, sekce: Zkušenosti |
|
Levný satelitní přijímač s EMU + nahráváníUž nějaký čas uvažuju o koupi GI 870 X. Nedávno mne napadlo, že by nemuselo být špatné nahrávání. Hlavně v noci. Jak jsem vyčetl na netu ze zkušeností uživatelů, tak GI-TS 84 CICR PVRX a Snowbox S-700 PVR mají spoustu chyb. Kdežto 870-ka je snad dokonalá. Akorát, že nemá to nahrávání. A tak mne napadlo, zda by se nedalo nahrávat na externí zařízení (videorekordér S-VHS, DVD rekordér S HDD). Můj dotaz zní: Umí se 870-ka sama v určitém okamžiku zapnout a v určitém okamžiku vypnout? Nebo šlo by to se Snowboxem? Případně i několik různých nahrávání (např. 22:00 - 23:30 h a 0:10 - 2:10 h). Pokud možno i s různých družic, s použitím motoru, či DiSEqC přepínače.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 318 |
|
|
RE: Levný satelitní přijímač s EMU + nahráváníTimer je u GI xpeed nespolehlivý a vždy s ním byly problémy. Jednorázové spuštění pracuje OK pokud je toho víc týdenní opakování atd tak jsou problémy |
kapax
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 175 |
|
|
RE: Levný satelitní přijímač s EMU + nahráváníkazdopadne bez problemovej je Showbox S300 nebo combo S700 - umi EMU a ma excelentrni PVR nahravani ! cena je nekde pres 2000 tis. kč ... zagoooli nebo kukni na satzona .cz olmi a dalsi |
azboxak
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 99 |
|
|
RE: Levný satelitní přijímač s EMU + nahráváníje to pravda soused ma showbox s300 a je s nim nadmiru spokojen. |
anton
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 261 |
|
|
Alionmusiš si byť vedomy že vždy sa najde niekto kto je s nejakym vyrobkom nespokojny....ja som montoval showboxy 300 a zdali sa mi vinikajuce.... R^ |
par32
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 980 |
|
|
RE: Levný satelitní přijímač s EMU + nahráváníMně u toho Snowboxu dost vadí to pomalé přepínání (kdesi na e-shopu jsem četl, že do 2 s)a to, že "nezvládne" záznam na HDD o velikosti 2 GB a více. V žádném případě nemám zájem si něco nahrát na HDD, pak ten Harddisk odpojit odnést k pc, zapojit, přemlet soubory TS přes několik programů, vypálit na DVD a pak se na něj podívat. Připadá mi to strašně komplikované a zdlouhavé. Takže proto to externí nahrávání (z toho rekordéru si to hned pustím). A některé HDD rekordéry, jako např. EVOLVE MediaCorder to umí i pěkně sestříhat na TV. Ale potřebuju hlavně vědět, zda ty sat.přístroje umí nahrávat, i když k nim není připojen HDD (např. přes scart). Zda to nějak poznají, či ne .VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
|
|
RE: Levný satelitní přijímač s EMU + nahráváníŽe by měl showbox pomalé přepínání? Určitě ne! Je svižný rychlý. Proč by jsi nemohl nahrávat přes scart (např. Video)? Je úplně jedno zda k tomu máš připojen hdd či nikoliv.k showboxu koukni ještě na alternativu Dreamsky 7500 schroupne víc HDD a má navíc LAN pro případné sdílení přes síť. Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
|
|
re:Showbox je super mašinka R^ R^ R^ ;) |
over
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 221 |
|
|
Showbox vs. GI 870X ...Showbox umí záznam delší jak 2GB (akorát vytváří na HDD víc dílčích souborů, což ale nemusíš řešit, vidíš to až pokud se na HDD díváš v PC) na Showboxu si záznamy přehráváš normálně stejně jako na rekordéru, jen je přímo v Showboxu nemůžeš stříhat nebo jinak pravovat. Připojit externí videorekordér můžeš ke všem příjímačům naprosto stejně. K Showboxu je důležité vybrat HDD se kterým si dobře rozumí(podle zkušeností na fórech) a s nejnovějšími FW je myslím dnes už všeobecná spokojenost (stabilita, EMU, karty, sdílení, PVR), navíc dobrá podpora, pro mě jediná nevýhoda je chybějící LAN. Kvalita obrazu a citlivost tunerů (u S700 i terestrial) podle mě víc než dobrá.O GI 870X bych važoval, ale jen pokud by mě nazajímalo nahrávání. SW má stabilní, i když má mouchy - viz. Kapax, neuměl nikdy číst zápisy na kartách a nešly mu nějaké titulky... ale jinak OK, kvalita obrazu dobrá, citlivost tunerů taky (Showb. je ale nepatrně o maalinko citlivější), pro mě má výbornou práci se seznamy a fav.skupinami (daleko lepší než u Showb.), ovšem dnes už slábne podpora (i v EMU toho jde už míň než na Showb.) Přepínání programů není určitě rychlejší než u Showb., naopak má o hodně pomalejší zapínání ze stand-by. Oba jsou combo DVB-S+T, což pokud to má pro tebe význam je výhoda proti Dreamsky 7500, ten neznám ale ten má zase možnost sdílení přes LAN (opět záleží na tobě...) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 401 |
|
|
RE: Levný satelitní přijímač s EMU + nahráváníTak díval jsem se na ten Dreamsky 7500 a nenašel jsem na něj žádné pozitivní reakce. Snad všichni s ním mají jen problémy. Takže raději půjdu do toho Snowboxe.Moc děkuju za rady. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
|
|
AlionJá osobně raději rozhodně dreamsky 7500! Má vše co showbox navíc lépe s ním chodí různé HDD a hlavně sdílení přes síť je super.A teď mi napiš co je na dreamsky za vady? A kde jsi to četl? :laughing: Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
|
|
Pro juzkaCo je na Dreamsky 7500 za vady?Špatný časovač - např.: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=102&t=12727 Mizerný zvuk: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=102&t=20362 Některé nahrávky nelze v DREAMSKY 7500 přehrát: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=102&t=20324 VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|