Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Jížní čechy a DVB-T

Zdar profíci
Mam takovej problémek asi před rokem jsem skusil DVB-T na chalupě v Blatné (u Strakonic) a bez problému jsem přijímal MUX 1(čt)na 49 kanále po nějakém čase koukám že se oběvil i kanál 50 a 22 a vše fungovalo perfektně.Ale nevím co se kde stalo ale asi před 14 dny mi přestal fungovat kanál 49 mux 1
kanál 50 i 22 hraje dál bez sebe menšího problému.No říkal jsem si že chyba je u mne ale skusil jsem jinou anténu na jiném místě se stejným výsledkem kanál 49 nic 50 OK!
Muže mi to někdo vysvětlit?Ale mluvil jsem se sousedem a ten že mu to taky začlo blbnout,další v ulici to samé?
Tak tedy nevím každej máme jinou anténu a problémy stejné.
Já mám z Plznně síto a kuli tomu jsem pořídil Color spektra 21-60k, 9-12dB a problém přetrvává. ;P

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Re : Jižní Čechy

V Blatné může být problém se sítí SFN - na 49. k. vysílá též Sušice a asi i Vimperk. Je-li Kleť již mimo ochranný interval může docházet k degradaci signálu bližším vysílačem. Vyzkoušel bych otočit na Sušici, zda 49.k. bude dobrý (Kleť by měla být sítem dostatečně potlačená). Pak naladit i další kanály ze Záp.Čech (48 a 52)

valsora
Registrace: 10/2007

RE: Jížní čechy a DVB-T

Shodou okolností jsem na jedné chalupě u Blatné DVB-T zaměřoval a můžu potvrdit, že se mi tam dost uplatnovalo Preecho na signálech z Kleti a Svatoboru. K49 je právě ten, který jede z obou vysílačů, ostatní jsou na jiných kanálech.

Nakonec jsem to přeci jen zaměřil a nastavil ke spokojenosti, ale s hodně ostrou Colorkou od EmmeEsse a hlavně za pomoci pořádného měřáku Prodig5.

Jak to tam jede teď nevim, ale nikdo mi od nich nevolal.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Stoprocentně tam Klet funguje.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Jížní čechy a DVB-T

Prosím jsem z Blatný chytáme signál z Kleti není problém bydlím na starém sídlišti kvalita 100 % ( setobox ale za 1700 kč ) nic nevypadává spokojenost .Firma která to dělala po Blatný není z Blatný ani ze Strakonic a kde to udělala všude to jde super .Rodiče mají svoji anténu natočenou na Klet a taky bez výpatků . Vedle v bytovce předělávala firma z Blatný antény na digitál a mají stále problémy a ani jim nejdou všechny kanály. Tak to bude asi v montáži , kvalitě setoboxsů a v anténě a zesilovači nesmí být silný .Hlavně to nechce chodit na síto z polska a jeho zesilovač. Z Kleti není problém nic se do toho neplete.

standa111
Registrace: 11/2009

Pokud někdo má taky setoboxy za 800 kč nesmí se taky divid protože, tam se můžou pléct kanály do sebe , zkrátka nekvalitní výrobky a špatná citlivost to je jako s laciný rádia taky se to plete vše do sebe.

standa111

Pokud má někdo zájem i předvedu Klet 100% spokojenost

standa111

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra