Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

toroidal T90 alebo Visiosat Big

Co by ste odporucili skor Multibeam parabola Visiosat Big Bisat alebo toroidal T90? Chcel by som chytat satelity od ASTRY az po Thora. Zijem na mieste kde sa nachadza dost snehu. Tak pytam preto aby som mal dostatocnu rezervu v zlych poveternostnych podmienkach. Diky

stano77
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: toroidal T90 alebo Visiosat Big

Na rozsah bohatě multibeam stačí. Pokud na tom má ležet sníh tím spíše multibeam.
Co jsou zlé povětrností podmínky?
12 patro v závětří?

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

RE: toroidal T90 alebo Visiosat Big

na toroidce mi snih z paraboly sjede, trochu ho zustane na lnbckach, nebo spis nad nima. na direktoru vzhledem k jeho tvaru zustane snih sotva na pulce a to co tam zustane, to stejne casem sjede, tak jako snih nad lnb . mam antenu stredem na 16E a parabola vlastne tvori zavetri pro celou soustavu, neb tady snezi a prsi hlavne od severu a severozapadu, takze na lnbcka moc neprsi nesnezi . u multibeama ci toho visiosatu bych mel obavy ze snehu na lnb , jak kuli prijmu tak kuli zatezi.
nejlepsi reseni jak temhle problemum predejit je vyber vhodneho umisteni , kterym lze dopad prirodnich jevu castecne zmirnit

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Sníh na plechu

Při bohaté nadílce mi sníh drží na menším plechu T90 a okrajové družice jdou do háje - ale jen tehdy, když je sníh mokrý. Prašan nevadí. Proto mám T 90 na zemi, abych ji mohl kdykoliv omést...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra