Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Barva paraboly aneb estetický koutek

Ahoj. Už delší dobu pozoruji, že na hezké domy, tmavé fasády apod. lidi plácnou bílou parabolu a hotovo. Já to nechci a proto hledám výrobce, který dělá tmavé 80 cm paraboly bez nápisu. Vím, že Fuba a Gibertini má dobré odstíny, ale našel jsem jen velký rozměr. Mascom s dobrým odstínem má nápis... - http://www.webareal.cz/fotky3765/fotov/_f_226171020084677.jpg

Může mi prosím někdo doporučit výrobce nebo přímo dát odkaz na konkrétní ty paraboly? Antracit od EmmeEsse se asi odstínem té Mascom z obrázku nepodobá, že?

Díky za příspěvky k tématu ;)

mar001
Registrace: 10/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Barva paraboly aneb estetický koutek

Co tak vzít bílou a nechat ji stříknout, cena nakonec vyjde podobně.
Jestli se chceš hodně lišit, tak dobré jsou BigSat paraboly a jsou i různobarevné ;)

veris
Registrace: 7/2008

Jo, i nad nastříkáním už jsem uvažoval. Ale kupovat parabolu a pak na to valit další barvu? Co signál - nebude to horší? Navíc by to musela být super barva, aby to vydrželo tolik jako originál. :((

mar001

signál horší nebude, akorát tady kdysi někdo psal, že by se neměla používat barva, v který jsou částečky nějakýho kovu. ale problém s tou novou vrstvou je v tom, že některý ty paraboly mají speciální povrchovou úpravu, aby se na ně pokud možno nic nechytalo, takže na nich asi moc dlouho nevydrží ani ta nová vrstva barvy

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

dobrej lakýrník z paraboly neudělá horší věc než jaká je, stejně jako s autem ;)

veris

No jo, ale sehnat dobreho lakyrnika a barvu + znicit novy vyrobek... Opravdu neni zadny solidni vyrobce tmavych 80cm parabol? :lookaround:

mar001

www.youtube.com/watch?v=ElXHAFq13jI
tady o tom mluví, až vytáhne tu menší tmavou parabolu tak vysvětluje, že to má povrchovou úpravu skoro jako teflon a málo co na tom drží. jídlo by si v tom prý neuvařil, ale je to hodně nepřilnavá povrchová úprava

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Ano, to video uz jsem videl. No a prave i ten odstin a povrchova uprava je fajn - ted myslim tu parabolu co tam drzi v case kolem 1min. Ale on tam ma asi 90cm, to je moc :( EmmeEsse nedela nic tak tmaveho? Na obrazku ten antracit od EmEs. vypada hodne svetle. Nebo se mylim?

mar001

http://vltava2000.cz/tersat/default.asp?lngDepartmentID=8
ta černošedá nevypadá špatně

vortimond

znicit novy vyrobek...

výrobek přece zůstane nový, nikdo nemluví o likvidaci

jestli potřebuješ něco bez popisu, vem Fe parabolu a nech ji stříknout třeba na růžovo, když píšu lakýrník, nejedná se přece jen o auta kde bude lesklá barva metla a bude to v kůži :-/

existují různé barvy, dej poptávku u pár lakýrníků v tvém okolí, kdo zná tak vyhoví

veris

Super, diky za odkaz. Konecne foto ve vetsim rozmeru :-) Cerna vypada dobre, ale ruku na srdce - dela to mascom a za ty prachy... To uz spis obyc. mascom cerno-sedy http://vltava2000.cz/tersat/goodsdetail.asp?strGoodsID=298 akorat na to soudruzi dali logo (dle popisu). To ilustracni foto je skoro vsude stejne a bez loga, tj. uplne na ho... Podle me to bude ta z obrazku co jsem daval - http://www.webareal.cz/fotky3765/fotov/_f_226171020084677.jpg

mar001

veris: Ja te chapu, neni to takovy velky problem. Jen mi je proti srsti koupit neco nove, co musim predelavat. Jakoby dnes nebylo dost zbozi. Budu muset omrknout ty tmave paraboly co jsem videl - dle drzaku snad poznam co to je.

mar001

za ty prachy :O
vem Fubu 85 šedou, prď na nápis

jinak už to tady bylo ale
http://vltava2000.cz/tersat/default.asp?lngDepartmentID=8

veris

no jo, když ty chceš aby byla ještě zároveň levná, seš moc náročnej. já bych si jako estét tu profi-line od mascoma koupil

vortimond

oprava
http://crazy-picsblog.blogspot.com/2009/09/crazy-and-funny-satellite-dishes-fever.html

musim přestat tolik kouřit :8)

veris

vortimond

nevypadá uplně špatně, ale zdá se mi to nebo je plastovej držák ?

veris

ten první obrázek je moc pěknej :laughing: takhle to bude vypadat až UPC spustí z 1W těch 30 HD v češtině

vortimond

na Mascomu.cz je větší obrázek, vypadá to jako plast grr..

veris

No obrazky hezke, ale zadna hezka cerno-seda tam neni :D

U te drahe profi mascom nejde jen o cenu, ale predpokladam i vyssi vahu. To uz si tam zrovna muzu dat E85 nad kterou jsem vahal... Zatim jsem u varianty 60cm + 80cm a zadne pokusy s velkym silhanim. Ja to asi vazne budu muset dat striknout :bomb:

mar001

V Omku mají Gibertini o průměru 85cm tmavé šedé barvy.

hobza
Registrace: 9/2006

Když nechceš kazit novou parabolu, kup si někde na Aukru starší a stříkni ji barvou, jako má tvá fasáda.

Hujer
Registrace: 4/2004

hlavně ne lesklou , potom by ma jaře byla celkem sranda

nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku

pepiino
Registrace: 10/2006

Hujer: Na aukru je to ted s parabolama bida a to malo co tam je, je za vyssi cenu nez z obchodu :-)

pepiino: Ano, lesk tam samozrejme nedam :-)

Mam hnedou matnou konstrukcni barvu. Mam jeste jednu 60cm tak to preletim stetcem a uvidim co to udela :-)

mar001

Štětcem to nedělej nebo to totálně pohnojíš,kup si barvu ve spreji.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Řešil jsem podobný problém . Novou krémovou jsem jemně zdrsnil,odmastil (perchloretylen), nastříkal matnou autobarvou a naprostá spokojenost už pátý rok. Nic se neloupe, nepraská. Náklady cca 300kč. Každá sranda něco stojí ;)

Jarpet
Registrace: 11/2006

Ten stetec jsem chtel zvolit jen kvuli barve, kterou mam natreno vse kolem. Barvu mam v plechovce a pistol na strikani uz jsem nevytahnul ani nepamatuju...
Perchloretylen jsem po precteni co to je za svinstvo zavrhnul :-D Pretrit to redidlem na odmasteni snad bude stacit. No a koupim ten sprej v solidnim odstinu a bude vymalovano :-D

Diky za pripominky.

mar001

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra