, sekce: DVB-T přijímače |
|
antenavlastni uz niekto tuto natenu a ma s nou aj prakticku skusenost ? asi je est lepsia a uziskovejsia ako emme esse , hmm ?http://www.sortec.sk/index.php?lang=sk&akcie=no&novinky=no&catid=4&sekid=&spos=0&view=1580 |
viliamko
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 520 |
| Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
|
|
@lanceřeknu to asi takto:právě ta hustota a velikost odrazné plochy, tj. předozadní poměr, potlačení zadku a také zvýšení zisku (lepší reflektor) jsou tak zásadní parametry, že je to jako bys řekl: když vezmu žigulík, trochu naleštím, přidám pár lesklých prvků a logo VW, tak to taky bude skoro jako VW! :-) ale nikdy to nebude skutečné VW! v tom je ten průser :-) A ten rozdíl je právě v těchto superdůležitých parametrech, které ty až tak důležitě neřešíš... a další záludnost, nechat laika jakkoli něco upravovat=smrt příjmu na takovou anténu! :-) asi neviděls co lidi dokážou udlělat, namátkou symetrizační smyčka na sítu sice lambda/2 (jen nevím čeho když chytal přes celé UHF) ale jaksi bez stínění, jen středový vodič a dielektrikum. a proč? "protože slyšel že smyčka je lepší než symetrizák, že má nižší útlum"... ale jak se dělá smyčka už slyšel jen z půlky. takže asi tak. pokud lamu pustíš dělat něco takového, nebo ji k tomu ještě navedeš, tak to je cesta do pekel... prostě tyto věci dětem a lamám do ruk nepatří. tečka :-) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
@davidkrizdíky za reakci, niz ve zlém, byl to jen dotaz ;) , takže jestli dobře chápu, moje první otázka ohledně zisku zodpovězena: ANO reflektor (jeho hustota a plocha) se podílí na zisku antény (tím, že "odráží" užitečný signál dopadající na anténu zepředu zpět na zářiče a zvyšuje tak zisk antény) a samozřejmě také lépe potlačuje nežádoucí signál ze zadního směru. Nevím proč, ale nějak jsem měl jsem za to, že třeba tatáž Yagina s reflektorem a bez reflektoru má stejný zisk v hl. směru (pouze jiný předozadní poměr...) Určitě taky nechci nikomu radit nějaké harakiri úpravy jak píšeš, ale zajímala by mě něčí osobní praktická zkušenost se srovnáním těchto dvou antén např. v místě slabého signálu (tj. hlavně z hlediska zisku - dejme tomu že nemám problém s odrazy...). Zdá se mi totiž, že z častých diskuzí na téma polské a české síto by mohlo vyplynout, že pokud má někdo problém s příjmem na polské síto, vyřeší to koupí českého síta, což si osobně stále myslím že ve většině případů bude omyl (pokud se nebavíme samozřejmě o použitých polských zesilovačích ale pouze holých anténách s tím že polské stávající síto je v "dobrém stavu"). Má zkušenost je taková, že když jsem se snažil (nejednou - signály různé kvality) porovnat "srovnané" polské síto a české plzeňské síto (obojí nové), díval jsem se na obrazovku jak vostříž (a myslím že vidím dobře) a rozdíl kde nic tu nic. Žádné měřáky nemám, proto se ptám anténářů. Jinak žádný spor s Tebou co se týče toho do čeho se má nebo nemá kdo pouštět (kua to je hrozná věta) NEMÁM. Ale to víš, jsme prostě národ kde každý rozumí fotbalu a umí si nahodit anténu na střechu (dyť strejda támhle si to tam dal sám a jde mu to, je blbější než já tak já si přece nebudu volat a platit odborníka a zvládnu to taky...že) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 396 |
|
|
RE: antenajasně, v poho.jen btw, já fotbalu nerozumím, nezajímá mne, ani hokej, vůbec sport, pivo nepiju protože mi nechutná, atd...možná to souvisí s tím přístupem :-) Nevím, to se těžko vysvětluje takto na papír. Prostě pokud budeš v příhodných podmínkách, tak ti tu méně kvalitní anténu ten signál odpustí. Pokud budeš řešit příjem ve složité situaci, tak budeš rád za každý kus jakéhokli parametru antény navíc (ať je to zisk, ČZP, apod.). Jinak obecně jakýkoli reflektor má dvojí funkci, odstínění odzadu a odraz vln z přímého směru k napájenému zářiči. Reflexe=odraz. Sat parabola je reflektor, že :-) Ony jsou třeba i antény jen zářič a reflektor, třeba vysílací na VKV, nebo nejkratší colorka co existuje, to je jen zářič a úhlový reflektor, atd. Pokud někdo uvažuje jaks popsal v poslední větě je to jeho blbost, to nemá nic společné s racionálním uvažováním. Lidi podle podobných úvah jezdí autem a kolik je mrtvých na silnici kvuli takovým ko**tům! Na střeše mu max nepůjde TV nebo se zesilovačem zaruší okolí. Ale nejde o život... |
davidkriz
|
|
jojosouhlas, je to zajímavý koníček a neškodná zábava (až na to příp. rušení okolí) takže já osobně právě proto nemám moc rád když se snaživcům přehnaně příliš nadává do LAM a všeho možného (já taky nejsem žádný profík). Přece jen ten člověk se snaží o něco pozitivního (mohl by místo toho dělat horší věci). A antenařina (stejně jako každá jiná technická věc) má jednu podle mě vynikající vlastnost - když něco pos..reš vidíš hned výsledek, vrátí ti to, nevylžeš se z toho, můžeš mudrovat jak chceš, prostě je tady nezávilý arbitr - přír.zákony které určí kdo je blb a kdo ne. Zvlášť v dnešní době, kdy si čím dál víc lidí myslí (a bohužel čím dál víc jim to i vychází), že nezáleží na pravdě ale na žvanění...)No, dost filozofie :8) akorát ještě uvažuju, co Ty vlastně jako správný čech děláš? nepiješ, pasivně nesportuješ... že by už jen ten sex? ale to bys zase neseděl celý večer na netu :))) :))) ;) dobrou |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 396 |
|
|
RE: antenato je velmi jednoduché! nejsu čech! :-D |
davidkriz
| Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|