Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

jaký SD přijímač ?

nepeskujte mě že zakládám další vlákno na staré téma, ale proseděl jsem u netu hodiny ale nenašel jsem přijímač který by splnil co potřebuju... že by neexistoval? potřebuju:
- SD přijímač combo DVBS+DVBT
- alespoň čtečka karet co umí skylink
- PVR (nejlíp ext. USB)
- EMU digi
- LAN (alespoň klient z newcs)
- (HDMI není podm.)

nejblíže mým požadavkům by byly následující stroje ale každému z nich něco podstatného chybí:
- Showbox S700 (ten mám, ale nemá LAN - umí sdílet jen s Showboxem nebo Openboxem), obdobně Optibox TSCX PVR - nemá LAN
- Dreamsky 7500 (není combo)
- Opticum 4000 TSCXE (neumí PVR)

Lze mi pomoci?
Díky za reakce*

lance
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jaký SD přijímač ?

Lze mi pomoci?
Díky za reakce*

určitě ... připlat si a běž do HD

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

hej dá sa pomôcť. Kúp dreambox 7000S 7020 7025.
Do každého z nich sa dá vložiť tuner DVB-T
to je asi tá predposledná možnosť.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

ArivaHDcombo

miku
Registrace: 10/2007

on lance zapoměl dodat že by max. cena měla být pod 2 tis. Kč

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

cenu jse zapomněl, to je fakt - takže do +- 3 tis.Kč (pokud úvahy zůstanou u SD) ale zřejmě takové řešení asi neexistuje.. nebo jo? Dreambox z hlediska ceny není to pravé...
HD teď ještě nepotřebuju a až ho budu potřebovat, tak zřejmě ne combo (bude DVBT tuner v TV), HD stroj by měl pak sloužit jako card server pro ten nyní sháněý SD přijímač který pak zůstane u staré TV. Jakože až se "zplacatím" Vidíte jak to mám krásně naplánované :))) Teď mám CRT a s Showboxem S700 jsem spokojen ale právě to sdílení mi v budoucnu neumožní (a teď ho můžu dát pryč) tak proto to nyní řeším.
Jinak pokud by mi šlo už nyní o HD tak třeba ta Ariva HDcombo - umí teď už bez problémů současně EMUdigi + skylink + PVR a umí sdílení přes LAN jako client příp. server? Zdá se mi že je zatím trochu problematická (ve srovnání s "humbukem" kolem Arivy 200) V té HD variantě se mi jeví ještě jako zajímavý AZBOX HD Elite + DVBTtuner - pro mě nyní ještě v "rozumné" cen. hladině do 7tis.
díky za reakce

lance

Pak tedy v sd Dreamsky. V Hd máš toho plno. A omezovat se pro sebe cenou mi připadá hloupé. Rozdíl mezi nejhorším a nejlepším za měsíc prožereš, prochlastáš, probydlíš, protopíš popř. prosoulo... :-/
A pak se budeš roky trápit se zmetkem. No nic, kdo chce kam.. :-/

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

lance

Okrem toho ,že si neuveriteľne náročný ,si aj neuveriteľne lakomý. Snažíme sa ti pomôcť a ty nie si ani s tým spokojný.
Takže zostáva tá posledná možnosť. Dobrý úder do hlavy a budeš mať iné problémy ...

oneeeee

proč taková reakce?

po pravdě řečeno jsem z toho dost vedle, pročítám si znovu svoje příspěvky, jak jsem je formuloval, ale stále nechápu co vás tak popudilo? Vážím si každé reakce v mezích slušnosti, možná že jsem měl poděkovat za odpovědi hned na začátku druhého příspěvku, jestliže takhle snad vyzněl jako kritika vámi poskytnutých odpovědí tak se omlouvám, tak to rozhodně myšleno nebylo. Šlo mi pouze o to doplnit a konkretizovat svůj dotaz, rozvinout diskuzi, aby případné odpovědi mohly být co nejvíce k věci. Proč a jak uvažuji nad výběrem přijímače jsem uvedl na vysvětlení, mj. také s úmyslem předejít tomu, co tady bývá často zvykem, že místo odpovědi (nebo neodpovědi) na jednoduchý dotaz jestli je lepší rohlík tmavý světlý se tady lidem hned začne doporučovat že by měli jíst raději maso, přezout si boty, koupit nové trenýrky nebo proč rovnou neskočí z okna... Budiž, patří do diskuze pokud někdo zhodnotí že uvažuju podle něj blbě, beru to (i když se na to neptám, zajímá mě pouze existence či neexistence nějakého přístroje s vyjmenovanými parametry), svým způsobem jsem si o to řekl, budiž. Přesto si ale stále myslím, že na můj dotaz lze odpovědět jednoduše bez urážek, třeba "přijímač podle tvých požadavků neexistuje, neznám, když neslevíš nenajdeš... jsi moc náročný" - milion jednoduchých slušných variant bez zbytečných urážek, nebo nejjednodušší - bez reakce.
Já totiž pánové opravdu nevím, jestli takový přístroj v dané cenové relaci skutečně existuje nebo ne, jestli jsem tak "neuveritelne náročný". Nejsem vševěd jako vy, tuším něco protože jsem i přes snahu žádný takový přístroj nenašel - proto jsem se dovolil zeptat zde na fóru. Myslel jsem že od toho by tohle fórum mohlo být. Od posledního z přispěvatelů jsem se ale dozvěděl že jsem lakomec a protože nejsem spokojený s tím co mi bylo odpovězeno byl by dobrý úder dohlavy.

@Tomik535
dík za názor, doufám že se neurazíš, jen jako pokračování diskuze - Dreamsky nemá DVBT, nechci žádný zmetek, jestli nějaký peníz pročumět na TV nebo protopit v zimě v baráku zvažuju jistě jako každý druhý... vychází mi z toho zatím, že teda mimo Dreama nic takového v SD asi nebude. ahoj

@oneeeee
za tip na Dreama díky, v tom druhém tvém doporučení ti nevyhovím, i když by se tím možná hodně věcí vyřešilo a žilo by se mi potom třeba stejně tak dobře jako tobě, hlavu si ponechám ve stávajícím stavu

lance

nielen ze si narocny ale aj lenivy
MVision ST 5 Combo toto je to co chces len ci na to mas

cinsky prijimac

rudo281
Registrace: 8/2007

A co takhle se podívat po obchodech/odborných/říct jim co chci či použít jakéhokoliv vyhledávače a zadat mu co potřebuji a on určitě něco vyjede.Přece stačí zadat chci "to a to "a věř že se něco najde.Nahoře v liště máš sekci prodejci tak se tam podívej,jak si myslíš že lidi /někteří/začínají?Tam si něco /možná /vybereš apak to sem můžeš dát co sis vybral a je to.A v každém případě bych už šel do HD!!Tomík ti to napsal pěkně.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Do sd prijímačov na dnešnú dobu a pomery idú len lakomci , ktorí chú veľa , ale nie su ochotní platiť.
Do budúcnosti si treba zakúpiť HD prijímač.
Pre tvoje nároky zostáva Dreambox 8000Hd . Výrobca garantuje tiež spokojnosť a lakomosť.Cena je však úmerná schopnostiam satelitného prijímača , aký sa kedy vyrobil. Má nespočetné mnostvo možností,o ktorých sa nám ani nesníva.

oneeeee

Mohu mu doporučit Golden Interstár t/S 870 . To bude odpovídat jeho požadavkům.Na internetu ho sežene.Myslim si ,že souhlas.Jinak dnes už bych šel taky do sd hd.

koax
Registrace: 2/2008

@lance

cit tě: "tak zřejmě ne combo (bude DVBT tuner v TV)"

má odpověď: "Pak tedy v sd Dreamsky".

cit tě: "Dreamsky nemá DVBT".

Vidíš v tom nějakou logiku?

To by jeden padnul.

Tomik535

No máš pravdu.Hrozný.Lepší už nereagovat.

koax
Registrace: 2/2008

2lance

AzBOx Elite combo nebo Premium Combo umi vse co chces, je to sice hd ale pamatuj stesti preje pripravenym

rj45
Registrace: 6/2007

Urazil se a už se neozve,kolik takových stejných nebo skoro stejných dotazů je za den potažmu za týden a stačí tak málo,zalistovet si 2-3-4-5 stránek z5 a určitě se najde podobný dotaz, nebo stačí zadat zde do vyhledávače"Dreamsky či Opticum"a hle!! kolik toho najde.Přece je jednoduší se ptát donekonečna na jedno a to samé on někdo odpoví, nač by si namáhal mozek. :laughing:

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

ale neurazil

nebojte se, jen nesedím 24h denně u netu... Vidím že si tu o mně pěkně notujete, tak se pokusím stručně k posledním reakcím protože asi píšu složitě a mnozí zjevně mají problém se čtením. Kdyby si dotyční přečetli pořádně mé příspěvky zjistili by, že jasná kriteria hned z 1.příspěvku jsou:
"- SD přijímač combo DVBS+DVBT
- alespoň čtečka karet co umí skylink
- PVR (nejlíp ext. USB)
- EMU digi
- LAN (alespoň klient z newcs)
- (HDMI není podm.)"
ve druhém přísp. jsem doplnil cenu do cca 3tis.Kč
Dohromady teda náročná záležitost, uznávám , nic takového se mi nepodařilo objevit a dovolil jsem se poté dotázat, jestli mi nějaký takový přijímač třeba někdo nedoporučí (a ony se tu začly dít věci...)
@ rudo281
MVision ST 5 Combo je pro mě úplná novinka, díky za tip. Cenou je ale už někde u HD, asi to nebude řešení, přesto díky.

@petr33
:laughing: Vážený pane moralisto, jestli zvládnete víc než jen doporučovat google nebo stáčet diskuzi na obecnou debatu SD vs. HD (těch je tady plno to máte pravdu a tomu jsem se snažil bohužel neúspěšně předejít uvedením svých důvodů proč mě zajímají právě výše uvedené spec.) teď máte možnost udělat ze mě přede všemi líného blba, uveďte prosím alespoň jeden z toho moře přijímačů zde na fóru nebo z vaší modly- Googlu které splňují výše uvedené spec.("Dreamsky, Opticum" či jiné ..??) a které jsem líný si sám vyhledat. Vážený pane, vypadá to zřejmě nakonec tak, že nakonec ani jeden! A to se tady v této debatě do toho obuli nějací chytráci a prodejci se to tu jen hemží. Věřte že jsem se namáhal celkem dost než jsem se odhodlal k zadání dotazu, já svůj mozek namáhám pravidelně a doporučuju to i Vám.

lance

@Tomik535
nepadejte prosím, byla by škoda kdybyste „padnul“ kvůli diskuzi, mám Vás za solidního přispěvatele nejen zde na fóru, ale to čtení, to čtení ,že? Vy pořád ten Dreamsky... ale můj požadavek na SD combo je přece od počátku jasný. Zkuste si přečíst mé příspěvky znovu. Celá citace přece zní:
"HD teď ještě nepotřebuju a až ho budu potřebovat, tak zřejmě ne combo (bude DVBT tuner v TV" tzn. řeč je o HD přístroji v budoucnu který nebude už potřeba aby byl combo! A dále cit. "HD stroj by měl pak sloužit jako card server pro ten nyní sháněý SD přijímač který pak zůstane u staré TV". Takže vysvětlím Vám to ještě jednou, teď mám CRT TV a chci k němu SD combo uvedených vlastností a tato dvojice zůstane jako druhá TV v domácnosti i v budoucnu kdy si pořídím TV placku s vlastnímDVBT tunerem a k ní HD sat (ne combo) a budu chtít sdílet mezi novým HD přijímačem a "starým" SD combem (proto vlastně teď hledám nějakého takového "Showboxa S700 s LANkou" - kdyby Showbox uměl sdílet už teď nebo v budoucnu s nějakým HD přijímačem měl bych asi po problému (Showb. teď mám) ale zřejmě přes RS232 takové sdílení nikdy možné nebude, si myslím, nebo ano?). Zdá se mi prostě zbytečné teď kupovat HD protože tento příjímač zůstane vždy jen spolu s CRT a nebude nikdy v provozu s odpovídajícím HD zobrazovačem, takový je prostě předpoklad. No ale nakonec vidím, že to asi stejně skončí u nějakého HD protože zatím vyhovující SD varianty Dreambox a MVision (ten zřejmě s otázkou ohledně SW a EMU) jsou už v cenách HD.
Takže ať si každý posoudí jestli moje úvaha má nebo nemá „nějakou logiku“, akorát prosím pořádně čtěte a nepřekrucujte ať to tu pak nemusím vyvracet a psát takové litanie. Já nikomu nic nevnucuji a hodnocení mé úvahy ani nežádám, uvádím ji zde jen na vysvětlenou. Od počátku jsem žádal a žádám případné diskutující pouze o tip na přijímač jasně uvedených vlastností, nic víc. Bohužel diskuze, která se zde rozvinula, typu oneeeeho světonázory na lidi co si nekoupí Dreama = lakomci a ubožáci... apod. jsou tu fóru na denním pořádku a s tím se bohužel už jaksi musí počítat. Ještě čekám (vlastně se divím že k tomu ještě nedošlo) diskuzi kolem mého požadavku na EMU Digi, to jsem chudák co? No třeba se ještě dočkáme. Toť vše.

@koax
Díky za tip. GI870 znám, náhodou jsem ho měl, dobrý, ale bohužel nesplňuje hned 2 moje požadavky (PVR + LAN). Jinak ,co že jste se hned připojil k Tomíkovi? Že by taky něco s očima?

lance

To ALL

Omlouvám se všem za délku příspěvků, ale stručně mi to opět nešlo :( .
Děkuji všem za věcné příspěvky a držím palce těm kteří se zde dovolí v budoucnu taky na něco zeptat. Přeju hodně trpělivosti. Mně se to asi hned tak nestane... ty nervy ani čas za to asi nestály. I když zase tak bez výsledku to nebylo...

lance

@RJ45

Zapomněl jsem při tom „natírání“ ostatních na tebe. Díky za tip. AZBox Elite mám v hledáčku. Vlastníš ho?

lance

Komu není radno tomu není pomoci-nakonec je tady většina špatných to je takový problém zadat tvoje kritéria do vyhledávače a on něco najde, jak si myslíš že to dělají jiní?Já taky zadám parametry a hledám ale u tebe to vypadá že vůbec ale vůbec nevíš co chceš!Najednou nechceš žádný-je lepší tak jak to napsal "koax"Nereagovat!!Nejlepší bude když si ho dojdeš koupit do Teska tam mezi rohlíkama je velký výběr alespon tady v Kolíně včera sem tam byl.Do 3tisíc se vejdeš a eště budeš mít na mlíko.A věř že mozek namáhám pravidelně a dost než tady psát a nevědět co chci.Ty chceš jednou to pak ono a když ti tady napíší pravdu a ne jenom já tak se urážíš-ona nejlepší obrana je útok že? Moralisto :laughing: :bomb: :))) HOFK

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

@petr33

Cit. "Ty chceš jednou to pak ono" - no ono z této diskuze i jinak postupně vyplývá, že můj původní požadavek v SD přijímačích asi skutečně nemá řešení, takže jsem si dovolil v průběhu diskuze posléze naznačit že budu dál asi hledat mezi HD. Ale to je opravdu asi těžké pochopit, že? Nemá fakt asi cenu pokračovat v této debatě, hlavně že jsem se od tebe dočkal toho konkrétního tipu - Tesco Kolín. Už tam jedu R^ že bysme si pak mohli dát panáka na usmířenou ;)

lance

Ok, tak, jak už jsi jistě pochopil, že žádný takový sd přijímač do tří tisíc není.
Mimo třeba toho dreamsky s lan + dvbt přijímač třeba z toho tesca mezi rohlíkama.
Stejně nevidím význam terestrial přijímače u tv, kde je sat.
Ale asi máte nějakou kvalitní místní stanici..

Tomik535

lance

Kdy si teda dojdeme na panáka?Já mám rád Fernet stock citrus. :))) Ale pozor-pamatuj-levně koupit znamená někdy draze koupit!!!Já si vybral tuto mašinku/pod mým nickem/a sem s ní velmi ale velmi spokojen, vše mám ofiko takže není co řešít.A jak kdysi říkal můj mistr si plnoletej tak si dělej/kup/ co chceš.OK?P.S.Ale v Tesku není žádná nálevna akorát smrdutí bezdolíni, leda jít do centra tam vím o jedné pěkné nálevně poměrně levné tam je vše, kdy se sejdem a hodíme řeč? :) R^

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra