Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

MIMO TEMA!!! HP PAVILION DV6680

Caute, vim ze je to uplne mimo temata nez se tady probira, ale na googlu a jinde sem bezradnej. A vim ze je tady spousta lidi co rozumi PC. Mam NB HP PAVILION DV6680 a nutne bych potreboval nainstalovat WIN XP ale problem je v tom ze mi to nende, dokonce i v progamu nLite jsem si udelal boot cd pro SATA ale kdyz jsem chtel instalovat vzdy sem dospel k jednomu ze proste DISK NENALEZEN, a ani v BIOSu nejde vypnout SATA NATIVE..., a chtel bych to udelat nejak abych nemusel pouzivat ex flopynu. Nevite teda nekdo jak upravit bios nebo zmenit SATA NATIVE... na netu je toho mraky a mraky jak to udelat ale nikde jsem nenasel jak to mam udelat v mem pripade, vim ze me budete bombardovat ze co to sem cpu ale fakt uz je todle moje posledni moznost. Za radu vam vsem opravdu moc diky.

enddj
Registrace: 8/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: MIMO TEMA!!! HP PAVILION DV6680

Ty máš v podstatě jen čtyři možnosti: 1) Ten řadič v Biosu přepneš na IDE režim. 2) Nebo to tak necháš a seženeš si ovladač na ten disk a při instalaci pomocí F6 ty ovladače nainstaluješ. 3) Ten ovladač integruješ pomocí Nlite do instalačky, kterou si sám uděláš. 4)Necháš to udělat někoho jiného.

polulin
Registrace: 10/2007

zkus si stáhnout (přes torrenty nebo z rapidu) nějakou verzi win xp, která už má ty SATA ovladače integrovaný. možná, že jsi to neudělal správně. skvělá je třeba win xp black edition R^ bohužel v angličtině

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

v biosu se přepínala ještě jedna položka!!! Až budu mít volno juknu napíši ti to.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=907&t=949101

polulin
Registrace: 10/2007

http://www.harryho.info/hdd_rady.htm

vypnout AHCI

juzek

Dik vsem za odpoved, mam ale jeste jednu blbou otazecku, kde v tom bisu najdu ten IDE REZIM?? to se mi nepodarilo najit, dik.

enddj

jj to je ono odkaz od polulin

V BIOSe si najdite polozku "SATA Native Mode" a vyberte polozku "Disabled", resp. najdite polozku v style "SATA mode" a prepnite z AHCI na Legacy.

juzek

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00758841&dlc=en&lc=en&cc=us
Jo to tvoj pripad ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

to liquere: jj mas pravdu jen me se bude tykat bod 2, ale i tak diky moc vsem, budu se v tom muset asi jeste chvili povrtat ;-).

enddj

Dobré riešenie je stiahnuť si inštalačku WIN XP už so SP3. Tiež som sa s týmto natrápil. S takýmto inštalačným DVD bez problémov.

Fittipaldi
Registrace: 10/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra