![]() |
|
Semmering (AT) - diaľkový príjem rádiíMne sa podarilo priamo pred Billou v Sásovej (Banská Bystrica) chytiť všetky rádiá odtiaľ čisto až na 90.3 Ö1, no nebol to tiež vyslovene zlý príjem, len šušťalo trocha. Inak 88.2 je Ö3, 92.4 je FM4 a 95.8 je NÖ2 - Niederösterreich, ako prijímate z väčšej diaľky tento vysielač ? ;) Semmering je odtiaľto pekná diaľka, tuším, že sú tam výkony pod 10 kW. Tomu samozrejme odpovedalo i RDS, ktoré nenabehlo, no taký pekný príjem ma milo prekvapil. :) Otec bol tiež v milom úžase. :))) Prijímané cez autorádio. |
PeterHumax
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 6 324 |
![]() |
|
RE: Semmering (AT) - diaľkový príjem rádiítak to bude urcite pocasimprijimat osterreich v nasich koncinach a este k tomu v aute je utopia cinsky prijimac
|
rudo281
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 404 |
![]() |
|
RE: Semmering (AT) - diaľkový príjem rádiíNo asi boli lepšie podmienky, ale myslím si, že Rakušania sú tam stále zachytiteľní. Bolo nejak okolo 19:15 večer. |
PeterHumax
![]() |
|
RE: Semmering (AT) - diaľkový príjem rádiíisteze rakuske radia sa daju chytit ale potrebujes antenu a predzosilnovacide aj rds ale ten sum je stale tam v dnesnej dobe je to uz pase,mozno tak 20 rokov dozadu cinsky prijimac
|
rudo281
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 404 |
![]() |
|
RE: Semmering (AT) - diaľkový príjem rádiíZas pri Kauflande v BB hrá dosť dobre Ö3 na 99.9 MHz, no nie je to úplne čisté, vysielač by mal byť vo Viedni. Ja to skúšam na autorádiu a je dosť dobré, slabšie hral pri Kauflande aj ČRo 1 95.1 MHz a F1-ka na 104.5 MHz, zistil som, že 95.1 Radiožurnál je oproti DV oneskorený tak nejak ako aj satelit, teda aspoň 2.5 sek... |
PeterHumax
![]() |
|
@rudo281Presne ako hovoris. 20 rokov dozadu s dialkovym prijmom CCIR v aute nazoaj nebol problem. Napr. v Rajeckej doline pod Malou Fatrou bolo mozne na nie velmi kvalitnom autoriadiu prijimat vsetky mozne rakuske radia iduci vyssimi vykonmi. Autoradio, na ktorom som to skusal, malo aj OIRT, takze aj v tom pasme sa dalo dobre zabavit. Poliaci bezne, na niektorych miestach aj Madari. Ale ti zase isli na inych miestach ako Rakusania, optimalne miesta boli skor v strede doliny. V samotnych Rajeckych Tepliciach maximalne Poliaci, co nebol az tak velmi dialkovy prijem v tych koncinach. |
Robert
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 728 |
![]() |
|
to peter humaxV 92druhom som chytal super aj fun radio na 94.3 aj O3 na VKV antenu 30m nad zemou plus predzosilnovač ZKC311 v Radvani BB.S pribudajucim počtom novych lokalnych radii to ale bolo čim dalej horšie prímatelne.Tušim tak okolo roku 1995 sa odrazom dali primat taliani,španiely a všelico možné. |
noha
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
RE: Semmering (AT) - diaľkový príjem rádiíNa dialnici medzi Važcom a Východnou som v aute sem tam presne/ako piše Peter Humax musia byť zvlažť atmosfericke podmienky/ chytil česku F1 v useku asi 500m.Možno aj odraz signalu od Vysokych Tatier.Jesen a zima su obdobia pre širenie signalu z veľkych diaľok. |
marpoz
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
![]() |