Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

dhcp a prijimac

dufam že sa opýtam dobre,
vcera som si zakupil novy router, nastavil som si ho na dhcp a to iste som nastavil aj v prijimaci(octagon HD918), hlavne kvoli cccamu aby to uz frcalo.
chcem sa touto cestou opýtat ako casto sa mi može menit vnutorná ip, a ci to ma nejaký vplyv na prave prebiehajuce zdielanie cez cccam.
Router priradil hned prijimacu ip, ta sa nezmenila ale zmenila sa mi na compe, ja len ci to ma nejaký vplyv nato.

NORBERTOO
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: dhcp a prijimac

Pokud ti to dělá problém můžeš nastavit adresy ve tvé vnitřní síti i na "tvrdo".Zapoměl jsi napsat jestli ti to chodí či ne?

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Buď je ten router tak šikovný, že tu IP adresu můžeš rezervovat, nebo si po přidělení adresy na tom Octagonu to DHCP vypni. Pokud ho máš ale jen jako klienta, což asi máš, tak by to mělo být vcelku jedno.

polulin
Registrace: 10/2007

jak pisou kolegove, rezervuj IP pro MAC prijimace ci pocitace.
vetsina routeru zobrazi jaka MAC ma jakou IP a staci to rezervovat, nebo tam muzes vepsat , to neni nic proti nicemu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

jedna sa mi o tom že na octagone ide cccam iba ak mam dhcp aj v prijimaci toho se obavam,
vcera vecer mi to islo bez problemov, vecer sa seklo a nic a rano v pohode, na prvy krat hned naslo server, mozno to bola chyba servera, ja som si myslel že to moze robit ta dhcp v prijimaci

NORBERTOO

Myslím si, že je to jedno, či zadá routeru trvalé pridelenie IP adresy,alebo dynamickú.Ja mám router nastavený tak, že PC má IP statickú a iný priložený prístroj nastaví DHCP inú IP, až do 150 kusov.Doplním, že zdielanie takto fungovalo u všetkých mnou testovaných prijov. R^

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

mozno to bolo len tym serverom, dufam dnes vecer bude testovat urcite napisem, ale ten octagon je vraj na to citlivý, musi byt dhcp inak nerozbeha cccam, octagon nieje linux

NORBERTOO

dhcp a prijimac

Podle mého názoru (zkušenosti) není správné, aby DHCP bylo zapnuto jak na routeru tak na přijímači, protože se potom oba snaží zadat nějakou IP adresu a může docházet ke konfliktu. Já mám Topfielda 6010PVR (má wifi kartu), na něm mám DHCP vypnuto a mám pro Topfi nastavenou pevnou IP adresu. Na routeru mám DHCP zapnuto pro další část domácí sítě. Pracuje mi to bez jakéhokoliv problému.

Patrik
Registrace: 2/2007

Ked mas viackrat dhcp v LAN,tak kazdy sa snazi pridelovat IP a ak to nemas osetrene a nieco potrebuje pevnu IP vznika chaos.Tak skus nechat len jeden dhcp ,alebo vsade pevne IP.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Přesně jak píší lidi na de mnou DHCP nech pouze zapnutý v routeru a v Octagonu IP adresu hoď do automatu, nebo jí zadej (tu adresu) na pevno.

netace
Registrace: 12/2008

panove, i kdyby mel tech dhcp serveru v siti padesat, tak adresu mu prideli ten , kterej mu je nejbliz fyzicky v zapojeni. a kdyz budu hadat, tak to bude ten router. to ze by prijimac umel delat dhcp server , mi prijde malinko usmevne. ne ze by to bylo nemozne, ale popravde netusim k cemu by to v octagonu bylo.
v octagonu zapnout dhcp {stejne to bude dostavat adresu) nebo pevnou a zkusit pingat server pokud to jde. nebo pingat nekam do netu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

dhcp a prijimac

To bublajs: usmívat se klidně můžeš, ale podívej se na vlastnosti Topfield 6010PVR, ten dhcp umí, mám ho doma. Na druhou stranu ale také pořádně nevím k čemu by se to dalo využít. Jak jsem uvedl, mám v přijímači dhcp vypnutý. Stahuji přes wifi nahrávky do počítače, ale je to strašně pomalé.

Patrik

@Patrik

Patrik, mýliš si pojmy DHCP Server a DHCP Client. TOPFIELD 6010PVR určite DHCP Server v sebe nemá. Má síce DHCP, ale len klienta. To znamená, že povolením DHCP v TOPFIELDe mu prikážeš načítať si sieťovú adresu z iného DHCP Serveru v sieti LAN, pokiaľ nejaký v sieti nájde a daný server je ochotný mu adresu prideliť (filtrovanie MAC adries).

Kvinto

@Patrik

To: Kvinto: OK. Děkuji za vysvětlení, toto jsem si skutečně neuvědomil. Když jsem zaváděl Topfielda do mé domácí sítě, dost jsem se s tím natrápil. Nejsem v této oblasti moc doma. Ale pokud si vzpomínám, tak když jsem povolil v Topfi DHCP, tak mi se sítí nekomunikoval, možná však, že byla chyba jinde, kterou jsem nevědomky odstranil. V současné době mám DHCP vypnutý, Topfi má pevnou IP adresu a je vše OK.

Patrik

@Patrik

Osobne používam taktiež pevné IP adresy z viacerých dôvodov. Napr. vzdialený prístup z WAN, pri výpadku routeru a DHCP servera zbytok siete (Servery, PC, SAT) beží naďalej. Tie sú pioritne pripojené na gigabit switch a tak výpadok routeru nemá vplyv na chod siete.
Apropó, načítať korektne IP adresu z DHCP serveru majú problém aj novšie modely TOPFIELDov, napr. aj TF7710HDPVR ktorý má klasický metalický Ethernet...

Kvinto

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra