Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Přesné souřadnice Gaisberg

Ahoj, momentálně dělám mapku pokrytí vysílače Gaisberg a sháním přesné souřadnice:
Salzburg 1 (Gaisberg) [S] pata:1287m, antény ve:100m 13°6?43??E 47°48?18??N.
Můžete to někdo potvrdit, nebo upřesnit.
Dík.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přesné souřadnice Gaisberg

Myslim, ze to sedi, zadal jsem do Google Earth souradnice 13°06 43E 47°48 18N a par metru severne od krizku je objekt s dlouhym stinem SZ smerem, to bude ten stozar.

zdec
Registrace: 10/2009

Pokud wikipedia nelže, tak to máš dobře, včetně nadmořské výšky a výšky vysílače - antény budou trochu níže, ale to je detail.
Kdysi jsem měl na výpočty map pokrytí jeden dobrý software, tuším, že se to jmenovalo Radiomobile nebo tak nějak...dneska se to ale už asi bude dělat jinak.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

Pro zdec

Můžeš to udělat obráceně: kliknout na patu toho objektu ?
Vylezou z toho přesnější koordináty ?

Nadmořská výška je 1287m a k tomu
100metrový stožár - takže: Všesměrové vysílací antény se nachází v úrovni 1370 až 1385m !

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat

mirasat

dneska jsem dostali do práce aktualizovanou mapu pokrytí s novými, aktuálními parametry.
Přímo od vedení GIMI, opět to vypadá jak mapa protektorátu Jižní Čechy v roce 1939.
Už to raději nekomentuju...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

mirasat

Pokud se nepletu v odhadu, tak je to asi na 13°06 43.35E a 47°48 18.78N, ale s touto presnosti bych to neuvadel, neveril bych, ze to sedi na centimetry. Foto napr. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/Gaisberg_Sender.jpg

zdec
Registrace: 10/2009

Díky, potřebuju alespoň desetiny.

Když potřebuješ dostat signál kolem Blanského lesa.....

P.S.: Pro Saxona. Ta nová mapa je fakt hustá, nejsou to omalovánky ?

mirasat

@mirasat

Kopec sem, kopec tam.
Podle mě se pokoušíš o nepřesné počítání s přesnými čísly.
Neřeknu, kdybys řešil výhled na družici, tam to má smysl.
xMHz (kde x = 0..10) signál se ohne, i K60+ UHF alespoň trochu, na tu vzdálenost.
To, co naženeš na desetinách na poloze, 100x ztratíš v modelu aproximace zemského povrchu a modelu šíření elmag. vlnění.
Nakonec to stejně budeš muset v praxi ověřit = odměřit.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

Jestli se nestane zázrak, tak se přesně potvrdí, co jsi právě napsal.
Podle toho, co mi to zatím vyhodilo to vypadá na hustej karambol a balistiku za roh.
Momentálně mi téměř nechodí net, tak nemohu laborovat s mapovými podklady.

mirasat

Výsledek

Signál se do cílových stanovišť Hosín,Hrdějovice,Zavadilka dostává jinak, než přímo.
Přesně jak říkal D2MAC.
Ale zkusit jsem to chtěl.

mirasat

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra