace: 11/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Tak

já například žádný rozdíl mezi kabelem za 300 a za 800 nikdy neviděl,protože žádný není.

hobo
Registrace: 1/2007

RE: kvalita hdmi káblu

Buď to obraz přenese, a nebo ne. Mezi tím je úzká oblast kdy to blbne.
Osobně vyzkoušeno na experimentálně vyrobeném HDMI kabelu dlouhém cca. 25 metrů.
Nic takového, jako přímá závislost kvality obrazu na kvalitě kabelu neexistuje.

Martin79
Registrace: 7/2008

Tak

Ale je. 500kč.

To:zdenoch.Vikipedia

Žádný učený z nebe nespadl ale pitomce jako by shazovali.

zizi
Registrace: 2/2007

No. ja potrebujem 1 meter dlhý kábel zo sat do tv. Teda tam je to úplne jedno či má konektory zo zlata, alebo ja neviem z čoho, či má hrúbku takú, alebo inú /tienenie/ a či je za 5€, alebo 65? Tak?

zdenoh1975

no mě se podařilo koupit 1,5m za 90kaček a žádnej problém není.

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

rozdiel uvidite pri dlhsich dlzkach, pokial pouzivate kabel do dvoch metrov, tak volnym okom rozdiel neuvidite, pri dlhsich dlzkach a trase pri elektrickom vedeni c inych rusivych elementoch uz by ste rozdiel videli aj volnym okom. standartne ludia ale pouziju kratke vzdialenosti a aj lacnejsie kable bez problemu

quick123
Registrace: 12/2008

Dík za info

zdenoh1975

quick123

co jako uvidím volným okem,šum,brum,rušení,nebo co?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Nejlepší je kabel se zlatými konektory s platinovými drátky potažené saténem a zdobený granáty.

Jedině takový kabel ti z obrazu DIGI TV pro tvojí plazmu udělá to největší potešení.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Velmi

hezké a výstižné konstatování. :laughing: :laughing: :laughing:

hobo
Registrace: 1/2007

Někdy si říkám že je škoda, že neexistuje optická varianta jako u S-PDIF. Padaly by otázky, co je lepší ;-)

Martin79
Registrace: 7/2008

Ziadny, pokial nie je poskodeny alebo vietnamsky.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1

@pierrepetr

Otázka znie skôr, čo neuvidíš, a to budú asi tie stratené bit-y. Pri extrémnych dĺžkach a haraburdách kábloch sa to stáva celkom často. Ináč by bola celá špecifikácia HDMI asi k ničomu, keby to šlo aj na plochú netienenú 19-žilu. Síce to pri SAT receiveroch a normálnych dĺžkach momentálne nemá zvlášť význam riešit, zatiaľ som nemal v rukách nič lepšie ako s HDMI v1.2 výstupom. Ale preniesť niečo z Blueray alebo HD kamery v rozlíšení napr. 1920x1080p z dát. tokom 24Mbps a 7.1 HD Audiom na 20m bez zodpovedajúceho káblu už až taká prča nie je. A dosť veľký problém pri noname kábloch je práve ani nie tak v kábli (vodiči) ako v konektoroch, videl som už aj zoxidované, aj také čo vypadávali zo zariadení pod váhou kábla samé.
LAN (Ethernet) sú tiež len blbé 1 a 0, a na netienenej Cat.3 asi giga-bit ethernet stabilne nerozbeháš, a to sa spolieha aj na celkom slušné samoopravné algoritmy...

Kvinto
Registrace: 6/2009

Rozdil muze byt v garantovane prenosove rychlosti. To ale pri beznem sledovani satu neni az tak dulezite. videt to muze byt u BD, kdy se v obrazu mohou objevovat ruzne chyby. Kvalitni kabel nejakou korunu stoji, na druhou stranu to je jistota. Pokud pripoustite, ze je treba kvalitni koax, uvedomte si, ze i u HDMI kabelu plati fyzikalni zakony.

Bloud
Registrace: 2/2006

Kvinto

ale dobře, čo neuvidíš, a to budú asi tie stratené bit-y,jak se to projevuje,neměl jsem možnost vidět ,nebo nevidět ztracené bity?,nikdo mi tu nepopsal jev,jak se to projeví v obraze,co tam bude chybět?,nebo navíc?

pierrepetr

@pierrepetr

Dívám se,odborníky se to zde hromadí,zlatými kontakty se mu ty ztracené bity vrátí???A to má oči,asi jak orel???

Prosat
Registrace: 8/2005

@Prosat

Nie, nikde som nenapísal že mi zlaté kontakty tie stratené bity vrátia, a oči nemusím mať ako orol, aby som rozoznal obraz od tmy. Písal som len, že k patričným zariadeniam treba mať aj patričné (čo sa týka HDMI špecifikácie) káble.
Ešte raz : Súčasné SAT receiveri s výstupom HDMI v1.1 - v1.2 (max. 1920x1080i + DolbyDigital 5.1) - postačuje akýkoľvek "normálny" kábel.
BlueRay alebo HD Player, AV Receiver, zobrazovače (Plasma/LCD) - najlepšie všade s HDMI v1.3a a k tomu zodpovedajúca kabeláž.
A práve pri tých SAT receiveroch vidím najväčší problém v ne-podpore HDMI v1.3 (ani nie tak kvôli chýbajúcemu Deep Color, xvYCC, Auto Lip-Sync, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio - ktoré tu momentálne nemajú opodstatnenie) a chýbajúcemu funkčnému CEC protokolu, s ktorým je ovládanie zariadení podtatne jednoduchšie. Aj keď CEC je už v špecifikácii HDMI v1.0, používa sa až od HDMI v1.3a...
Tak tu nepíšte, že stačí akýkoľvek HDMI kábel, takmer vždy a ku všetkému, lebo po nástupe HDMI v1.4 cez "starú šunku" asi ťažko pôjde aj Ethernet, alebo 3D obraz.

Kvinto

Kup to levnější. já mám 1,5 sencor za 150 a funguje perfektne.

šibal
Registrace: 8/2009

@pierrepetr

Re: nikdo mi tu nepopsal jev,jak se to projeví v obraze,co tam bude chybět?,nebo navíc?

a) chýbať bude len ten "obraz"...
b) a navyše, snáď len hláška cez pol obrazovky "Nepodporované rozlíšenie, alebo Žiadny signál"...

* Teraz sa nebavím o SAT receiveroch (1920x1080i), popísal som vyššie.

Kvinto

Tak chyby se mohou projevit napriklad tim, že v narocnejsich scenach budou v obraze mista (o velikosti par boudu), kde bude jina barva ( v souvisle plose jsou "hvezdicky"). Hlaska se neobjevi.

Bloud
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra