Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Konec výroby TechniSat STR1

Bylo mi divný, když jsem zjistil na stránkách Omka z Brna (jediný výhradní zástupce Technisat u nás), že vyřadil z nabídky hodně oblíbený model DigiPlus STR1, který má jako hlavní přednost velký alfanumerický display a 2 čtečky karet Cryptoworks a 1 CI slot. Volal jsem jim a dle slov Omka musel výrobce pozastavit výrobu tohoto modelu, protože prý kvůli vyšší spotřebě ve Stand-By (to asi ten display) nespolňoval nějaký nový kritéria EU. No nejsou to vol.ové? Ta EU je nám fakt čert dlužná. Technisat tímto modelem nahradil nedávno ukončenou výrobu modelu Digit MF-4 S CC. Takže už jen zbývá model Digit S2 (kde žádné nové změny, kromě chystaného lepšího softwaru naštěstí nehrozí. TechniSat prý už vyvíjí pro náš trh model s tím připravovaným Biosem (místo Craptoworksu), neboť prý již přísští rok budou v tomto systému testovat oba naši DTH poskytovatelé (Skylink a CS Link) Mám poslední kus v regálu (STR1) v obchodě a bohužel ho jdu zítra montovat zákazníkovi. Byl to výborný a levný sat.receiver, čest jeho památce :-/ :) R^

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Konec výroby TechniSat STR1

nový Bios místo cryptoworksu ... to je zas blábol.. :))) ;P

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

houby bios - ale ten novej systém, kterej má brzy nahradit v ČR Cryptoworks - vypadlo mi to.

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007

evropská unie je k smíchu. takový kraviny jako nepatrně vyšší spotřeba nějakýho stroječku ve stand-by, to jim vadí. ale aby zakázali to neuvěřitelný plýtvání v noci, kdy každý město svítí ve všech ulicích jak za dne, nebo distribuci těch desítek kilo letáků, co teď před vánocema zaplňujou všechny schránky v celý republice, to je jim jedno.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Je to kec ....

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:036:0008:0014:CS:PDF
Mezi jednoduché settopboxy nepatří přístroje které mají CA rozhraní .. zatím .....

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

Dejf

Takže toho slibovaného softu s českým menu už se nikdy nedočkáme. V každém případě je to velká škoda i přes to to byl dobrý model. Jak tak pozoruji tak Technisat ruší výrobu zrovna těch povedených modelů. Jinak máš pravdu,na ten povedený EU spolek mám názor naprosto stejný a to už od doby kdy vznikl.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

No jen doufám.že Digit S2 taky nepřestanou vyrábět..... už od neděle není v Omku skladem a já potřebuju aspoň 4ks....Jinak DigiPlus STR1 byl u zákazníků oblíbený a je ho fakt škoda.

Harnadek
Registrace: 6/2009

@bidlo

DigiPlus STR1 měl české menu..... :)

Harnadek
Registrace: 6/2009

Do 5 let stejne skonci vyroba vsech SD prijimacu tak je to jedno.

Standa22
Registrace: 3/2009

A proč?

A proč by Technisat končil výrobu kvůli spotřebě ve stadnby módu už teď, když ta směrnice ještě neplatí?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

Harnadek

Máš pravdu ale ten firmware s českým menu nešlape s dvěma Cryptoworks kartami a o to mě šlo. S jednou samozřejmě bezproblémů.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra