Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

HDMI kabel

Počul som že vsade odporucaju kvalitny HDMI kábel je v tom veľký rozdiel? ked chcemmať kvalitny obraz musím mať pozlatený HDMI alebo stredna trieda stačí?

01peter011
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HDMI kabel

úplně stačí taková kvalita, aby na něm nebylo na první pohled vidět, že byl nejlevnější na trhu

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

dakujem ,zajtra mi privezu Opticum 9500 tak sa chystam na instaláciu...

01peter011
Registrace: 4/2007

Ja som este nepocul, ze by bol nejaky principialne zly.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

s HDMI kabely to je na dlouhy povidani...nekdo ti bude tvrdit,ze pouze pozlaceny a znackovy jsou kvalitni...nekdo ze ti staci normalni levny....
sam jsem jich odzkousel plno...a rekl bych,ze kvalita kabelu je trochu umerna s delkou a s typem prenosu....spise zalezi na tom,jak je kabel stineny....
osobne pouzivam (sat.prijimac, dvd prehravac, dvd rekorder, multimedialni prehravac WD TV HD - vse pripojeno do AV receiveru) kabely do delky 2 metru nezlacene, jedine obavy jsem mel u pripojeni z pc (graf. karty)... a koupil jsem obycejny HDMI kabel o delce 10 metru s lomenymi konektory....a kupodivu obraz 1080p i zvuk v DTS naprosto bez problemu....

Kimm
Registrace: 1/2006

normálně ne, ale ono se prodává ledacos. ale to už je potom i vidět.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

HDMI kabel

tak konečně s někým souhlasím,i když jsem pořídil kabely i s pozlacenými kontakty,záleží vždy na kvalitě kabelů,jeho perfektním stínění/ a i na 10m jak píše Kimm,vše ok,nebylo to jednoduché,musel jsem odzkoušet min.5 ks,a i ty nezlacené byly dobré,takže co je zlato,není vždy ok. :8)

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Co v tom hledáte za problém? Je to digitální přenos jako každý jiný.
Pokud kabel "za 39" funguje, nikdo nerozezná rozdíl od pozlaceného.

Orion

cituji z wikipedie:

http://cs.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_Interface
HDMI nedefinuje maximální délku kabelu. Jediným omezením je útlum signálu. Délka tudíž závisí na konstrukci a kvalitě materiálů, které byly použity.

HDMI 1.3 definuje dva druhy kabelů:

* Kategorie 1 certifikované kabely, které byly testovány na 74,5 MHz (1080i/720p)
* Kategorie 2 certifikované kabely, které byly testovány na 340 MHz (1600p).

Běžný HDMI kabel může dosáhnout délky 12 až 15 metrů. U kabelů do 5 metrů může kabel kategorie 1 dosáhnout kvalit kategorie 2. Delší kabel může způsobit nestabilitu a blikání na obrazovce. Existují i převodníky a nástavce, které jsou schopné pomocí Cat5 kabelu prodloužit HDMI až na 50 metrů a HDMI nástavce založené na optických vláknech lze použít i přes 100 metrů.

... to je docela nudnej kabel , treba proti cat6a: ....Category 6a (or Augmented Category 6) is defined at frequencies up to 500 MHz.......
nikde zadny zlato a maka to jako cert.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

já bych si kabel "za 39" (myšleno jeden z těch nejlevnějších existujících) ani nekoupil. prostě jsou to šunty dělaný s ohledem na cenu a nic jinýho. a kolikrát je to na nich i vidět pouhým okem, ani rozebírat je nemusíte. jak to teprv musí vypadat vevnitř. radši něco normálního, z tý kategorie "druhý nebo třetí odspoda"

vortimond

dá se koupit stejně dlouhej kabel za 200 nebo za 1000. Za 1000 je to pouhé vyhození peněz z okna. Žádná "muzika navíc" od toho za 1000 nebude.

Orion

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra