![]() |
|
Zakódované nahrávky a aktualizace kódů provideraJsem začátečník snažící se zorientovat v problematice satelitního příjmu.Dotaz patří k Topfieldu TF 7710HDPVR, o jehož koupi uvažuji, ale zřejmě platí i pro ostatní přijímače s HDD. Představme si, že mám na HDD nahrávku pořadu ČT1 zakódovaně (protože jsem při nahrávání sledoval třeba NOVU). Za půl roku si všimnu, že mám na disku nějakou nahrávku z ČT1, kterou jsem ještě neviděl. Jestli to chápu dobře, může se stát, že ji nepřehraji, protože se "aktualizovala karta"? Je to tak? A co to vlastně znamená - to se na kartě pravidelně aktualizuje nějaký firmware, který se sám stahuje ze satelitu? Jak často a jakým způsobem provider aktualizuje kódy? Je to jednou za týden, nebo jednou za rok? Budu to předem vědět? Pomohlo by nějak vypnout stahování těchto aktualizací, nebo by pak přestal fungovat příjem. Nebo si má uživatel sám dohlížet na to aby měl před aktualizací karty na HDD všechny nahrávky dekódavané? To je snad nesmyl, ne? Jde mi o to, že přístroj se chystám koupi nejen pro sebe ale i pro mé rodiče. A ti určitě nebudou sledovat, které programy jsou na HDD zakódvané a manuálně spouštět jejich dekódování, aby je mohli přehrávat i po aktualizaci karty. Prostě budou chtít mít možnost kdykoliv přehrát jakýkoliv film, který si někdy před tím nahráli. Proto se chci zeptat: PLATÍ (na Topfieldu TF 7710HDPVR), ŽE KDYŽ SI ZAKÓDOVANÝ FILM JEDNOU PŘEHRAJI, AUTOMATICKY SE PŘI PŘEHRÁVÁNÍ NA HARDDISKU DEKÓDUJE A ZŮSTANE TAM PAK UŽ JAKO DEKÓDOVANÝ ULOŽENÝ? Tohle by totiž bylo řešení a dávalo by to smysl. Prostě bych rodiče upozornil, že pokud si nahrají film, nepodívají se na něj a pak se ho poprvé pokusí přehrát třeba po roce, může se stát, že to nepůjde. Pokud si ale film přehrají třeba hned následující den, budou už si ho moci kdykoliv později přehrát znovu bez problémů (už bude dekódován). PS: Vím, že se tento problém netýká Technisatu HD S2, který má 2 karty, ani Vantage 8000, která umí dekódovat souačasně nahrávaný i sledovaný program. Jde mi o Topfield TF 7710HDPVR. |
jim75
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: Zakódované nahrávky a aktualizace kódů pro...1: Zakódované nahrávky sa prehrať nedajú. Je tam tma, to znamená ,že žiadne data nie su. Odkodovanú nahrávku,tá sa dá nahrať , a aj prehrávať do nekonečna , niekoľko rokov ,až do životnosti HDD.2: Manualne je len splachovanie a vytieranie sraku, to budú musieť rodičia robiť stále. A čo sa týka zápisu , na karte , v dnešnej dobe je všetko automatické.Z toho by bol poriadny guľáš a neviem kto by sa v tom vyznal. Takže to by ťa ani nemuselo zaujímať. Tá tvoja otázka je tak skomplikovaná , že som si ju musel niekoľko krát prečítať vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Zakódované nahrávky a aktualizace kódů pro...kup rodičům HDD recordér se sat. příjmem a nemusíš to řešit |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 382 |
![]() |
|
RE: Zakódované nahrávky a aktualizace kódů pro...Nic komplikovaného na tom nevidím.Záznam jenž proběhl při současně spuštěném jiném programu je na HDD uložen zakodovaný.Spustit samozřejmě půjde s vloženou kartou.Chceš-li si záznam na HDD ponechat a zajistit si jeho pozdější spuštění,doporučuji nahrávku dekodovat.Pouhým spuštěním se neodkoduje.Musíš současně při přehrávání zakodované nahrávky stiskem tl.Rec.(nahrávání) vytvořit odkodovanou kopii.Poté budou na HDD dva soubory,jeden v kodu a druhý,již odkodovaný.Původní,zakodovaný soubor teď můžeš odstranit.Na změnu keys Tě nikdo upozorňovat nebude,proto doporučuji tento proces provést co nejdříve.Je to trochu nepohodlné,ale jiné řešení neznám.Dobrou noc... |
Hanex
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: Zakódované nahrávky a aktualizace kódů pro...Děkuji všem, zvláště pak Hanexovi. |
jim75
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: Zakódované nahrávky a aktualizace kódů pro...Dekódováním nahrávek se zaobírá poslední vydaný firmware pro TF7710HDPVR. Můžeš si nastavit autodecoding na kteroukoliv dobu a přijímač sám, třeba v noci, kódovaný nahrávky dekóduje. Mrkni na stránky Antenexu. |
Hellas
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 174 |
![]() |
|
![]() |