, sekce: DVB-T přijímače |
|
SaxonPoprosil bych o radu,dají se napájet 2 zesil.přes slučovač jedním zdrojem 12V ?Kvůli 63-mux4 v Havířově a 2 televizím jsem signál zesilil předzes.IVO,jede v poho,ale potlačil signál z druhé antény/polák/,proto chci umístit naní taky přezes,ale nejsem si jist jestli je utáhne jeden zdroj přes slučovač,a jaký slučovač?Děkuji.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 924 |
|
|
RE: SaxonSlučovač musí mít oba vstupy průchozí pro napájení, lze tam doletovat tzv. tlumivku. Potom ti napájení leze do obou vstupů. Zdroj použij 200mA a máš to. Slučovač nejlépe kanálový. |
miks
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 426 |
|
|
RE: SaxonNapájet takto dva nebo více zesilovačů není problem, ale slučovat takto dvě antény/signály/ z různých směrů, je bez použití selektivních prvků nemožné.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: SaxonU nás na Moravě nemožné neznáme a zázraky do tří dnů. R^Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
Moc ste měnepotěšili,nezbývá než druhou anténu pustit přes sat combo/po koupi/,přepínaní na TV-zdlouhavé+ další ovladač,ještě že poláka sleduju jen občas./přehození anteny/ Děkuji.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
|
|
RE: SaxonVyrobit ten slucovac neni az takovy problem. Pokudznas kanaly, tak ti ho vyrobi mnoho firem primo na zakazku. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 338 |
|
|
Ja, to jezatím problém ,neb ty kanály na ostravsku ani v polsku nejsou definitívní,kromě toho se očekává přesah slováků z Žiliny,minim.2 roky to budou šibovat!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
|
|
Ja - RadekVsak to tak nechavam delat v IVU uz dlouhy cas. Uz jsem preci jen malo mlady, abych si mohl dovolit delat hlouposti. Cau na Moravu, kamarade. ;)On Air!
|
Saxon
|
|
RE: SaxonCau, to ja zase po 5 letech vytahnul polyskop a jedu predzesy, propusti, slucovace,....Bavilo me to vic nez prodej te srackoidni elektroniky. I kdyz ted se vracim tak zbitej, ze i kdyz si dam vecer kafe, spim jak dudek az do rana. |
J a
|
|
RE: SaxonOT: Nevíte o nějakém cenově přijatelném koaxu do země? DíkPotřebuju ho asi 50 m, asi 30m zemí..jak může někdo tak blbě bydlet :scared: Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
Ja - RadekJa v soucasne dobe predevsim odpocivam, zivot neni jen prace a prijemne veci. Bohuzel...On Air!
|
Saxon
|
|
Pánovéja vám děkuji,alespoň trochu jste mě přesvědčili,že v budoucnosti to nějak spojím,až se rozjede zbytek vysilačů na sev.moravě ,možná ubude i anténa a půjde to z jednoho směru!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
|
|
@Tomik535Belden dela primo kabel do zeme, typ ted zpameti nevim. My jsme meli v zemi v chranicce obycejny H125 cca 90m pro nasi malou obecni kabelovku (privod signalu od zesilovacu z kopce do udoli) a po sedmi letech ho nahradil kabel opticky, tomu beldenu nebylo vubec nic. Optika tam sla hlavne kvuli internetu, ne kvuli problemum s kabelem. Primo do zeme bych nedaval nic, vim v jakem stavu jsou ruzne obecni kabelovky, kde je kabel polozeny primo do zeme. |
J a
|
|
RE: SaxonOno to naštěstí není přímo do hlíny, tam bych taky nic nedal, ale v takovém energomostu, kde jde i topení a jánevím co všechno ještě, zasypáno šutrem a přikryté železnými poklopy. Takže by se tam vlhkost až tak držet nemusela, dal bych to na ten šutr hned pod ty poklopy. Ale nechci tam dát kabel za 10 korun. Ale 40 za zemní Cavel se mi taky nechce.. ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
@Tomik535nebál bych se tam dát Belden H125 v provedení s černým PE pláštěm |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 396 |
|
|
@Tomik535Tak to mám teď já - Belden H125 (černý, měděné stínění), celkem 50m, z toho dobrých 30m v tlusté červené chráničce, vlastnoručně vykopáno a zahrnuto cca 50cm hluboko v zemi, celý úsek na zahradě.125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
|
|
@SeveromoraváciA co se týče DVB-T na severní Moravě, čekám, jak se to vyvrbí.Má ideální vize je na 2,5 metru dlouhou colorku muxy 1-4 z OV (to v současné době bez problémů jde) + muxy 1-2 z PL a na druhou anténu, nejspíše taky colorku vertikálně otočenou, muxy 1-2 z Krížavy. Na směr CZ+PL počítám s kanály: 54, 37, 48, 63 a buď dvojici (49, 55 = Katowice) nebo (35, 39 = Czestochowa) nebo (46, 34/23 = Opole) v případě, že to půjde z Opole, vezmu cestou i slaboučký lokální mux z Klimkovic. No a z Krížavy pak očekávám kanály 52 a 68. Ze dvou antén by neměl být problém to poslučovat. Budu potřebovat UHF-52,68 a UHF(52,68), což by mělo jít udělat, pěkné je, že i kanály +/- 1 = 51, 53, 67, a 69 budou čisté. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
|
|
RE: SaxonRespektive, když se na to tak dívám, měla by to být celkem pohodová záležitost, neboť se v ideálním případě bude jednat o sloučení pouze 2, rozdílně polarizovaných UHF antén, s vlastním úhlem 90-120°, kde ani na jednu z nich (vzhledem k úhlu a polarizaci) by se nemělo dát přijímat nic parazitního...125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
|
|
V cestěŽiliny mi stojí panelák,ikdyž analog mi šel,trocu víc zrnitý-asi odraz,ale sledovatelný,57 z třince jede ze stejného směru jak skrzyczne,rozdíl max.10stupňů,odrazem na tu antenu chytám mux 1,2,-1po zesílení na 100kw ani nezakostkuje,takže postupně se to složí možná do jedné antény,na 32+28 stejně nic není.D2mac-ten teroz jsem nesehnal ,ale ten ivo 20db jede krásně na starý polský zdroj,jen to sloučení je horší,28,32,39,54,i 63 fičí na obou tv!!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
|
|
to D2MACZdravím do Trojanovic, vidím že máš přehled o situaci v okolí jako vždy tak nebudu googlit a rovnou se Tě zeptám, prosím-Tě, PL a SK budou nakonec vysílat v MPEG2 nebo MPEG4 ? Ti poláci co píšeš všichni horizontal a SK Krížava vertikal? Já slováky v Mořkově nechytnu ale mám rodinu v Karlovicích a tam by mohli při troše štěstí jet buď ze Žiliny nebo Banské Bystrice (teď tam na colorku se zes. jede trochu zrnitě ale docela obstojně k.32 a k.35 z Krížavy a BB... ovšem ty budoucí vyšší kanály - kdo ví??). Nevíš jaké muxy na jakých kanálech by měli vysílat z Banské Bystrice? Mohl bys napsat i předpokládané výkony pokud je znáš PL i SK? Díky moc.Jinak koukám že se venku po delší době udělalo pěkně tak se dnes vyprdnu na maltu a polystyrén a konečně zkusím nahodit na střechu tu dlouhou EmmeEsse s Terozem 18db co mám už 3měsíce v garáži. Očekávám že mi signál na k63 roztrhá přijímač :))) :))) Taky bych rád na tu jednu ant. v budoucnu lovil i poláky. Bude nasměrována nejspíš přesně na Ostravu 1.máje (kvůli k63) Zajímavé ovšem bude, co na té anténě se zesilovačem (ten tam budu muset nechat kvůli k63) a v přijímači udělají ty různé pre a post echa až pojedou Muxy z Hladnova, Hošťálkovic a Lysé na jedné frekvenci naplno. Částečně uvidím už dnes, co mi udělá k54 10kW ze vzdálenějšího Hladnova v přímém směru a k54 100kW blíže z Hošťálkovic mírně z boku. Teoreticky odhaduju že zřejmě s přehledem "zvítězí" signál z Hošťálkovic a problém s příjmem nebude, spíš mám obavu v budoucnu z Lysé hory odkud mám celkem dobrý příjem. Tolik teorie... praxe ukáže že je všechno jinak...jako obvykle :))) :))) :))) jdu na to, díky předem za info. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 396 |
|
|
@lanceZdravíčko do Mořkova,Zrovna se léčím z hnusné chřipky, předvčerejšek a včerejšem jsem de-facto proležel. Dneska jsem se po třech dnech odvážil ven na kyslík...je tam nádherně, kdybych nebyl nemocný, byl bych touto dobou nejspíše někde na Kněhyni nebo alespoň na Javorníku... K věci... PL na 99% v MPEG4 (1,2 mux v H pol., 3. mux spíše ve V pol.) SK zatím vypadá na 2 muxy v MPEG2 a jeden mux v MPEG4 - drtivá většina ve V pol.(nezaručené info) Co se ke mě z SK doneslo je asi toto: BB-Suchá hora - mux1 - K65 V 25kW, všesměrově (ND) BB-Suchá hora - mux2 - K51 V 25kW, směrově (D) Žilina-Krížava - mux1 - K68 V 50kW, (D) Žilina-Krížava - mux2 - K52 V 50kW, (D) PL kanály jsem uvedl výše, výkony budou nejčastěji 100kW, Czestochowa možná jen 50kW. U příhraničních vysílačů se dá očekávat omezení výkonu směrem na CZ a SK. Všechno, co jsem tu uvedl, ber bez záruky. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|