Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Rušení SAT v TV rozvodu

Zdravím, prosím poradíte mi. Udělal jsem satelit a pustil jsem ho do TV rozvodu na další 2 TV na 65K, mám problém, že je tam rušení, musím proto odpojit zesilovač od normální analog. antény a jede to krásně. Jen když se chce nekdo divat na normální antenu má smulu a musi koukat na to co posilam pres SAT. Nevíte co s tým?Díky

Mates077
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rušení SAT v TV rozvodu

Takhle na dálku nevím, ale domnívám se, že je na vině uzemnění antény. Doporučoval bych galvanické oddělení namodulovaného satelitního signálu. Druhá možnost by byla křížovou modulací silným signálem modulátoru - potom upravit úrovně před sloučením.

petys
Registrace: 8/2007

Z takového obecného popisu bez znalostí úrovní slučovaných kanálů a použitých součástek(zdrojů, zesilovačů) si tady můžem pouze krásně zatipovat.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Je tam polská síťová anténa ze zesilovačem na 35Db to je vedeno do satelitu odtud to jde do rozbočovače (vše propojeno přes F) odtud to je rozbočeno do 2 TV a DVD. Normální analog. programy jdou v pohodě,ale na kanále kde jde SAT, tak je prskaní, když vypnu u antény, kde je kolébka s napájením vypnu trafo, tak to jede pěkně. Jeden známí mi říkal, že bych měl cosi napájet do kolébky kde je napájení od trafa,ale nevěděl to přesně. Nevité co, nebo jak jinak to udělat? Díky

Mates077

To sa ani nečudujem,keď tam máš širokopásmový zosilovač 35 dB.Riešenie:nájsť čo najvhodnejší kanál a dať tam ešte kanálovú zádrž.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Z tvého popisu jsem (doufám správně) :))) vydedukoval toto:
Signál z polského síta se širokopásm. zes 35dB( :scared: ) jde dál do vstupu modulátoru sat. přijímače. Ty máš na těchto vstupech šrobovací Fka?
Z výstupu modulátoru je signál dále rozbočen na tři větve.
Nevím, co je "kolébka" s napájením.
Nicméně i z tohoto tvého popisu lze usuzovat, že signál z antény má tak vysokou výst. úroveň, popř. okolní "bo.rdel" ve spektru, že v modulátoru jednoduše rečeno "zabije vše ostatní"
Buď snížit úroveň signálu z antény na podobnou kanálu, který moduluje sat. přijímač(lze pak dodatečně zesílit). popř použít ext. slučovač K/rest a před ním zesílit kanál z modulátoru.

Tomik535

Raději to ale někomu svěř, není to tak lehké jak nastavit pípákem parabolu a dopsat chybějící tp.. ;)

Tomik535

Zádrž do vtupu od antény.

letas

Opravujem:vstupu

letas

F konktory jsou u slučovačů, pak už klasické účastnícké konektory do zařízení(samci). Kolébka je: "Napájecí konektorová vyhýbka"

Mates077

Zadrž,ale jakeho kanalu, toho na kterem jede SAT?

Mates077

:))) Pak ještě doporučuju tuto "kolébku" zkontrolovat, zda je v ní přítomna cívka, či poláci šetřili a nedali tam rezistor..
Nejlépe vyměnit za stíněnou v plech. krabičce. R^

Tomik535

S vyhýbkou to nemá nič spoločne,zbytočne sa s tým zaoberať.Ano,kanálovú zadrž na kanál,na ktorý máš nastavený modulátor satelitu.

letas

Tak ted jsem v rozpacich kdo ma pravdu, zda Letas nebo Tomik535. :((

Mates077

Veď je to jednoduchá zaležitosť,čo ste už pozabudali ako sa hľadalo volné miesto na starších videorekordéroch,kde sa musel nájsť kanál v rozmedzi 33 až 40 kanál v lepšom prípade 28 až 40,aby sa to dalo cez modulátor pozerať to video,lebo poväčšine TV ešte nemali AV vstupy.A práve tam,keď to už nijak nešlo,tak pomohli kanálové zádrže.Jednoducho tam vytvára širokopásmový zosilovač silné vybudenie a signál zo satelitu Ti potlačí.Keď nemáš potrebnú kanálovú zádrž,pomôže vymeniť zosilovač v anténe za slabší,pokiaľ tam taký silný nepotrebuješ.Ďalej sa to robíť aj kanálovým zlučovačom.Poväčine to robím tým zlučovačom,lebo tých mi ostalo z minulosti dosť a kanál si už prispôsobím podľa miestných pomerov vysielačov.

letas

Je to na Tebe,robím s anténami 30 rokov,pre mňa je to jasná záležitosť.

letas

Mates, aby jsi mě správně pochopil, já nepsal, že tvůj konkrétní problém vyřeší ta výhýbka.
Já jen, že jsem jich pár s odporem viděl(hodnotu si nepamatuji) a to se mi pak otvírá nůž v kapse. Tím pádem totiž leze signál z antény i kabelem do trafa a tento kabel vlastně tvoří další anténu pro různá rušení. Že navíc leze ss složka napětí na její výstup už by mě tolik nebolelo, vstup tv nebo modulátoru je proti ní chráněn. Navíc je to celé naprosto nestíněné.

Jen ta zádrž na K65 ten problém vyřešit nemusí.
Ale měnit to samozřejmě nemusíš.

Tomik535

Letas, diky za pomoc

Mates077

Diky všem, jak to otestuji dám vědět.