Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Výběr paraboly

Chci si koupit parabolu na multifokus 13 19,2 23,5 o průměru asi 85centimetru. Chci aby neměla plastový držák na stožár a plastový úchyt konvertoru. V internetových obchodech to z obrázku nepoznám. Můžete nějakou doporučit?

Zdena
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výběr paraboly

Asi se bojíš sněhu a ledu. Pak tedy Fuba.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Fuba 85, je to Mercedes mezi parabolami. Provedeni je perfektni, i za silneho vetru se nechveje, drzak LNB je zdvojeny a neni z plastu.

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

Snín ani led neni to nejhorší, ale UV záření svinstvo. Rada je stejná - FUBA.
Stejně ti poslouží i Gibertiny, která má sice držák LNB z plastu, ale použítím firemního multifeed držáku i tato jediná necnost Gibertiny odpadá.

Poslední možností je EmmeEsse s multifeedem Vantage, ale tyhle antény mají tak děsivou povrchovou úpravu, že se můžeš po roce provozu poohlížet po kvalitní dvousložkové barvě na reflektor, jelikož originální barva ti na této anténě déle nevydrží. Toto je případ především tmavěšedého odstímu EmmeEsse.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Já se bojím čerta...
Není plast jako plast,kov jako kov atd...naopak ty některý neplastový jako by super kovový uchyty jsou měkký jak papír..
Mám mascomu starou asi 10 let plastový držák,plastový držák LNB co už ta toho zažila.Větrů,vánic,deštů atd..a drží a drží..
Ale je to 10 let dnes se to šidí zase víc..
Přeju dobrou volbu

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Souhlas pat, 85 cm FE Mascom parabola o hodně levnější udělá stejnou službu jako Fuba a Gidertini. R^

CES
Registrace: 4/2007

Plastový korpus u Mascomky bude po deseti letech totálně v (nevhodné slovo)i, jestli ovšem hovoříme o Mascomkách, které se dnes dají koupit v obchodech.
Srovnávat dnešní Fubu, Gibertini s Mascomkou - pánové nezloblte se , ale to jste asi spadli s višně.
A ještě železnej krám...
Mascomka má plastovej korpus i držák LNB a obojí je příšerného provedení, spekně jako k nim dodávaný multifeed.
Ano, ta cena je asi lákavá...

On Air!

Saxon

Mám 4 roky Fe Emme Esse a je stále perfektní,žádný náznak nějakého povrchového poškození.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Při pádu sněhu nebo ledu na mascomkách s tím obdélníkovým ramenem praskne ten zadní plast, na těch s ramenem z kulatáho profilu zase praskne tento. S letošním novým sněhem jsem už z výše uvedeného důvodu měnil oba typy.
Je fakt, že na 10let možná nejsou, ale 4 zatím v pohodě.
Zase si jich za tu cenu můžeš koupit 2-3kousky.. :))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

re:

Pánové jedině Fubu,nic lepšího za ty peníze nekoupíte.Cena o něco více než za hliník,ale kdyby nebyli někteří prodejci tak nenasytní,tak jich bude všude plno a zdi a střechy nebudou jako jeden velký smeťák.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

jarous

železná EmmeEsse možná, ty já lidem nemontuju, ale hliníkové jsou povrchovou úpravou tragické.
Pouhým nehtem z nich barvu dostanu dolu. Žádná základová barva, nic.
Tragedii z toho nedělam, dneska jsou k dispozici kvalitní barvy.
Mascom antény jsou konstrukcí korpusu a krku mnohem horší.
To je všechno.
Jsou to vlastně ošizené modely PM od Telesystem, ty jsou celkem slušné.

On Air!

Saxon

hehe, mam krom jineho Kovosat 120cm a po 10letech ani naznak naky koroze :))) ... MASCOM FE zatim pohudka...

jinak ta infoska kolem EmmeEsse mne docela prekvapila :(( bleh, a to jsem ji chtel jit zitra koupit provedeni AL

at se dari

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

RE:

Tak mě napadlo a trochu se divím že kovosat nevyrábí nějaké 80-120 offsetky co vím tak pouze kdysi kruhovka 120 o které se tu zminuje alfaset,když se to vyplatí dělat italům ,španělům,francouzům tak nechápu proč se nevyrábí u nás ?Tod otázka.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

Plastový korpus asi není nejšťastnější ale u Gibertini mě nesedí kovový držák konvertoru. Plechový profil má ostré hrany, kromě toho, že se tak s ním hůře manipuluje při nastavování, odírá nevtipně umístěné samolepky s popisem LNB.

knawi
Registrace: 3/2007

Alfasex

Jestli to nebude tím, že Kovosatka je snad duralová. Jinak na šroubech pokud jsi je nanatřel, tak koroze (nepodstatná) vidět být musí.

gaston

mě to taky překvapuje, s tou Emme Esse. už jsem to tady čítal před časem a nemám důvod tomu nevěřit. ale mám od nich tu velkou 150-tku (taky AL) a vůbec nemám strach, že by mi zrezla.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

teda spíš zoxidovala. hliník nerezne jako železo. ale prostě ten nátěr nevypadá vůbec špatně, na těch větších a dražších parabolách od Emme Esse.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

teď čtu na webu, že ta oxidace hliníku není vůbec na škodu, což mě překvapuje ještě víc :laughing: oxid je prý odolnější než samotný kov a proto chrání ten kov. oxidovaná vrstva zabraňuje další oxidaci

vortimond

Oxidace vůbec není na závadu, dokonce se vytváří i uměle - je to eloxování. Nátěr u duralových parabol je důlěžitý hlavně proto, aby nedocházelo k elektrochemické reakci, žejména na přímém styku s jiným kovem, zejména s ocelí z níž jsou vyrobeny šrouby.

Hujer
Registrace: 4/2004

to: Saxon

Mohl by jsi mi doporučit kvalitní barvu na EmmeEsse 85Al - po roce venku z ní opadávají kusy barvy - byla původně šedá. Díky.

Vu+ Solo2/1TB Hdd , BH 2.1.1. , CCcam 2.3.0.

brouzdal
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra