Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nastavení toroidu

Ahojte, mám prosbu a obří dotaz. Neporadil by mi někdo jak nastavím toroidní parabolu?Když jsem ji dostal měla být nastavena na 0,8 a 19,2 ale 19,2 mi hned od začátku nešlo a když jsem si teď půjčil bzučák tak se mi daří nastavit pouze 23 a na 19,2 s enemůžu najít ani náhodou. NA nějaké kalkulačce mi to spočítalo že by to mělo být 11,1na stupnici ale i tak jsem furt na 19,2 neporadil by mi někdo kam a jak s tím hnout? Díky moc za jakoukoliv poznámku nejlépe na mejl.

olmic
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

Lidi což takhle trošku myslet??

Pokud ti nepomůže rubrika ABC zde nahoře na parabole taka podle tvého dotazu tomu asi moc nerozumíš.Nejrychlejší a nesnadnější pro tebe bude kontaktovat někoho kdo tomu rozumí aspoň 2x více než ty.Rychlá pomoc on-line někdy není zrovna na místě.....GO motoru v automobilu děláš taky přes NET ? R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Kamil_k4

R^ ;)
"bzučák" a "nějaká kalkulačka" hovoří za vše...

davidkriz
Registrace: 8/2009

Uvidíme zda to tazateli pomůže?

https://www.parabola.cz/abc/multifocus2/

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

RE: Nastavení toroidu

V prvom rade napis, co je to za parabolu presne.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

Podľa registrácie by malo ísť o matadora,ale keď nechytí ani len A1,to je obzvlášť závažný skutok!

CrtJVC1250i, Topfield7700HDPVR, Showbox-300, M3S-TwinLNB!, M6S, Multibeam-85, Al-100, 5xLNB 0,1W-28,2E.

pixla
Registrace: 9/2007

S bzucakem jit na toroidku, z toho mi je na zvraceni. Remeslo nam jde pomalu do kytek...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

no to bude oříšek s Tebou, navrhuji pozvat člověka znalého a skušeného. Nejlépe satelitní fyrmu. Je tu moc aspektú. Už uchycení vyžaduje přesnost. Musíš vědět na co ladit " střed " to se ani nedá všechno napsat. S bzučákem a zřejmou absencí skušeností bych do tohoto projektu na Tvém místě sám nešel.

nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku

pepiino
Registrace: 10/2006

Řemeslo je v kytkách co nám vyrostli "sat montéři" prodávající EMU. Už jsem jich pár viděl se SKYlinkem zápasit. Je na čase změnit profesi.

pepiino

@Saxon

Řemeslo vám jde sice pomalu do kytek, ale zase musíš uznat, že srdce zaplesá, když si tu pak můžeš přečíst zkušenosti novopečených odborníků, jako například tuto:

https://www.parabola.cz/forum/reply-277042/

Radost pohledět. :razz:

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

no to jsem nevěděl, ale nepřekvapuje mě to. Rostou mezi námi odborníci, jen co je pravda.

pepiino

@Saxon

řemeslo né, ale ti co se samozvou odborníky ničí reputaci...

davidkriz

ale to je asi specialita sat. příjmu, protože nikde jsem ještě nenarazil na odborníka co Ti příjde domú vyoperovat slepé střevo, zase je pravda, že za to neplatíš. A fušéru je všude plno.

pepiino

@D2MAC, tys nevěděl, že digitál kopíruje terén? :-/
Konečně znám jeho nějvětší přednost oproti analogu! Díky, tohoto vlákna jsem si nevšim :laughing:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

@olmic

Daj majl a nastavime to.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1

si troufáš

pepiino

jen mě mrzí,že mu neradí odborníci,kteří nastavují motor za 10min, jen s pomocí buzoly od vietnamců a bez měřáků

pierrepetr

@pierrepetr

oni se tu objeví... ;-)

davidkriz

i já čekám
bez pohádky na dobrou noc, neusnu

pepiino

Už se neobjeví, vyplašili jste je. ;)
Ale gogo to zvládne po meilu. Chtěl bych mít jeho trpělivost :)))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

po mejlu to půjde,tipuji možná to stihne do konce roku,ale pouze tip

pierrepetr

http://www.satlex.de/cz/wavefrontier_calc.html

šibal

Hmmm je krásné jak jste všichni moudří. Nejsem odborník a nechci jim být, parabolu jsem koupil nastavenou (teda snad) a cestou asi v autě hnul s držákem LNB což zapříčinilo její nefunkčnost. Samozřejmě že je řešení sem pozvat firmu, ale přišlo mi snazší se předem zeptat. Na ostatních forech většinou lidi poskytnou radu, zde všichni poskytnou kritiku (až na jednu vyjímku jestli dobře koukám) všichni jste se asi narodili jako profíci a je to fajn. Já ne a přišlo mi divné, že bude složité s tím něco udělat, když jsou 19,2 a 23,5 kousek od sebe relativně. A 23,5 jsem dokázal najít. Jinak mejl olmic@seznam.cz pro gogo1

olmic
Registrace: 2/2006

olmic

Nikdo si tu na odborníka nehraje, ale všichni žasnou z tvých pitomostí, co tady meleš.
Jestli jsi chytil 23,5, tak to jseš tedy opravdu borec, to máš ty nejlepší předpoklady, abys Toroidku dobře nastavil...

Možná že si to vůbec neuvědomuješ, ale z tvých popisů je naprosto jasné, že víš o této problematice mnohem méně, než obyčejný amater.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

pude to nastavit, pokud uvidis nejakej ukazatel signalu a pomoci unikatni frekvence najdes to co hledas. tady nahore v liste mas kolonku referencni kmitocty , tam najdes unikatni pro 19.2E a hledas.
obavam se, ze pipak ti je vicemene k nicemu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

to olmic

Postup nastavení torodiálky:
1. Zjištění pozice paraboly podle www.mapy.cz, kde je nutné zadat adresu.
2. Odečtení zeměpisné délky stanoviště ze souřadnic GPS (například 18 st.44minut, 50 vteřin) a její zaokrouhlení na desetiny stupně.Příklad 18,7 stupně.
3. Nalezení družice, jejíž pozice, tedy zeměpisná délka se nejvíce blíží výslednému číslu dle předchozího bodu. Příklad Astra 19,2E.
4.Rozdíl 19,2-18,7=0,5. Nastavím první konvertor na 0,5 stupně na stupnici lyžiny pro konvertory. Při pohledu směrem čelně od konvertorů do paraboly - nalevo od středu.
Chápu, že signály se od hlavního plechu odrážejí a tím se mění pořadí vůči obloze. Družice na východ budou nalevo, družice na západ napravo.První konvertor zafixuji napevno na uvedeném dílku.
5. Naladím Astru 19,2 na nejlepší výsledek otáčením celé paraboly ve vodorovném a svislé směru a parabolu zafixuji jednou provždy v obou směrech.
6.Doplňuji další konvertory na lyžinu a hledám nejlepší výsledek posunem po lyžině a torzním otáčením konvertoru v držáku.
7. Krajní konvertory nejvíce na východ a nejvíce na západ doladím skewem (nakloněním vpravo nebo vlevo dolů) celé paraboly (vzadu je na držácích stupnice).
8. Konvertory zapojím do přepínače.
9. Odzkouším vše za přítomnosti manželky (milenky).
10. Dostanu erotickou odměnu tolikrát, kolik družic jsem naladil.
11. Na diskuzním fóru paraboly hrdě oznámím, že jsem odborník. Tím mi vzniká právo na ironické poznámky vůči idiotům, kteří se ptají na nastavení torodiálky.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra