Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Levný satelitní přijímač s EMU + nahrávání

Už nějaký čas uvažuju o koupi GI 870 X. Nedávno mne napadlo, že by nemuselo být špatné nahrávání. Hlavně v noci. Jak jsem vyčetl na netu ze zkušeností uživatelů, tak GI-TS 84 CICR PVRX a Snowbox S-700 PVR mají spoustu chyb. Kdežto 870-ka je snad dokonalá. Akorát, že nemá to nahrávání. A tak mne napadlo, zda by se nedalo nahrávat na externí zařízení (videorekordér S-VHS, DVD rekordér S HDD). Můj dotaz zní: Umí se 870-ka sama v určitém okamžiku zapnout a v určitém okamžiku vypnout? Nebo šlo by to se Snowboxem? Případně i několik různých nahrávání (např. 22:00 - 23:30 h a 0:10 - 2:10 h). Pokud možno i s různých družic, s použitím motoru, či DiSEqC přepínače.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Levný satelitní přijímač s EMU + nahrávání

Timer je u GI xpeed nespolehlivý a vždy s ním byly problémy. Jednorázové spuštění pracuje OK pokud je toho víc týdenní opakování atd tak jsou problémy

kapax
Registrace: 11/2007

kazdopadne bez problemovej je Showbox S300 nebo combo S700 - umi EMU a ma excelentrni PVR nahravani ! cena je nekde pres 2000 tis. kč ... zagoooli nebo kukni na satzona .cz olmi a dalsi

azboxak
Registrace: 9/2007

je to pravda soused ma showbox s300 a je s nim nadmiru spokojen.

anton
Registrace: 2/2007

Alion

musiš si byť vedomy že vždy sa najde niekto kto je s nejakym vyrobkom nespokojny....ja som montoval showboxy 300 a zdali sa mi vinikajuce.... R^

par32
Registrace: 11/2007

Mně u toho Snowboxu dost vadí to pomalé přepínání (kdesi na e-shopu jsem četl, že do 2 s)a to, že "nezvládne" záznam na HDD o velikosti 2 GB a více. V žádném případě nemám zájem si něco nahrát na HDD, pak ten Harddisk odpojit odnést k pc, zapojit, přemlet soubory TS přes několik programů, vypálit na DVD a pak se na něj podívat. Připadá mi to strašně komplikované a zdlouhavé. Takže proto to externí nahrávání (z toho rekordéru si to hned pustím). A některé HDD rekordéry, jako např. EVOLVE MediaCorder to umí i pěkně sestříhat na TV. Ale potřebuju hlavně vědět, zda ty sat.přístroje umí nahrávat, i když k nim není připojen HDD (např. přes scart). Zda to nějak poznají, či ne .

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion

Že by měl showbox pomalé přepínání? Určitě ne! Je svižný rychlý. Proč by jsi nemohl nahrávat přes scart (např. Video)? Je úplně jedno zda k tomu máš připojen hdd či nikoliv.
k showboxu koukni ještě na alternativu Dreamsky 7500 schroupne víc HDD a má navíc LAN pro případné sdílení přes síť.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

re:

Showbox je super mašinka R^ R^ R^ ;)

over
Registrace: 7/2008

Showbox vs. GI 870X ...

Showbox umí záznam delší jak 2GB (akorát vytváří na HDD víc dílčích souborů, což ale nemusíš řešit, vidíš to až pokud se na HDD díváš v PC) na Showboxu si záznamy přehráváš normálně stejně jako na rekordéru, jen je přímo v Showboxu nemůžeš stříhat nebo jinak pravovat. Připojit externí videorekordér můžeš ke všem příjímačům naprosto stejně. K Showboxu je důležité vybrat HDD se kterým si dobře rozumí(podle zkušeností na fórech) a s nejnovějšími FW je myslím dnes už všeobecná spokojenost (stabilita, EMU, karty, sdílení, PVR), navíc dobrá podpora, pro mě jediná nevýhoda je chybějící LAN. Kvalita obrazu a citlivost tunerů (u S700 i terestrial) podle mě víc než dobrá.
O GI 870X bych važoval, ale jen pokud by mě nazajímalo nahrávání. SW má stabilní, i když má mouchy - viz. Kapax, neuměl nikdy číst zápisy na kartách a nešly mu nějaké titulky... ale jinak OK, kvalita obrazu dobrá, citlivost tunerů taky (Showb. je ale nepatrně o maalinko citlivější), pro mě má výbornou práci se seznamy a fav.skupinami (daleko lepší než u Showb.), ovšem dnes už slábne podpora (i v EMU toho jde už míň než na Showb.) Přepínání programů není určitě rychlejší než u Showb., naopak má o hodně pomalejší zapínání ze stand-by. Oba jsou combo DVB-S+T, což pokud to má pro tebe význam je výhoda proti Dreamsky 7500, ten neznám ale ten má zase možnost sdílení přes LAN (opět záleží na tobě...)

lance
Registrace: 10/2008

Tak díval jsem se na ten Dreamsky 7500 a nenašel jsem na něj žádné pozitivní reakce. Snad všichni s ním mají jen problémy. Takže raději půjdu do toho Snowboxe.
Moc děkuju za rady.

Alion

Alion

Já osobně raději rozhodně dreamsky 7500! Má vše co showbox navíc lépe s ním chodí různé HDD a hlavně sdílení přes síť je super.

A teď mi napiš co je na dreamsky za vady? A kde jsi to četl? :laughing:

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Pro juzka

Co je na Dreamsky 7500 za vady?
Špatný časovač - např.: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=102&t=12727
Mizerný zvuk: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=102&t=20362
Některé nahrávky nelze v DREAMSKY 7500 přehrát: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=102&t=20324

Alion

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra