Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nastavení toroidu

Ahojte, mám prosbu a obří dotaz. Neporadil by mi někdo jak nastavím toroidní parabolu?Když jsem ji dostal měla být nastavena na 0,8 a 19,2 ale 19,2 mi hned od začátku nešlo a když jsem si teď půjčil bzučák tak se mi daří nastavit pouze 23 a na 19,2 s enemůžu najít ani náhodou. NA nějaké kalkulačce mi to spočítalo že by to mělo být 11,1na stupnici ale i tak jsem furt na 19,2 neporadil by mi někdo kam a jak s tím hnout? Díky moc za jakoukoliv poznámku nejlépe na mejl.

olmic
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavení toroidu

Sice mi není jasné, proč lnb do přepínače až nakonec, ale budiž.
Jedenáctý bod nemá chybu.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Skutocne sa tu uz na tom prestante odbavovat. Ten clovek sa spytal uplne normalne. Ked sa to niekomu zda byt blbe nech nereaguje. Skutocne "pre odbornikov" priemerne inteligentny blb bez meraku to za pomoci jedneho manipulatora nastavi za dve hodiny na 8 satelitov. Takze o com to tu je?

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

panebože nechcem videt ako to nastaví primerne inteligentmý blb. Prosím kde žiješ ??? Priemerne inteligentný človek pri pohledu na toroidku pochopí, že sa to NEDÁ bez znalosti a meracej techniky nastaviť a privolá adekvátnu pomoc. Práve preto, že priemerne inteligentný !!! Iba blb sa do toho pustí sám a všetko rozhází a možno niečo nastaví. ale opakujem, iba pri pohlade na žiarič a ráhno s LNB a úhlom odrazu a dopadu bude mať guláš kde čo má byť. Nehnevaj sa ale je to tak. Keď si kúpíš auto už ho taktiež doma neopravuješ, aj keď vieš ako to má fungovať, 4 válce a .... necháš to na odborníka. Lebo nemusi sa mu to podariť nastaviť a bude využívať potenciál celej paraboly na 30 - 40%??? Veď to čo píše hovorí za všetko, presunul ju z iného geografického miesta - už to môže robiť problém, niktonevie ako bola ukotvená a ako ju ukotvil on - na 100% sa nemohol trafiť !!! a tak ďalej, takže nemá ani tušenia o čom to je !!! A nehráme sa na machrov !!! začínaly sme u analogu so stredovýma parabolama, robenýma doma s pletivom, alebo alobalom na sklolamináte a sustružily/ nechaly si vysústružiť / ožarovače a ....

nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku

pepiino
Registrace: 10/2006

Pocuvaj u nas sa sem tam hovori take prislovie "sprosty ako antenar" nehovori ti to nic. Priemerne inteligentny clovek pozna Euklidovu a pytagorovu vetu a budes sa divit, ze plati aj na 36 000 km. tak si laskavo odpusti taketo invektivy, ked mu nechces pomoct. Celkom dobry merak je aj satelitny prijmac, ze? Alebo?

gogo1

Inteligence nemá nic společného se znalostí Euklidovy a pytagorovy věty. 95 procent lidí na ulici netuší o co go, přestože všichni museli projít základní školou, a z toho těch 5 procent pochybuju, že někdo bude umět to použít při nastavení paraboly, které nikdy v životě nedělal. A ti bastlíři a kutilové se rekrutují právě z těch 95 procent!

Tady nejde o to že mu nikdo nechce poradit, tady jde o to že aby to pochopil musí mít určité zkušenosti, plácání tam to utáhni, tam otoč a tam přidej k ničemu není. Pokud to bude dělat poprvé a naposled v životě, ať si na to někoho zavolá. Pokud to hodlá dělat vícekrát nebo se tím začít živit, ať si napřed něco nastuduje, pak něco vyzkouší metodou pokus omyl a když to nepůjde tak ať se zeptá. Už bude aspoň trochu vědět o čem je řeč. Tento tazatel nic z tohoto očividně neabsolvoval (tak jako drtivá většina podobných naivně se tázajících). Nejde napsat jízdní řád úplnému laikovi na něco, co člověk dělá jako profesi a prošel si za ta léta teorií i praxí. Pokud se do toho radění sám pouštíš, tvoje věc. Ale nediv se ostatním, že v tom nevidí smysl.

davidkriz
Registrace: 8/2009

To vcelku akceptujem, okrem posmeskov a ironickych poznamok.

gogo1

Jsem naprosto stejného názoru jako david. Velmi hezky napsáno. R^

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

A naozaj si tu niekto mysli, ze ked napisal ze ma nejaky toroid, ze si to dal vysustruzit z pletiva a alobalu?

gogo1

Panove, koukam, ze jsem podle Vas uplnej blb, neumim nic, mam to fusersky a urcite upkne blbe, nemam profi merak a presto jiz pres 2 mesice na T90 bez problemu (vcetne inverze nebo snezeni - zatim) jedu s tim, ze chytam aktualne 9, 19, 23, 28 a na nich vse, co jsem chtel a bez vypadku. Instalace drzi (prezila i vichr, ktery nedovolil stavet tribunu pro papeze na letisti v Brne).

Ano, vim, ze si nikdy nenamerim BER apod... se smejte... Jedine co mne ale jak TV (tak jsou dilky 0 - 10), tak i SkyStar HD2 prekvapuje je fakt, ze mohu klidne o 10 stupni otocit LNB (skew) a presto je uroven a kvalita signalu identicka (v ramci udaju v DBVieweru, DVBDreamu apod... - samozrejme obrazekmeraku asi bude mit jiny nazor) a to i na krajnich pozicich liziny (v obou smerech) . Je mozne, ze se nezameruji na slabe transpordery (resp. to co chci prijimat ma relativne dobrou intenzitu) a tam by to bylo mozna horsi... a po zime si muzeme povedet dal, zda-li jsem byl mekej a nechal to predelat "profiky".

Kazdopadne fandim kazdemu fandovi, ktery se neboji zkusit (o co jde? O zivot?!) si neco mimo svuj profesni obor..., jako konicka... A sestavit toroidku je opravdu desne inteligencni rebus... Ano mel jsem na to cas cely den, ale pocitam, ze od otevreni krabice, slozeni anteny, montaze a nahazeni tech 4 LNB a propojeni s TV by potreboval tak 4-5 hodin prumerne zrucny iteligent...

Vsichni ti na slovo vzati odbornici asi po letech praxe zapominaji, ze take zacinali od piky a sroubecku...

PaJaSoft
Registrace: 3/2009

ale o to tady prave jde, ze si to musi zkusit sam. ale takovi lidi tuto fazi preskoci a hned od nekoho chcou vedet jak se to ma udelat. po netu... to je nesmysl. jaks to popisoval tak jasne, vse ok. ale je videt ze sis hral, zkousel, snazil se... ale kdyz nekdo chce jako na taliri pokud mozno v par vetach na netu popis a mysli jak je to strasne jednoduche, tak to sorry... a kdyz ti pak zareaguje ze si kvodijaky "protoze mu nechces pomoct" tak to pak i zamrzi, protoze ten clovek neni schopen pochopit, ze to nejde takto jednoduse, na dalku, po netu, na par radku.

davidkriz
Registrace: 8/2009

Návod

http://www.tvsatnitra.sk/download/instalacia-toroidnej-paraboly-wavefrontier-toroidal-T55-T90.pdf

Podľa tohoto návodu to urobí priemerne zručný sateliťák.

Milan C
Registrace: 4/2006

návod

DD, neměl bys někde to pdf s návodem? Odkaz nefunguje :(

jakob
Registrace: 4/2011

použij google

http://www.google.cz/#sclient=psy&hl=cs&site=&source=hp&q=instalacia-toroidnej-paraboly-wavefrontier-toroidal-T55-T90.pdf&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=d8761e04690455c9

lkfreak
Registrace: 9/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra