Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Časový signál

Trošku mimo téma. Mám meteorologickou stanici s hodinama řízenýma časovým signálem. Poslední týdny neprobíhá synchronizace a i ruční hledání signálu selhává. Má s tím někdo zkušenost, zda-li je signál v provozu nebo je chyba na mé straně? Stanice je stará ani ne rok a celkově se chová korektně. Ze dne na den zmizel ten symbol indikující zachycení signálu a nic..
Dík za odpověď ;)

Arsenalek
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Časový signál

Zdravim. Ja mam tento isty problem asi 5 dni. Ked dam vyhladat signal tak mi naskoci len ten vysielac a simbol S mi nenajde. Skusal som vysielac aj premiestnit ale bez vysledku,aj som ho resetol a nic. :lookaround:

JOKO 77
Registrace: 11/2007

Tak to asi přestalo fungovat. Uvidíme, jestli to zas naběhne..

Arsenalek

Rádiový signál DCF

Rádiový signál pro řízení času stále vysíla.Konkrétně je pro naše území šířeno z Frankfurtu.Vyndejte tedy batrie aby došlo k úplnému vypnutí přístroje(smazání paměti).
Po chvíli je opět vložte a nechte zařízení automaticky vyhledat signál.

Old Master
Registrace: 1/2005

Som rád že je asi problém inde ako u mňa.Ani mne nefunguje rádiový signál na meteostanici.Ale aby to nebolo také jednoduché na iných hodinách funguje.Ako keby bol pokles intenzity signálu a menej citlivé mašinky to nezvládajú

jurko
Registrace: 7/2008

Šíření signálu

No k té intenzitě signálu a citlivosti se moc nepřikláním.Stačí i slabý odraz vlny a zařízení musí být schopno sig.příjmout.Mám metorologickou stanici Oregon Scientific další v kanceláři EMOS a nějaké no name nástěnné hodiny.To vše se nacházi v domě o síle zdí 80cm (kámen a cihla)umístěném v hlubokém údolí okolní kopcovité krajiny.Vše jede na 100% R^

Old Master

Takže po teste hodín sa opravujem: radiový signál nefunguje ani na hodinách.

jurko

DCF 77 (Radiový signál)

DCF 77 je německá stanice, která vysílá nepřetržitě na dlouhé vlně z vysílače v Mainflingen (50° 01" severní šířky, 09° 00" východní délky), asi 25 km jihovýchodně od Frankfurtu nad Mohanem. Provoz zajišťují společně Spolková pošta Telekom, která provozuje vlastní vysílač a antény, a Spolkový fyzikálně-technický ústav PTB Braunschweig, který odpovídá za řídící signál odvozovaný od atomových hodin. Stanice začala vysílat v září roku 1970.
Vysílač má výkon 50 kW s odhadovaným vyzářeným výkonem (ERP) asi 30 kW. Dosah vysílače je dle údajů PTB kolem 2000 km. K vysílání je určena 150 m vysoká (200 m vysoká záložní) vertikální všesměrová anténa s kapacitním nástavcem.

Takže pokud to někomu nejede je chyba u něj! Rv

Old Master

Old Master

Takže ak vás možem poprosiť posuňte čas a dajte ho automatickz opraviť.Podľa mňa vám to neurobí.Ten signál nie je Obe mašinkz ho neregistrujú.ďakujem a dajte prosím vedieť

jurko

Test příjmu sig.DCF77

Takže odzkoušeno na přístroji Oregon Sientific.
vyjmuty batreie - úplná ztráta dat z paměti(vše vynulováno)
baterie vloženy - spuštěn atomatický příjem sig.DCF77
Po uplynutí čtyř minut nastaven aktuální čas a datum.Síla příjmu úrovně sig.na 50%.Tedy opět mohu jen potvrdit že sig.DCF77 vysílá. R^

Old Master

Síla signálu je stále stejná už 20 let, ale poslední dobou silně narůstá rušení, jak si lidi kupují plazmy ;) Kdo nevěří ať si zkusí jak daleko uslyší svou plazmu na DV tranzistoráku.

visper
Registrace: 5/2008

Príjem DCF77 na západnom slovensku je bezproblémový, v posledných dňoch som nepostrehol žiaden výpadok signálu.

jaro77
Registrace: 6/2006

Old Master

ďakujem .som z toho jelen asi zauradovalo rušenie lebo neverím,že by odišli naraz 2 mašinky.Aj keď so zo stredného Slovenska a do Franfurktu je to trochu ďalej.Oregon je značka ja mám čínsku no name.možno moja je citlivejšia na rušenie.

jurko

Je to zaujímavé, môj otec mal podobný problém s meteo stanicou, čas musel nakoniec prestaviť ručne, teraz som vybral baterku z môjho RC budíka a skúsil som, že či nabehne automaticky čas a veru nenabehol.

PeterHumax
Registrace: 3/2007

vše jede

včetně náramkových hodinek, bez jakýchkoliv problémů. Ze dvou meteostanic a kuchyňských DCF hodin vyndány baterie a do pár minut vše OK. Jsme dost v dolíku, pozemní příjem TV nula - sat je nutností ;)

VU+ UNO!

drejdl
Registrace: 8/2007

@jurko

To by musel být opravdu extra šmejd, ten signál je opravdu velmi čitelný. Na radioscanneru je frekvence DCF77 (77,5 kHz) slyšet jako 100 - 200 ms pípání vteřinových značek, kterých je 59 za minutu. Každé pípnutí je jeden bit.
Bitrate jak blázen :-D

Martin79

Mimochodem, ještě mám někde plán co který bit znamená, němci to totiž vyřešili opravdu geniálně.

Martin79

Jednou za rok začnou mít tyto problémy moje hodiny.Vždy vyměním baterii a nechám to aby se samy nastavily.Někdy to trvá i 24 hodin než ukazují OK.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

@Jarous

Sběr informace DCF trvá od 00 do 58 sekundy každé minuty. Chybějící 59 značka je startovací.
Hodiny by měly teoreticky fungovat už po 1 až 2 minutě po zapnutí!

Martin79

No nabehol mi už čas, no je to o tom kde to umiestnim, to miesto kde signál nabehol, tak teraz 0 bodov.

PeterHumax

Po nasazení bateri se vždy ručičky začnou točit a zastaví se na osmé,dvanácté nebo čtvrté hodině a pak už se pohybuje jen vteřinovka.Nepomáhá ani ruční zapínání.Tak se nato vždy vykašlu nechám to tak a druhý den to vždy funguje ;)

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Dík za odpovědi, mě to pořád nefunguje, baterky byly venku. Ještě mě napadlo, že zkusím nový. Jinak fakt neví..

Arsenalek

Musí to byť poklesom úrovne signálu.Hodiny saa chytili pri okne,ale meteostanica ani za boha

jurko

Na východnom slovensku, alebo v lokalitách s veľkým rušením sa hodiny synchronizujú iba v noci. Pre presný chod hodín stačí jedna synchronizácia raz za 24 hodín.

jaro77
Registrace: 6/2006

je to rušením alebo poklesom signálu.Meteostanica sa chytila až von na balkóne

jurko

ČR je na tom o dosť lepšie kvôli vzdialenosti od vysielača (hlavne západná časť ČR), keby bol vysielač na takej Ukrajine, tak zas SR by bola na tom o dosť lepšie. Skôr čas naskočí v Plzni ako v takých Košiciach, no a v Plzni je ten signál taký silný, že by mal naskočiť snáď na všetkých možných miestach, možno by bolo dobré vybudovať ešte jeden vysielač, aby sa zlepšilo pokrytie v Európe.

PeterHumax

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra