![]() |
|
HDMI kabelPočul som že vsade odporucaju kvalitny HDMI kábel je v tom veľký rozdiel? ked chcemmať kvalitny obraz musím mať pozlatený HDMI alebo stredna trieda stačí? |
01peter011
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
RE: HDMI kabelúplně stačí taková kvalita, aby na něm nebylo na první pohled vidět, že byl nejlevnější na trhuVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: HDMI kabeldakujem ,zajtra mi privezu Opticum 9500 tak sa chystam na instaláciu... |
01peter011
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
RE: HDMI kabelJa som este nepocul, ze by bol nejaky principialne zly.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 155 |
![]() |
|
RE: HDMI kabels HDMI kabely to je na dlouhy povidani...nekdo ti bude tvrdit,ze pouze pozlaceny a znackovy jsou kvalitni...nekdo ze ti staci normalni levny....sam jsem jich odzkousel plno...a rekl bych,ze kvalita kabelu je trochu umerna s delkou a s typem prenosu....spise zalezi na tom,jak je kabel stineny.... osobne pouzivam (sat.prijimac, dvd prehravac, dvd rekorder, multimedialni prehravac WD TV HD - vse pripojeno do AV receiveru) kabely do delky 2 metru nezlacene, jedine obavy jsem mel u pripojeni z pc (graf. karty)... a koupil jsem obycejny HDMI kabel o delce 10 metru s lomenymi konektory....a kupodivu obraz 1080p i zvuk v DTS naprosto bez problemu.... |
Kimm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE: HDMI kabelnormálně ne, ale ono se prodává ledacos. ale to už je potom i vidět.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
HDMI kabeltak konečně s někým souhlasím,i když jsem pořídil kabely i s pozlacenými kontakty,záleží vždy na kvalitě kabelů,jeho perfektním stínění/ a i na 10m jak píše Kimm,vše ok,nebylo to jednoduché,musel jsem odzkoušet min.5 ks,a i ty nezlacené byly dobré,takže co je zlato,není vždy ok. :8)Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: HDMI kabelCo v tom hledáte za problém? Je to digitální přenos jako každý jiný.Pokud kabel "za 39" funguje, nikdo nerozezná rozdíl od pozlaceného. |
Orion
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
cituji z wikipedie:http://cs.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_InterfaceHDMI nedefinuje maximální délku kabelu. Jediným omezením je útlum signálu. Délka tudíž závisí na konstrukci a kvalitě materiálů, které byly použity. HDMI 1.3 definuje dva druhy kabelů: * Kategorie 1 certifikované kabely, které byly testovány na 74,5 MHz (1080i/720p) * Kategorie 2 certifikované kabely, které byly testovány na 340 MHz (1600p). Běžný HDMI kabel může dosáhnout délky 12 až 15 metrů. U kabelů do 5 metrů může kabel kategorie 1 dosáhnout kvalit kategorie 2. Delší kabel může způsobit nestabilitu a blikání na obrazovce. Existují i převodníky a nástavce, které jsou schopné pomocí Cat5 kabelu prodloužit HDMI až na 50 metrů a HDMI nástavce založené na optických vláknech lze použít i přes 100 metrů. ... to je docela nudnej kabel , treba proti cat6a: ....Category 6a (or Augmented Category 6) is defined at frequencies up to 500 MHz....... nikde zadny zlato a maka to jako cert. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: HDMI kabeljá bych si kabel "za 39" (myšleno jeden z těch nejlevnějších existujících) ani nekoupil. prostě jsou to šunty dělaný s ohledem na cenu a nic jinýho. a kolikrát je to na nich i vidět pouhým okem, ani rozebírat je nemusíte. jak to teprv musí vypadat vevnitř. radši něco normálního, z tý kategorie "druhý nebo třetí odspoda"Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: HDMI kabeldá se koupit stejně dlouhej kabel za 200 nebo za 1000. Za 1000 je to pouhé vyhození peněz z okna. Žádná "muzika navíc" od toho za 1000 nebude. |
Orion
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
![]() |