Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Prima (COOL) 4:3

Tak jsem jednou napsal na Primu, proč przní moje oblíbené seriály do 4:3, ani jsem nečekal, že odpoví, ale stalo se, takže kdyby vás to zajímalo:
"Dobrý den,
proč Prima COOL nevysílá v obrazovém formátu 16:9? Hrdinové, Heuréka, Lovci duchů, Top Gear a další pořady jsou vyrobeny v 16:9 a vy oříznete půlku obrazu do nesmyslného 4:3, což je u TV, jejíž cílová skupina má převážně LCD a Plazmy dost kontraproduktivní. Stejně tak upoutávky máte ve 4:3."

"Dobrý den, bohužel - jde o pořady, které byly nakoupeny - ač vyrobeny v 16:9 - ještě k vysílání ve 4:3.
Je nám líto.
Zdravíme a přejeme hezký den."

cancro
Registrace: 5/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Prima (COOL) 4:3

Třeba takoví Hrdinové 2, to nevím kdy to kupovali, když je to natočený teprve v roce 2007, tak to asi koupili hned jak to natočili nebo co, přeci by teď někdy nenakupovali ve 4:3.

cancro

To by mne taky zajímalo jak to mají nakoupený. Nejenom Prima ale i Nova. Buďto mají obrovské zásoby z minulých let, nakupovali dopředu a mají v tom umořený strašný prachy, což moc nevěřím a nebo ty upižlaný filmy nakupují ještě dnes. Ale tomu nerozumím, protože ten upižlaný musí být přece dražší, musí tam být započtený plat toho pižlače, ne? :8)

visper
Registrace: 5/2008

To je podle mě nesmysl. Kupují přece hlavně práva, ne hw. Jestli to koupili před 100 lety nebo dnes, mělo by to být snad jedno. Pokud byl původně natočen v 16:9, proč kupovali hw ve 4:3? Nebo se práva kupují dle formátu a 4:3 je levnější než 16:9?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Hmm myslím, že cena bude stejná, akorát, jestli to má Prima nějak fyzicky v archivu ve 4:3, tak to tak asi musí odvysílat, a to tolikrát, kolikrát na to má práva, jinak to taky nechápu. Třeba nedávno dávali Matrix ve 4:3, to bylo taky dílo, ve 21:9 je to úplně o něčem jiném. Předpokládám, že to bylo na práva zakoupená před několika lety, kdy Matrix vysílali poprvé.

cancro

I když oni asi vysílají ve 4:3 cíleně, proč by jinak dávali upoutávky, zprávy atd. v tomhle formátu?

cancro

dnes, keď už nejaký ten piatok sa predávajú v drvivej väčšine 16:9 TV je to kontraproduktívne. Najlepšie je keď v nejakom obchode alebo bare beží 4:3 vysielanie roztiahnuté na 16:9 :))) To sú krásne tváričky Rv

Gondy
Registrace: 6/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra