Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Příjem STV1, STV2

Ztratila se mi možnost příjmu slovenské jedničky a dvojky. Prostě nemohu na přijímači (Ferguson 6600CR) naladit frekvenci 12,565/H (nenajde při ručním ladění nic). Do nedávna vše fungovalo bez problémů. Poradíte, v čem může být problém?

sikin
Registrace: 10/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem STV1, STV2

Nedávno tady v diskuzi proběhla debata nad úplně stejným problémem u Topfieldu 6000cr. Zkuste si to vyhledat.

Tondach
Registrace: 3/2004

Příjem STV1, STV2

Jen drobnost - je tam FEC 2/3

smscz
Registrace: 7/2008

RE: FEC 2/3

No a co to znamená? Vždyť jsem to ještě minulý týden normálně chytal a na Skylinku jsou tyto programy uvedeny mezi volně naladitelnými.

sikin

re.

fec 2/3 je taková velká drobnost

parabola 120 cm, motor 80°E-60°W, ferguson 8900HF, sony W4500.

vaclavbrno
Registrace: 8/2005

RE:

No to jste mi fakt pomohli. Já myslel, že je to poradna.

sikin

STV1 -Astra 3A 12565/H 27500 2/3
STV2 -Astra 3A 12565/H 27500 2/3

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

to není poradna, to je diskuzní fórum

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

sikin

Nerob si z toho nic.Ochota niektorych je fakt"velka".Radi niektory namiesto pomoci provokuju :fuming: :bomb: Rv :(

Power150
Registrace: 3/2009

RE:

No tak dobře, tak diskutujme. Pořád nevím, jestli něco dělám špatně. Při ručním ladění některé stanice, která se mi neobjevila při automatickém vyhledávání, nastavím frekvenci, přenosovou rychlost, polarizaci a spustím. A ono to najde všechny stanice, které vyhovují daným podmínkám (nevím co má s tím FEC pro opravu chyb společného). To všechno funguje, jen ne u STV na 12565/H 27500.

sikin

Dej tam 2/3.nebo Auto. proskenovat/prohledat, a musí to tam být.Tak jednoduché.

koax
Registrace: 2/2008

re.

musí se nastavit uplně všechny parametry co je třeba nakonec vidíš sílu signálu a pak spustit sken :laughing:

parabola 120 cm, motor 80°E-60°W, ferguson 8900HF, sony W4500.

vaclavbrno
Registrace: 8/2005

A nebo to už máš někde naladěné.Smaž frekvence,znovu zadej,dej proladit a objeví se ti na konci a nebo hledej!! :)

zzaner
Registrace: 9/2006

RE:

Možná jsem fakt něco přehlídnul. Vsadil bych se, že se při skenování FEC nenastavuje, ale až budu doma, tak to znovu projdu. Díky.

sikin

Na Astře 23,5°E je stejná frekvence, použitá s vertikální polarizací. Ta jde naladit ? Jsou tam sice zakódované programy, ale zjistit se dá, zda se naladí ! Jestli taky nejde, je to přesně o tom, co jsem zmínil nahoře !

Tondach

Ked pišeš,že ti to išlo predtým,tak potom maš pohnute s parabolou,alebo dolaď na STV 1-/je tam totiž najslabši signál/-pootočenim konvertora.

AB CRB 800 UHD,VU+SOLO 4K,VU+UNO 4K SE.

Milano 88
Registrace: 12/2007

treba pridat v editacii transponderov obidve polarizacie na rovnaku frekvenciu

Duzu
Registrace: 7/2005

Alebo si daj sieťové hladanie a nemusíš nič zadávať.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Duzu může mít pravdu

Fór je v tom, že z fabriky jsem měl přednastavené 12565 V 27500. STV však vysílá na 12565 H 27500. Tento v podstatě nový transpordér je nutno doplnit do seznamu transpordérů, pokud s tímto seznamem přijímač pracuje.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Pořád mu radíte a neberete vůbec zřetel na to, že už mu to šlo a najednou to jít přestalo ! Proč tedy nový transpondér, proč skenování a bůhví co ještě, když mu to na dříve naladěném transpondéru neukazuje ani signál ani kvalitu ! Buď se mu pohnula parabola, tak, že vypadl jeden ( nejslabší ? ) transpondér, nebo je to závada jiná ! Mě se přesně toto stalo v souvislosti s vyschlými filtračními kondenzátory ve zdroji Topfieldu 6000cr, což je velice podobný přijímač. Možná, že je úplně stejný, jenom je v jiné krabici ! Na internetu a nakonec i tady jsem našel další takto postižené, kteří si napřed ze zoufalství rozštelovali paraboly a bůhví co ještě, než uvěřili, že to bude tím zdrojem !

Tondach

RE:

Tak jsem znovu prošel celkovou nabídku a vyzkoušel některé rady, které jste mi dali v diskusi:
- Ten Transpordér 12565/H v nabídce je.
- Zkoušel jsem proskenovat tuto frekvenci s V-čkovou polarizací a naladilo se asi 11 stanic.
- FEC se skutečně přímo nastavit nedá, ale po skenování je tam "Auto"
- Nastavil jsem síťové prohledávání na ANO
No a výsledek toho všeho je pořád stejný, tj. že se nic nenaladí. Zkusím ještě přes víkend připojit přijímač k jiné parabole, která je nasměrována na Astru a uvidím, co naladím. Hýbat s parabolou se mi zrovna v tomto počasí nechce, takže pokud na nic jiného nepříjdu, musí to vydržet tak, jak to je.

sikin

RE: STV1, STV2 ...

Přesně stejný problém jsem měl u jednoho zákazníka. Naštěstí jsem měl s sebou nové LNB. Po výměně vše fungovalo jak mělo.

kynolog07
Registrace: 8/2009

RE:

Tak jsem vzal přijímač k jiné parabole a bez problémů naladil tu požadovanou frekvenci. Kromě STV1 a STV2 se dá přijímat i STV3 a "Doma", které by snad neměly jít na našem území ani naladit (stejně tak přijímám i JOJ a JOJ Plus). Byl jsem tedy přesvědčený, že je problém vyřešen: mám určitě pohlé s parabolou a budu to muset doladit (někdo mi tady na fóru tvrdil, že jsou slovenské kanály nejslabší). Doma mě ale čekalo překvapení - to, co jsem doladil na jiné parabole mi bez problémů jde i tady. Tak teď zas nevím v čem byl problém. No, ale hlavně, že to jde.

sikin

RE:

Tak jsem se radoval zbytečně. Zmíněné naladěné programy fungovaly sotva 1/2 dne a pak opěr tma (bez signálu). Možná je problém skutečně v LNB jak píše kynolog07. Měnil jsem jej za "citlivější" (příprava na HD příjem) a časově se to celkem shoduje. Je ale divné, že by byly postiženy jen nějaké frekvence, když ostatní vykazují sílu signálu přes 90%. Co se dá dělat, bude to muset počkat na teplejší měsíce. Teď už na střechu nepolezu. Díky všem za snahu pomoci.

sikin

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra