![]() |
|
Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?Ahoj,mám dotaz jestli se zlepší kvalita obrazu při následné výměně.Vlastníme CRT Tv Grundig a k němu sat.přijímač od DIGI Tv. Obraz je vcelku O.K. Chceme si k Vánocům pořídit nějakou plazmu Panasonic, ale podle toho co čtu, se zhorší obraz, protože CRT Tv si snad lépe poradí s nekvalitním příjmem od DIGI než LCD nebo plazmy. Je to opravdu pravda ? Jaké zlepšení obrazu nastane, když si k Panasonicu HD pořídíme HD sat.přijímač a kartu SkyLink ? Jde mi o to, jestli investice 30 tis.Kč bude mít aspoň 20% zlepšení obrazu. díky za odpovědi zkušených praktikantů Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
Zlepšenínastane určitě-hlavně na cz a sk programech,ale i řadě dalších.Pokud by jste využili HD nabídku tak to je uplně jinde.Hlavně u DIGI je absence vysílání 16:9. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?jestli ta nová plazma bude 50palců nebo více, tak to bude rozdíl jako hrom,digi je právě spočítáno na jakoutakous koukatelnost na CRT televizích. |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?20%? Když spočítáš jenom to že digi vysílají v letterboxu 720x420 bodů, tak je to 0,3 Mpixelu.No a HD má 1920x1080 to je 2 Mpix. Takže to je zlepšení 700% ne? |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?Díky za Vaši podporu do nákupu.Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
@JimmyTo není podpora,ale rada.Kup si tu plasmu,ale s digi budeš mít oči pro pláč.Nebo přejdi na CS link nebo Ski link a budeš celkem spokojen. |
milord
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?A nebo na obě dvě platformy, jen se divím, že když jsi tady tak dlouho registrovaný, že jsi tu ještě nic nepobral. |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
to netace :víš, já koukám po obchodech a když vidím na některých ten obraz na LCD TV , tak mám z toho hrůzu. Nevím co tam chytají, ale doma je obraz lepší. Když vidím na plazmě super obraz, tak je to zase z Blue-ray přehrávače. V Datartu jsem viděl TV kde běžela Nova HD a taky nic moc. Čekal jsem to lepší.Tím vůbec nějak chválit mojí CRT, je to už babička a výměna je už nutná. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
pro zahraniční HD v češtině jedině do SkylinkCS link zaspal... |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
Alejá bych od nich třeba bral ten balík HBO.To třeba u Skylinku chybí. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?Dobře já ti poradím, je to jen návrhKup si plasmu 42" Panasonic - tím nic nezkazíš. Parabolu MAXIMUM E85 alespoň s dvěmi lnb, pokud budeš chtít mít zapojenou tu plasmu tak ti stačí lnb single, když by jsi chtěl mít i to crt tak twiny. HD stb třeba AZbox Elite - je to sice Linuxový box alespoň máš sním více možností využití. Kartu Skylink, podobná nabídka jako u CSlink, ale má levnější balíčky. |
netace
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?Jimmi, to pořídíš okolo 20.000,- . |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?O.K. já mám ješte Openbox 810, tak bych potřeboval nějaký HD, co jde propojit s tím Openboxem, abych nemusel mít 2 karty.Zatím Openbox HD u nás není, ale už jsem ho viděl, že snad někde se vyrábí. Zatím dělám průzkum, dikes všem. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
datum registraceParabola.cz by měla informaci o datu registrace nicku zase zrušit. Opět se potvrzuje, že je to naprosto irelevantní a matoucí údaj. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?anebo přidat kolonku, kde je tady pořád a kdo ne, nebo nějakou jinou informaci |
netace
![]() |
|
NekupujObraz máš celkem OK. Tak proč to měnit? Budou změny UPC, snad DIGI rovněž. Cpát se do platby za pár prográmků HD chce čas. S nákupem bych počkal. A každý ekonom ti poradí min po svátcích, ne před.Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
![]() |
|
to netaceNebo vědomostní zkoušky :-)No a nebo by stačilo označit ikonou odborníky. Aby nováček věděl, jestli mu radí montér nebo kominík, co zná satelitní montáže ze střech. :-D |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?No jo ale kdo by nám zaručil,že tu ikonku má opravdu odborník.Oni jsou opravdoví odborníci a jsou i tací co sice namontovali desítky sat,přijímačů ale odborník stále není.Jinak si nedovedu vysvětlit,že odborná firma připevní parabolu na nově zateplený dům a až potom zjistí,že tam není signál.To já jako naprostý amatér přijdu,podivám se a hned vidím jestli tam sat půjde nebo ne.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
RE: Vyplatí se vyměnit TV a sat.přijímač ?A o tom to je, já to říkám pořád, na co jsou ti papíry, když to umíš i bez papírů. Jinak řečeno, jaký je rozdíl od profi montážníka a profi amatéra kromě toho papíru, žádný.Dokonce bych řekl, že ten amatér odvede lepší práci než kolikrát profík. |
netace
![]() |
|
![]() |