Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nový firmware Ferguson Ariva 200 HD

New feature
+ Improvement
! Software change requires modification of your configuration
x Bugfix
- Information only

Revision history:

maincode 1.02B1
x fix Slovak, Dutch and a part of Polish translation
+ diable the numeral key function at timeshift mode
* the background of teltext subtitle is transparent
* display current channel druing playing Game
+ Delay "Scambled" info display
! Add LCN support - by default off
! Add FastScan for TnK, Canal Digitall, etc.
+ The CA and CI am clash
- First improvement for TechniCrypt CAM, still under progress
x Fixed potentially serious bug in interlocked handling
x BBC channels bucket descrambling

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Re:Nový firmware Ferguson Ariva 200 HD

Na poľskom fóre bol včera tento: Ariva200_2009.10.24_1.01C6_patch.abs, je to ten čo popisuješ?
a čo rieši pre nás nechápavých?

ab0516
Registrace: 11/2007

Novinka dne: Ariva 100 HD

ano, nejenom na polských, ale o hodně dříve na rakouských, pouze alternativa, píši o továrním softweru.
Co řeší patch?
Zpravidla úplně to samé co tovární soft (pouze se přepisuje)
Jinak NOVINKA dne:
další levný HD stroj z dílny Ferguson pod názvem Ariva 100, který je úplně stejný jako 200HD, pouze odlehčený o CI slot

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui

RE: Nový firmware Ferguson Ariva 200 HD

Bez CI slotu je to na ;P
Promiň,jen můj názor :-/

VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm

martin5
Registrace: 10/2007

pokud to ten stroj jeste o petikilo zlevni, tak proc ne

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Tak nějak nemám důvěru v jednoúčelové mašinky,tak proto,ale jak říkám,je to jenom můj názor.

VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm

martin5
Registrace: 10/2007

nový firmware

nový firmware jsem nainstaloval, ale je to nějakej zmetek... v informacích se mi stále zobrazovalo číslo 1.01B5 a pozoroval jsem sekání obrazu...

navíc tam nemůžu dostat zpět z editoru nastavení kanálů přes usb....

vicini
Registrace: 10/2009

poslední

našel jsem ještě novější

http://upload.dvhk.pl/content.php?id=134879

vicini

firmware je v naprostém pořádku a je úplně stejný o kterém píši.

Pokud cena "padne" kolem dvou tisíc Kč, s kartou skylink by to byla výhodná koupě roku...

Babui

tak a teď babui raď

po načtení nové udb... se mi přístroj neustále dokola restartuje ... ale nenaběhne ,jak ho mám oživit? :)

vicini

RE:tak a teď babui raď

přehreh to přes RS232 a budeš to mít v pořádku, přes USB se to dělá Allcode+bootloader, ne jinak, soubor je vždy ABS, stáhni si návod v abode

Babui

Sice nevím jak to sparovat a co nastavit v pc aby se to vidělo. A uvidí se to když se ta ariva stále restartuje a nic v ni neudělám

vicini

ještě jsem se nesetkal, že by Ariva resetovala pořád dokola, prostě si tam narval něco co tam nepatří a teď je to tak jak to je, místo řečí si to propoj přes PC a sprav to

Babui

tak to mi jasný, že jsem tam nechtíc dal něco jinýho..... a to nejsou řeči ,jen prostě fakt netuším jak to udělat, když se stále restartuje , když to propojím tak mi ariva upgrade sice zahláší sync ok.... ale po te napíše myslím že error memory... což je jasné.... jinak vůbec netuším jak to přehrát, ale chybama se člověk učí.... já to vidím na servis :((

vicini

odkud si?

Babui

Děčín :(

vicini

Taká se mi to stalo, seting neni kompaktibilní z novou verzí SW, musel jsem stáhnout ručně naskenované programy z druhého přijímače a přehrát přes RS 232 do toho prvního.

Jinak zájímavá závada - přijímač vypnu do pohot. stavu, po chvíli chci zapnout, červená ledka zhasne a nic se neděje, pomůže pouze restart vypínačem ... projevuje se to náhodně u obou ks... Rv ;P

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

hm... to je daleko

natvrdo to při zapnutém peogramu vytáhni z elektriky(šnůru), zpět a už ti to neudělá

Babui

neva už jsem mluvil s prodejcem tak mu to zítra vezu ... díky za snahu

vicini

moc to nepomohlo Rv ;P

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

vyřešeno

wow... takže jak jsem psal ,začínám a chce to trochu času.... nenapadlo mě že pokud přidávám usb konektor do pc ... musím restartovat notebook...pomohla náhoda,aktualizace windows která mi dnes proběhla a následný restart...

vše je v pořádku ,stačilo přehrát databázi z ariva editoru... :laughing:

vicini

U mne nevyřešeno

Dnes se mi podařilo to samé.Přetáhl jsem přes usb s flashky setting,který nebyl kompatibilní s novým firmwarem a ariva se stále restartuje (přestože diskuze na parabole již delší dobu čtu,protože jsem začátečník a proto sleduji vše kolem Arivy 200, tak jako na potvoru jsem tuto negativní zkušenost přehlédl).Takže,jestli tomu rozumím,je třeba přes RS 232 pomocí ariva editoru přetáhnout databázi.Ale jakou vlastně?Mám teď v arivě ten nový firmware.Navíc nemám kabel RS 232,nejde to tedy nějak přes síťový kabel?

osta
Registrace: 11/2009

Zkusím podle tohoto....

Tak koukám,že se to tady řeší také na https://www.parabola.cz/forum/topic-42125/2/, tak to zkusím podle rady viciniho a uvidím!

osta
Registrace: 11/2009

Ferguson Ariva 200 HD

dotaz dá se dát přes disec a.b.c.d. /3x na pevno družice/ a zbytek dotáčet

mila

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra