Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nátěr paraboly..

poraďte jakou barvou natřít Al parabolu ať to trochu vypadá a chvíli to vydrží ...

Ivo SS2
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE :Nátěr paraboly..

Můj názor, novou nenatírat ničím, vydrží hodně.
Starou nenatírat, ale vyměnit, nestojí až tolik.

Jinak zkoušel jsem svou asi 3 roky starou natřít autoleštěnkou, žádný efekt nebyl, lak na paraboje je o dost jiný, než na autech.

Nervoš
Registrace: 1/2006

RE: Nátěr paraboly..

proti comu ju chces natriet ?

marek66
Registrace: 6/2006

zkrátka, loupe se původní nátěr tak přemýšlím čím ji natřít...

Ivo SS2
Registrace: 4/2007

musis pouzit reaktivni zakladovku , ktera se spoji s materialem. asi bude malinko rozdil v tom, jestli to je na novy kov nebo na rezavou zalezitost. mam velmi dobre zkusenosti s tim druhym. jak ale pise kolega, zvaz jestli se to vubec vyplati.
znacku ti nereknu, musel bych to najit a navic jde o zalezitost na zkorodovane povrchy, coz neni tento pripad.
zajdi do nejakeho lakyrnickeho centra a tam se poptej. nekupovat nejaky demence v drogerce kde nevedi co to je ta reaktivni zakladovka.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

...a měla by být matná !

Tondach
Registrace: 3/2004

Nátěr

pokud se loupe a natřeš to něčím přes to, bude se to loupat dál. Sice na to není vhodná roční doba, ale doporučoval bych loupající se nátěr odstranit (kovový kartáč, ev. i kruhový ve vrtačce, barvožrout) a pak nový nástřik matnou až po povrchní oxydaci kovu. Nebo místo celého tohoto martyria novou Al parabolu.

VU+ UNO!

drejdl
Registrace: 8/2007

Tak tohle jsem řešil tento týden.Starší Al offsetka 100/117cm.V místě úchytů se olupovala barva.Koupil jsem ve sprei světle šedý čistý akrylátový email Tech color.Oloupaná místa jsem zabrousil jemným smirkem a provedl 2x nástřik aby se to vyrovnalo s okolní barvou,pak jsem to ještě jednou obrousil a celou parabolu nastříkal.Je to jako nové a jeden sprei vyšel na jednu stranu paraboly /1 sprei 400ml-90Kč/
Robustní pozink držák který tato anténa má v některých místech trochu korodoval tak jsem to obrousil a nastříkal hliníkovým nátěrem,taky ve sprei Allu 1000.Anténa je nyní jako nová dokonce jsem nani sehnal origo držák LNB na který jsem se zde ptal minulej týden. :)

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Proč matnou?

Zajímalo by mě, proč ta barva musí být matná! Díky

brambora
Registrace: 3/2009

protože lesklá funguje v létě jako opékač LNB

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Myslel jsem si to. Takže to rozškvaří pěkně konv. Dík

brambora

sleduj tohle:
www.youtube.com/watch?v=ElXHAFq13jI

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

pěkná ukázka. Ď

brambora

zajímavý

netace
Registrace: 12/2008

REAK Z - barva syntetická reaktivní S 2004 se používá k povrchové úpravě kovů pod základní nátěr na zvýšení přilnavosti nátěru a antikorozní odolnosti nátěrového systému. Určená je zvlášť na povrchy jako zinek, hliník a jeho slitiny. Tvoří výborně zakotvenou vrstvu mezi upravovaným povrchem a dalšími nátěry

napriklad. zadny emaily ani spreje. navstiv nejake odborne centrum !!!! pouzivame na malinko jinou aplikaci natery demurag - norix.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra