Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Ještě k snténě DVB-T

Když tady čtu "hodnocení různých antén" pro příjem DVB-T, tak mne napadá, že asi platí "čím blbší sedlák tím větší brambory". Ostrava začala vysílat Multiplex 1 na 54 kanále z Hošťálkovic plným výkonem 100 kW. Vyšťáral jsem z šuplete prutovou anténu "V" od nějaké TV 37 cm. Zatočil s ní v pokoji v paneláku až jsem zachytil asi 20% kvalitu. Pak jsem k tomu připojil zesilovač z vyhozeného polského síta. K STB vede koaxiál asi 9m. Anténa je přilepena izolačkou na zadní stěnu komody ve svislé pozici jako pro vertikální polarizaci (zajímavé že ve vodorovné poloze byl signál téměř nulový). Obě ramena antény jsou nastavena na nejkratší délku. Za anténou ve směru k vysílači je obvodový panel asi 30 cm silný. Výsledek je vynikající, kvalita 100 %, výjimečně zhoupne dolů ne méně než k 85%. K vysílači je vzdušnou čarou asi 21 km, není přímá viditelnost, jsou tam dva kopce. Přijímač je SONY rekordér RDR HXD870.
Takže teorie a praxe se mohou v normálním životě lišit, zkouška a experiment má své místo.

Standa3
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ještě k snténě DVB-T

samozřejmě, právě proto se nedá moc predikovat anebo radit po netu... když je situace příznivá vyhoví i ne zrovna košer řešení, ale když se vyskytují problémy je nutno je najít a eliminovat. a o tom je měření a volba vhodné antény.

davidkriz
Registrace: 8/2009

jde o stabilní příjem to že ti to jelo deset minut je ok když se nudíš proč by ne :laughing:

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Plný výkon je v Ostravě od 1.11. Programy ČT na Multiplexu 1 sleduji od té doby výhradně v digitálu, protože analog v paneláku máme jen od kabelovky a kvalita kabelovky je zde mizerná. Takže ten příjem na náhradní anténu je ověřen a zdá se dlouhodobě stabilní.

Standa3
Registrace: 1/2006

No kdybys

namontoval ven malinkou colorku,tak budeš mít muxů 5,a to -28,32,39,54,63/trochu štěstí/,případně i 38 TVP,v Havířově-asi 20 km-5 patro-přímý výhled,to je ta trocha štěstí!!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

RE: Ještě k anténě DVB-T

A co zkusit zapíchnout vidle do hnoje. Kde je signál, tak také stačí.

grupen
Registrace: 5/2008

Mám dvě Technisat Digiflex TT1 a TT2, jednu aktivní a druhou pasivní.

Aktivní mi nefunguje u televize, kde je přímý výhled na vysílač (asi je přebuzená), pasivní mi ale nefunguje v rohu místnosti u počítače (nefunguje = velmi často kostičkuje a seká se).

Jinak antény fungují skvěle a to dokonce i když je "zacloním" vlastním tělem.

Takže je fakt, že radit na dálku se nedá ...

rejča
Registrace: 10/2007

na hlinikovu vidlicku v tuneri set boxu to ties ide

jopo166
Registrace: 1/2009

Tocit v pokoji panelaku je nanejvys vhodne napr.s nejakou soudruzkou:).Majitel bytoveho domu by mel zajistit kvalitni rozvody a prijem digitalnich signalu.No a pak jiz pouze zachovat kvalitu ze zasuvky STA do pristroju a je vystarano (z praxe mam osobni zkusenosti s neuveritelnymi zpusoby pytlikovani v techto zapojenich).Jenze tento nejvhodnejsi a nejspolehlivejsi zpusob prijmu neni za 3,20 bez DPH...

hdpe
Registrace: 11/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra