![]() |
|
Zlučit terestrial a sat prijemporadte mi prosim chcem zlučit do staršieho TV cez f-konektor samica,sat prijem ˇa terestrial čo na to potrebujem aby sa to navzajom nerušilo.Lebo som to dal cez rozdvojku a sat rušil terestrial ! |
kakajan
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 208 |
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemhttp://www.eltasat.cz/slucovace/slucovac-tv-sat-s-105a |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemslapet zapoměl napsat že ten slučovač potřebuje 2x , nebo 1x a koncovou zásuvku třebahttp://www.eltasat.cz/ucastnicke-zasuvky/satelitni-zasuvka-koncova-hirschmann-eda-302f a rušit se ti to nebude , protože radio, televize a satelit fungují na jiných frekvencích Rádio 88 - 108 Mhz Televize 125 - 862 Mhz Satelit 950 - 2300 Mhz |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
@netaceTak jest máš pravdu ;) R^ |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemZnámý měl sloučen sat s pozemním signálem a zlobil mu diseq někdy přepnul v pořádku a jindy nebyl signál. LNB jsem mu zkusil měnit, přepínač taky a nakonec to dělalo to sloučení. Natáhly jsme samostatný kabel na sat a má pokoj. Přijímač byl Homecast eM-200. |
Jira
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemtak si měl koupit diseqc i se vstupem pro pozemák a makalo by mu to takytřeba http://www.eltasat.cz/lnb-prepinace/prepinac-diseqc-2-1-p-162-tw |
netace
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemNapsal: "chcem zlučit do staršieho TV cez f-konektor samica,sat prijem ˇa terestrial".....chce to sloučit na střeše nebo až před televizorem ? A ještě k tomu napíše "cez f-konektor samica", to je co ? A do "staršieho televizora" nemá třeba na mysli sloučení z RF modulátorů do anténného vstupu ? Jak jste to z toho všechno poznali ? Já jsem z toho vedle ! Asi se budu muset ještě móc učit ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemještě dodatek: "Lebo som to dal cez rozdvojku a sat rušil terestrial !"...což by taky mohlo být tím, že má RF modulátor v satu naladěný na stejný nebo blízký kanál jako v terstriálu, že ano ! |
Tondach
![]() |
|
@Tondachto máš sice pravdu, ale předpokládám, že se mu jedná o toto |
netace
![]() |
|
netaceV jeho případě bylo jednoduchší i levnější to vyhodit a natáhnout 5 metru koaxu. |
Jira
![]() |
|
zlučiťpotrebujem zlučit od satelitu a od vonkajšej terestr.antene do anteneho stupu TV tam je konektor samica tak aby mi to nerušilo medzi sebou Dakujem asi ste to už pochopili_,? |
kakajan
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemSorry za toto "jednoduchší". ;P |
Jira
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijem@TondachTaky jsem přesně nepochopil, co vlastně chce, dokonce ani podruhé.. ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemmusím se přiznat, já teď na podruhý taky ne. Poprvé jsem myslel, že chce to co jsme napsali |
netace
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemVždyť jsem to říkal ! Sice si plete anténní vstup u televize s F konektorem, ale je to jen o tom, že musí naladit výstup z RF modulátoru satelitu na jiný kanál než jsou ty kanály, na kterých přijímá terestriální vysílání ! Chce si s tím jenom trochu pohrát ! Bohatě stačí ta rozdvojka ! |
Tondach
![]() |
|
pro kakajanBudete mít například !!! terestriální příjem na kanálech 25. 38 a 55 a k tomu musíte přes tu rozdvojku dostat výstup z RF modulátoru satelitu někam mezi to, aby se to neovlivňovalo, například !!! na kanál 40 ! |
Tondach
![]() |
|
sory!!Ja som to zle napisal je to tak ako napisal tondach sat som naladil na volny kanal kde neni terestrial vmojom pripade na 55 azlučil s terestrij.cez rozdvojku na druhy televizor.1. TV jezapojeni cez scart atento 2. cezantenu pripojku koaxialom a tamto to chcem zlucit stale mi to potom ruši!Skušal som aj na 2. volnych frekvenciach a ruši to stale.ILLUSION_-m5!! |
kakajan
![]() |
|
RE: Zlučit terestrial a sat prijemJestli tomu dobře rozumím, tak u druhého televizoru, připojeného koaxiálem se dostává pozemní signál do satelitního, přivedeného tam také koaxiálem. Pravděpodobně tam je nějaký "silný rušivý" pozemní signál,buď místní vykrývač, nebo vyzařující společná televizní anténa, někde poblíž, který se indukuje do toho koaxiálního kabelu k tomu druhému televizoru. Nezbyde nic, než dál zkoušet, případně vyměnit koaxiál za jiný, nebo "odladit" ten rušivý signál vhodným odlaďovačem a také počítat s tím, že se může stát, že to odstranit nepůjde. |
Tondach
![]() |
|
![]() |