Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Sekání obrazu - vadný LNB

Může vadný LNB (Inverto Quad Monoblock) způsobovat trhavý pohyb obrazu ? Výměna satelitního přijímače za jiný kus nepomohla. Obraz se nejvíce seká po spuštění příjmu.

mvavrusa
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Kde se to seká...

na jakém satelitu, jaký je ten monoblok 4,3st. nebo 6st., jakou máš parabolu, je to správně nainstalované = střed např, na 23E, šilhání na 19E... no, a potom na jakých programech = kmitočtech a polarizacích z konkrétního satelitu se to "seká".

Vyplň si ten "dotazník" a přitom na to jistě přijde buď zcela sám nebo s odbornou pomocí.
Ty konvertory nebývají vadné...

bob.r
Registrace: 1/2006

RE: Sekání obrazu - vadný LNB

Monoblok 4,3st. Parabola 85cm. Střed na 23E. Kvalita signálu cca 9,5-10dB (dle měřiče Technisat. Seká se to na programech Skylink i CSlink. Přijímač i čtečka vyměněna, nepomáhá.

mvavrusa

Podívej se ještě do F konektoru,zda tam není vlhkost.Překážka tam žádná není na družici?

Ji.sat

Obraz se seká většinou jen pár minut po spuštění, pak je třeba několik hodin klid.

mvavrusa

Ta druhá družice se neseká?Dělá to ten pravý v úchytu LNB,když stojíš za parabolou.

Ji.sat

"Výměna za jiný kus nepomohla." Byl to stejný typ nebo jiný?A o jaký rec se jedná?Jsou v momentě sekání přopojeni ke quadu jiní uživatelé?Chlupatá deka je sdílnější.

Sekyra
Registrace: 1/2004

Dělá to ten levý (23,5), za něj je LNB uchyceno.

mvavrusa

LNB a kabel je to jediné, co jsem ještě neměnil. Proto se ptám, zda to vůbec může být příčina. Zda to může souviset se zapnutím napájení do LNB. Problém většinou nastává po delším vypnutí přijímačů (třeba přes noc) a obraz se začne zasekávat pár minut po zapnutí přijímače (napájení do LNB ?) Zatím mám k Quad LNB připojeny jen 2 přijímače. Technisat MFR-4 a HD8-S.

mvavrusa

Možná

by bylo vhodnější uchycení za pravý a na levo šilhat na 19,2.Tedy pokud stojím za parabolou.

hobo
Registrace: 1/2007

Ano, tak to mám. Napsal jsem pohled ze předu, když stojím před parabolou :laughing:

mvavrusa

Jeden přijímač vypni a vyšroubuj F konektor

Ji.sat

Nechal jsem zapojený jen 1 přijímač, ale nepomohlo to. Po "vychladnutí" LNB (cca po 1 -2 hod vypnutí přijímače) se pár minut po zapnutí obraz zase zadrhával. Pomohlo přepnout na pár sekund na jinou stanici.

mvavrusa

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra