, sekce: Zkušenosti |
|
Natáčení nebo multifocus?Zdravím, prosím o radu. Mám vybranou anténu Parabola Maximum E-85 multifocus ( 5 LNB ). Pro začátek bych rád příjem z 1W,19E,23E. Pokud ale sčítnu anténu,3xkonvece a přepínač , tak jsem cca na 3000,-. Za tu samou cenu se dá pořídit i motor+anténa+konvertor. Nevím co je lepší z hlediska údržby a funkčnosti a tak....díky |
Duhen
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 22 |
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?Cim viac lnb namontujes tym drahsie to bude.Cena za parabolu a motor bude konecna.Zalezi vsak na dostupnosti,je rozdiel na streche,kde ides len ked musis,alebo ci to je napr. na balkone.Multifocus =rychlejsie prepinanie,motor= vacsi vyber.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?Jednoznačně motor, přečti si a dovíš se více, mnoho zdaru https://www.parabola.cz/abc/ https://www.parabola.cz/abc/mot_sg2100/ |
sonip
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 703 |
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?Pokud mas jednu TV, nebo vice TV a budes sledovat sat programy jen na jedne z nich v jednom okamziku, tak motor.Pokud potrebujes pripojit na jednu antenu vice TV, tak multifocus s LNB pro vice TV (napr. dual LNB pro 2 TV). Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
|
|
Natáčení nebo multifocus?Jak píše -pavsla-, jde o to, co se bude sledovat a taky kdo se na to bude dívat. Příklad syn tu má k dispozici asi 50 hudebních kanálů a když vidím jak přepíná a hledá, co ho zaujme, tak nevím co by s tím dělal motor ;) |
smscz
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 470 |
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?Motor nema zadna omezeni, je mnohem univerzalnejsi, napr. dnes jsem dival na fotbal Rusko-Slovinsko na 53E a takove moznosti na zadnem multifocusu mit nebudes (pokud ho tedy nebudes mit otoceny hodne na vychod).Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?Pokud máš dostatečný prostor a chceš to využít na 100% naistaluj obojí jedna parabola multifocus a druhá(ta větší)motor.Dej to dohromady přes Diseq a přepínej,toč a koukej.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?Jednoznačně vítězí motor samozřejmě také záleží na poloměru příjmu.Těžko ho budeš montovat pokud máš výhled jen pár stupňů.Dreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink
|
toto
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 648 |
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?Každopádně přepnutí programů z jedné družice na druhou přes diseqc trvá maximálně 2 sekundy, kdežto když budeš chtít vidět program třeba na 23,5°E a jsi zrovna na 1°W tak si počkáš přinejlepším 20 sekund než se ten motor s tou parabolou přenastaví. |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?motor je pre hladacov exotickych stanic a je vhodnejsi pre 1 TV resp viacere zobrazovace pouzivane vsak jednotlivo v jednom okamihu!vyhodu je, pokial to podmienky dovoluju, pozerat i exoticke, alebo nekodovane, u nas inak nedostupne, stanice nevyhodou je dlhsi cas prepnutia 2 kanalov z inych druzic (motor musi presunut parabolu) multifocus je o stabilnom prijme pre rodinu, 3-16 satelitov i na viacerych primacov (viacnasobne LNBcka), vyhoda je oproti motoru "okamzite" prepinanie, vyhodou je ze na viacerych primacoch (a samozrejme tuneroch) mozes nezavisle sledovat rozne stanice z roznych satelitov toto pohodlie a nezavislost je vsak nutne zaplatit |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
|
|
to netaceStejně máš nabídku na 1W totožnou s 23,5E tak když budeš točit tak když nic nejde a nebo je reklamaDreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink
|
toto
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?jak se to vezme, filmboxy, mgm, sci-fi, lust pur atd na 1°W nenajdeš |
netace
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?ale to už jsi v jiné relaci,myslím od sci-fi a v této na 1W jsou i jiní poskytovatelé služeb ne?Dreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink
|
toto
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?ještě není, ale bude, škoda jen, že ne v N2 |
netace
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?no s tímto zákuskem v N2 nemůžeš počítat donekonečna brzy asi skončí je moc dlouho ticho před bouříDreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink
|
toto
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?Já bych řekl, že si šetří peníze na prosinec, kdy to budou kódovat dennodeně, proto teď nemění kódy, nakonec 3 měsíce bez výměny kódu to není zas tak dlouho ;).Jinak já využívám jiný zákusek a hlavně na jiných pozicích. |
netace
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?Tak pak je to jasné a beru jako hlavní výhodu multifocusu to, že mohu sledovat programy z různých LNB na více TV v případné další kombinaci 1- 4 přijímače...a to já chci. Proto půjdu do mutifocusu.Ještě , chápu dobře funkčnost , že konvertory napojím do Diseq přepínače a do bytu mi jde už jeden koax a konvece přepínám na přijímači. |
Duhen
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?stejně skončíš u motoru jen ti to bude déle trvatDreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink
|
toto
|
|
@totoNevím, nevím - má to sice svoje kouzlo, ale když se podíváš kolem sebe kolik uvidíš v poměru motor vůči torroidu, myslím, že torroid uvidíš spíše a to do toho nepočítám fokus. Kolik je lovců signálů, nebo lidí, kteří chtějí mít toho co nejvíc a dá se říct, že zadarmo a nakonec stejně když máš víc jak 3 lnb, tak nemáš ani snahu přepínat někam jinam, ale máš tu sestavu, protože si můžeš říci "já mám". |
netace
|
|
to netacepokud jsi sateliťák tak chceš z toho orbitu ulovit co nejvíce i když ruku na srdce koukat se mužeš jen na jeden program najednou,ale čím víc tím líp ne?Dreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink
|
toto
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?To je pravda, taky je příjemný když lidi jdou kolem a pokukují po tvé parabole a vyptávají se. |
netace
|
|
No něcona tom bude,mám motor asi 3 roky,poslední rok jsem točil jen vyjímečně,jen když tu někdo hodí zajimavost v sd,možná se to na chvíli zas změní při hd,doufám brzy.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 924 |
|
|
To DuhenJeště pro upřesnění ať v tom nemáš "chaos"........Pro příjem na více(2) televizí(z jedné družice) potřebuješ konvertor twin(dva kabely dovnitř) nebo qutro(čtyři kabely k multipřepínači).Samostatné konvertory jsou pro 2,4 nebo 8 účastníků.Multipřepínače až 16(i více),ale to bych doporučil pokud chceš dvě či tři družice na více jak čtyři přijímače.No a ještě na konec otázka co a kolik chceš investovat do příjímačů a karet???To už záleží jen na tvé peněžence.Krásnou,ale bohužel digitální neděli.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: Natáčení nebo multifocus?No přístroj zatím nemám, ale chci přijímač s open source firmware, s operacnym systémem Linux na digiplus a také chci skylink na HD příjem. Nevím zda existuje mašinka která to dokáže všechno. Že by nějaký DreamBox...nevím. |
Duhen
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|