, sekce: DVB-S přijímače |
|
TOPFIELD 6000 CR - má cenu to ještě pořizovat prokoukání se na plazmovou TV Ful HD Panasonic?Není to blbost?POradili byste něco lepšího v rozmné ceně do 5000? |
Piller
Registrace: 8/2003 Příspěvků: 455 |
|
|
RE: TOPFIELD 6000 CR - má cenu to ještě pořizo...2x FK79000UCI1x parabola 1x twin lnb nebo 1x ARIVA 200 HD 1x parabola Xx lnb |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE: TOPFIELD 6000 CR - má cenu to ještě pořizo...Ne, nema. Poridil bych Humax HDCI5000 a nebo neco jineho, pokud chces vic nez se jen divat :) |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 338 |
|
|
To netace:2x FK79000UCI1x parabola 1x twin lnb K tomu jsem na netu nic nenašel,ani v googlu.Není to nějak špatně napsaný? |
Piller
Registrace: 8/2003 Příspěvků: 455 |
|
|
to PillerTech nul je tam moc, maji byt jen dve. |
zdec
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 55 |
|
|
Zásadní otázka..Budeš ochoten platit pár HD kanálů na SKY?.Pokuď ano,chceš je sledovat je lepší volba HDTV přijímač.Pokuď ne,bohatě ti postačí jakýkoliv slušný SD...Pro neplacené kanály typu ČT a Nova nemá smysl plánovat HD.Nepočítej že by ti připojení přes HDMI přineslo samo o sobě lepší kvalitu.Dnes je drtivá většina vysílána v PALu... |
TomOne
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 78 |
|
|
RE: TOPFIELD 6000 CR - má cenu to ještě pořizo...Připojení samo o sobě třeba ne, ale pokud přijme HD kanál většinou ano..Jen aby bylo jasno, je jedno, zda je placený nebo ne.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE TOPFIELD 6000 CRNo já osobně jsem si pořídil HD ,i když nepočítám s placením nějakých balíčků.Těch HDkanálů pomalinku přibývá a pak vás to může mrzet,např ARTE. |
moki
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 186 |
|
|
Zásadní otázka..2Otázka je zda má smysl dnes kupovat HD pro Novu HD a ČT HD...Osobně mám jak HD tak i SD přijímač a hodnotím HD jako vyhozený peníz..Dnes nemá cenu kupovat HD přijímač že jednou zde bude bohatá nabídka HD kanálů,což opravdu dnes a v dohledné době nehrozí a u free vůbec ne.Přitom jak padají ceny HD přijímačů je to špatná investice.Znovu pokuď někdo plánuje sledovat placený balík na SKY,tak ano,pokuď ne je to zvážení.A osobně než balík HD kanálů,tak volím balík filmových u CS zadarmo. |
TomOne
|
|
@Pillerpřeklep no, jedna nula :((http://www.top-shop.cz/catalog/product_info.php?cPath=21_29&products_id=478 |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
TomOneNe, ne zásadní otázka je "Téma: TOPFIELD 6000 CR - má cenu to ještě pořizovat pro koukání se na plazmovou TV Ful HD Panasonic?Není to blbost?POradili byste něco lepšího v rozmné ceně do 5000?chceš snad říct, že je blbost koupit HD přijímač k takovému televizoru, to snad ani nemyslíš vážně. Ty se doma dívej na co chceš, do 5000,- na běžné dívání třeba Humax HDCI-5000 |
veris
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 233 |
|
|
RE: TOPFIELD 6000 CR - má cenu to ještě pořizo...Koupit si k full hd topfilda6000 je jako koupit čínské pneu na Bmw :8)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
HDTV maniaTak polopaticky pro tzv.odborníky...Doma mám jak HD tak SD přijímač.Jeden je připojen k plazmě,jeden full HD TV LCD.Pokuď pominu pár k uzoufání nudných HD kanálu je obraz SD kanálů na obouch logicky skoro identický,tedy skoro bych řekl že SD je na SD přijímači lepší...Tedy automaticky doporučovat HD přijímač na kterým skoro nepoběží HD je BLBOST.Pominu cenovou otázku že HD přijímač kolem 5000 je řekněme nic moc,SD přijímač za 2500-3000 je většinou bez problémů. |
TomOne
|
|
HDTV maniaTak polopaticky pro tzv.odborníky...televizory a satelitní techniku prodávám 12 let, co to znamená? Vlastně nic, jen že Lojza Pepa s nickem TomOne sice může tvrdit, že "je obraz SD kanálů na obouch logicky skoro identický,tedy skoro bych řekl že SD je na SD přijímači lepší..." nechápu to slovo logicky, ale nic. To, že máš doma sestavu která v SD versus HD ukazuje stejně to je jen tvůj problém, z HDTV se osobně nep*síram, ale tvrzení TF6000 k FullHD plazmě je dobrý, nebo stejný jako HD, je blbost. |
veris
|
|
Zásadně nesouhlasím s TomOneNa plasmě Samsung 127 cm (pouze 1368x768)provozuji Technisat HD S2, který signály SD přepočítává na HD a přes HDMI dodává signál k zobrazení. Přesto, že mám již léta a slabší zrak, tak ten rozdíl v ostrosti obrazu stanic SD Technisatu proti TF6000 CR (přes skart HDMI zde není) je obrovský. TomOne zvu do Havířova, aby si to mohl osobně ověřit. Je paráda se dívat na programy SD: ČT, STV, základní německé ARD, ZDF,...ale také na ruské, arabské nebo anglické. Naopak slabý obraz je na slovenských regionálních stanicích z Thoru, italských, soft erotických,...Stavět zde finanční limit 5000 na HD přijímač je podle mne blbost, když už mám Full HD. TF6000CR se hodí pro starší lidi, kteří o HD neuvažují a chtějí dožít se svým zlatým stříbrným skleněným televizorem. Ale to je věc podle přání každého soudruha. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 433 |
|
|
TF6000CR se hodí pro starší lidi, kteří o HD neuvažují.Jasně stručně napsáno, souhlas. |
veris
|
|
Opravdu?Né do havířova opravdu nepojedu. :))) Vynechám fakt že porovnáváte přijímač za cca.2000 a přijímač za cca.15000.V tom případě by bylo hodně špatné kdyby obraz násobně dražšího byl horší.Ten obrovský rozdíl je spíše věc fantazie či spíše řečeno zbožného přání.Pokuď máte lepší obraz u SD přes HDMI s upscalingem prováděným přijímačem hledal bych problém v televizi která prostě upscaling ze scartu dopočítává hůře.To ovšem nic nemění na faktu že kde nic není ani smrt nebere...Jistou roli samo hraje shopnost přijímače dekodovat a převést signal do analogu a scartu či do dogitálu v HDMI.Ale obrovský rozdíl? Ani náhodou.Ostatně většinou platí že je lepší nechat upscaling na zobrazovači,tedy až na vyjímky...Proto to ,,pro odborníky"Konkrétně.U Ferguson 8800 připojený přes HDMI a vyzkoušený jak na Panasonicu TX-P 42 a Samsung 32B650 je rozdíl v kvalitě obrazu proti TF6000 u SD kanálů malý až žádný.Ano každý přijímač má trochu jiné podání barev a celkového obrazu.. U Samsungu je dokonce lepší nechat upscaling na TV. Tedy pokuď někdo tvrdí že HDTV přijímač přinese lepší kvalitu u SD kanálů,měl by problém hledat někde jinde než v přijímači.No a pokuď jsem psal že TF6000 i jiný SD přijímač stačí...Pokuď má kvalitní výstup na scart a scart kabel je solidní kabel za pár stovek bude rozdíl oproti HDMI u SD minimální. Znovu tvrdím.U SKY a balíčku HD kanálů není o věci uvažovat o HD přijímači,dobrou zkušenost mám třeba s TF7700HSCI,tedy slušný přijímač za slušnou cenu.Pokuď sledované kanály bude většinou SD třeba u CS,SD přijímač bych nezavrhoval.. |
TomOne
|
|
Důvody proč1. Full HD televizi si kupuji, abych se mohl dívat na SD programy.2. Full HD televizi si kupuji, abych mohl šetřit na satelitním přijímači. 3. Full HD televizi si kupuji, abych v budoucnu, až budou HD přijímače levné, si mohl HD přijímač koupit, proto teď utratím peníze za SD přijímač. 4. Full HD televizi si kupuji, abych na ni mohl sledovat technicky nejlepší možný obraz jak na HD, tak i na SD programech. Která věta je pravdivá a má logickou hodnotu 1 a která věta je nepravdivá a má logickou hodnotu 0? Pokračovat ve sporu s TomOne nemusím, je také rozdíl v úhlopříčce televizoru a projevu rozdílů na nich. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
|
|
Důvody proč1. Full HD televizi si kupuji, abych se mohl dívat na SD programy.2. Full HD televizi si kupuji, abych mohl šetřit na satelitním přijímači. 3. Full HD televizi si kupuji, abych v budoucnu, až budou HD přijímače levné, si mohl HD přijímač koupit, proto teď utratím peníze za SD přijímač. 4. Full HD televizi si kupuji, abych na ni mohl sledovat technicky nejlepší možný obraz jak na HD, tak i na SD programech. Která věta je pravdivá a má logickou hodnotu 1 a která věta je nepravdivá a má logickou hodnotu 0? Pokračovat ve sporu s TomOne nemusím, je také rozdíl v úhlopříčce televizoru a projevu rozdílů na nich. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
|
|
Důvody pro če.Jaký spor? Já žádný nemám...Možná by se chtělo zamyslet nad tím že někdo kupuje třeba LCD televizi proto že dnes nad 50 cm není jiná volba...Ostatně drtivé většině kupujících nové TV stačí pozemní SD. K tvoji úvaze něco přidal. K Full HD televizi koupím přijímač HD až bude bohatá nabídka HD kanálů ať v placené či neplacené formě.Do té doby koupím SD přijímač který nabídne u drtivé většiny kanálů vysílaných v SD obdobnou službu a srovnatelný obraz...Toť vše. Osobně mně to připomíná situaci kdy někdo chce nový DVD přehrávač a je vnucován blue ray player s tím že mu vlastně přinese nejlepší možný obraz,což je sice pravda ale taktně se zamlčí že vlastně nebude mít na co se koukat protože nabídka blue rad filmů je zatím ubohá a cena příšerná.Kapišto? |
TomOne
|
|
Rozhodne PillerNa dotaz byly vysloveny názory. Ty mají sloužit Pillerovi jako podklad k rozhodnutí. Dnes jsou dostupné z hlavních družic tyto HD programy: ČT HD (zatím technicky slabé, po Novém roce to snad bude lepší), Nova HD, Servus HD, Anixe HD, Arte HD, Luxe HD, Fashion HD, krátce (asi v únoru 2010)budou uvedeny do trvalého provozu ARD HD, ZDF HD, Eins Festival HD.Je těch blue ray disků málo? Německé vysílání slibuje kvalitu programů, například již o těchto Vánocích. U plasmy je předpoklad nejméně 94 cm úhlopříčka,zatím nevíme jakou úhlopříčku tazatel má. Čím větší, tím výraznější rozdíl v kvalitě obrazu přes HDMI. Nejsem zdaleka sám s tímto názorem....Na "pozlacené scarty" nebo super odstíněné scarty neveřím, ale neprováděl jsem žádná měření a porovnání v tomto směru. Rozhodne Piller a basta. Nejspíše podle peněženky, jako ostatně většina z nás. Na jeho místě bych raději bral HD Topfield 7700 HSCI, když je podstatný finanční limit 5000 Kč. Jinak bych se pídil po kvalitě obrazu HD+SD.Technisat HD8 je za 7,500Kč, Vantage jsou také v cenové relaci okolo 7000 Kč, Ferdy jsem neměl v ruce. TF6000 NE, opravdu NE, dnes již NE..... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
|
|
Ano rozhodneMyslel jsem a pravděpodobně mylně že se bavíme převážně o českých HD kanálech tedy Sky a CS.Sorry,ale ty vyjmenované německé kanály jsou důvod pro HD u velice ale velice malé skupiny...Nevím kdo dnes bude dobrovolně koukat na německé srajdy...Jinak je snad ani nazvat nelze.Doba analogové Astry a RTL je snad pryč,doufám.Ale pokuď někdo posuzuje kvalitu kanálu podle rozlišení,tak proč ne.Zajímavá bude jejich sledovanost...Osobně jsi kvalitní balíček představují cosi jako Multi v HDTV,nebo nějaké filmové kanály HDTV.To by byl pravý důvod.Jinak kvalitu kabelů bych nepodceňoval ani u scartu ani u HDMI.nemusí být nutně pozlacené,ale slušně odstíněný kabely za rozumný peníz má třeba Mascom případně Bandridge bude asi lepší volba než tkanička od Hamy.Scarty jsou citlivé na rušení,HDMI zase na délku. Je otázka zda a kdy bude scart limit.Na slušném přijímači by signál v palu vyveden v RGB neměl být vizualně o moc horší než přes HDMI kde je výhoda digital-digital ale to je tak vše.Ano HDTV přijímače umožní upscalling ,ale někdy paradoxně může obraz dokonce zhoršit.A opravdu kvalitní upscalling v běžné spotřebce jsem vyděl snad jenom u Sony recorderů. Ano každý musí zvážit zda o kolik je ochoten investovat do Sat,i když 7700HSCI je trošku postarší za ty peníze to je dobrá volba.Tedy pokuď někdo plánuje přijímat a platit balíček od SKY,CS pokuď je mi známo v dohledné době nic takového nechystá. |
TomOne
|
|
FajnPodle této logiky vlastně Piller teď ani satelit vlastně nepotřebuje. Stačí mu DVB-T se scartovým výstupem a ještě ušetří.No a výrobcům satelitních přijímačů je dobré poradit, ať si ušetří námahu s výrobou HDMI výstupů, je to pouze zbytečná nic nepřinášijecí duplicita a raději k přijímači dodají kvalitní scart. Nic ve zlém, každý máme svou cestu a jiné zkušenosti.Přeji vše dobré a diskuzi na jiné téma zdar! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|