Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Multibeam E-85 - SAXOn

teď jsem dočetl recenzi BIG BISAT, v neděli jsem dělal u ČB - Multibeam E-85, musel sem posunout na západ střed, abych dostal Intel blíž ke středu a měl signál. 23 šla v poho. jak jsem udělal skew celé ant, 1st lépe, ale utíkalami 23. Jak na to dete vy? Montujete je, nebo raději dvě 80ky? díky za názor.

Luckyolda
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Multibeam E-85 - SAXOn

mam taky Multibeam E-85 a no prob.chce to ale asi měřák na optimální nastavení.vždycky tam něco trochu šilhá.

hořák
Registrace: 1/2009

Na 23E až 1W je Multibeam E-85 uplně dostačující. To jsem tu přeci probírali x-krát.
Ohnisko nelze zvolit takové, že jsou LNB na odě žádáné pozice stejně vzdáleny od středu.
LNB pro Intelsat musí být o něco blíže středu, to je snad jasné.
Dávám to kolem 10E, pak už to jen přepínám přes relátko a snažit se pokud možno o stejné MER na obou pozicích, na vybraných TP.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Díky za info, ještě skew celé antény - necháváš v nule?

Luckyolda

Na nule zůstat nemůže, vždyt Intelsat má nižší elevační úhel.

Dávám to mezi 84 až 88 st/údaj na vyražené stupnici/.
Zkrátka 2 až 6 stupňů od rysky. Když šilham na 28E, tak je to těch 5 až 6, když pouze na 23E, tak stačí méně cca 2 až 4. Taky křivé upnutí/trubka, stožár/ dělá své...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

saxon

ještě jednou díky za info.

Luckyolda

re :

Multibeam je tak trochu jiná anténa a jako taková vyžaduje i tak trochu jinou instalaci.První dvě,tři instalace trvaly déle,ale dnes už jsem stejně rychlý jako na "klasické šilhačce",nepočítám monobloky,to je vůbec rychlovka

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Pouzivam tiez multibeam pre 28, 23, 19, 13, 5 a -1, stred na 13 st., lokalita pobliz Bratislavy. Skew vychadza okolo 5 st. S nastavenim ziadny vacsi problem nebol, funguju vsetky, aj "kriticke" transpondery. Na 23, 19 a 13 st. je uroven signalu porovnatelna s 80 cm parabolou, na krajoch by som to prirovnal tak k 65 - 70 cm (inymi slovami, vysledok je o nieco lepsi ako na 60 cm tanier). Jediny problem je mechanicka stabilita (su tam quady), ale tych 25m nastrihaneho koaxu to mozno trocha spevnuje :-) Kazdopadne, aj ked predok lieta vo vetre ako divy, signal sa nerozpadat nestiha.

JanoHels
Registrace: 1/2006

@JanoHels
Na nějakých 6 quadů bych už asi koupil tu bigsat. Je sice dražší, ale mě velmi sympatická anténa.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik535

Ja asi tiez. Je to krasny kus, uz len kvoli tomu ... Ale v case ked som si riesil satelit som o tejto antene netusil. Necital som o nej a ani v kramoch som ju nevidel. Teraz uz to menit nema zmysel, ked multibeam slape k spokojnosti. Snad az mi multibeam sfukne alebo ho budem mat komu venovat :-)
Ono bezne v obchode bigsat u nas nevidiet ani teraz ...

JanoHels
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra