Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Satelitní přijímač do kamionu

Zdravim chtěl bych poradit jakej pořídit přijímač a parabolu kolem 50cm ? Jde mi hlavně o příjem z pozice 23,5°E

snoop69
Registrace: 8/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

to:snoop69

ako vidíš v posledných rokoch úroveň diskusie na parabole značne poklesla - je tu mnoho típkov čo zjavne nemajú čo robiť a tak píšu blbosti úplne od veci všetko možné len nie to čo potrebuješ vedieť NO NIČ tak ti poradím aspoň ja :môj známi má kamión a je takmer stále vo svete jazdí celú európu okrem Ruska a Ukrajiny takže má celkom slušný prehlad kde čo a ako ide. POSTUP: 1.najprv potrebuješ menič z 24V na 230V ak to chceš len na TV a satelit stačí ti kludne aj 300W ak chceš rezervu chod na 600alebo na 800W ceny meničov sú značne rozdielne a nie len podla výkonu mne sa podaril zohnať 800W za 70€ 2.parabola tu by som doporučoval 60cm Al tu by som poznamenal že nieje 60 ako 60cm čo sa prímu týka ale presnú značku ti nepoviem pre ostatných 60cm je ešte skladná 85cm už tak ľahko nie!!!2.konvertor nejaký 0,1 3.prijímač záleží od teba aký len chceš s EMU on má lacný dobrý echosmart s orig kartou Skylink s USB slotom 4. no čo je ale najzaujímavejšie je upevnenie paraboly on si dal vyrobiť špeciálny prísavkový držiak ktorý upne na dvere a behá to rýchlo a spolahlivo dúfam že som ti poradil

starý dobrý HUMAX 5400 :)

jano101
Registrace: 9/2004

@kony

ten illusion umí to digi taky i s au a co se týká instalace je daleko jednodušší než u dreama.

Dreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink

toto
Registrace: 10/2006

RE: Satelitní přijímač do kamionu

když chceš tak je to jednoduchý u obou stb R^

netace
Registrace: 12/2008

to ano pokud se tomu věnuješ

Dreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink

toto
Registrace: 10/2006

@snoop69

muj odkaz na skymont tam maji paraboly s přisavkou

miku
Registrace: 10/2007

Už jsem to tady kdysi psal, kámošovi jsem do kamáče dával technisat digitsim i s jejich parabolou 44cm na přísavce, podle mě do kamáče ideální, na svou velikost má dobrý zisk. Funguje mu to perfektně, jednoduchá instalace (teploměr i s naladěným tp se zobrazuje po zmáčknutí jednoho tlačítka na DO), naučil se to za chvilku, dal jsem mu k tomu i kompas za pár drobných, před benzínkou se koukne jak má nejlépe zaparkovat a za pár minut už kouká na noťasu.
I já jsem tehdy z jistého důvodu uvažoval o illusionu m2s. Ještě bych z důvodu úspory místa pouvažoval o další možnosti a to grundig (teď nevím typ), veliký jak dvě koncovky scart a má CW čtečku. Na měniče bych se vyprd, zbytečná spotřeba z baterky navíc, při nezávislém topení je teba i v kamáči šetřit, jede i energeticky náročný noťas. Včetně toho dreama máš už vlastně 4 možnosti na 12V, každý normální kamáč má zásuvky jak na 12 tak na 24.(On má nové IVECO 520koní)

Juzka jsem o5 nepochopil, zřejmě se dost nudí nebo ho něco trápí, zjevně vůbec neví o čem je řeč. Přitom si vůbec nemyslím, že je hloupý. Ale to je jeho problém a je mi to jedno.

Kámoše každou neděli vozím k autu a v pátek/sobotu čekám až mi zavolá. Někdy přijede jen jednou za tři týdny. Párkrát jsem s ním jel, doporučuji Juzkovi, aby to udělal taky, možná by pochopil, že to není jen práce ale i druhý domov. Přál bych mu strávit někde víkend před rampou v maďarech bez tv, jen čučet do blba, nejlépe když v kuse lije.
Možná by mu došlo, že po dvou týdnech čučení do asfaltu je knížka opravdový oddech. Zvlášť když jsi o5 neviděl 14 dní svou manželku a vlastní děti znáš jen s fotek a jen sleduješ o kolik zase vyrostly. Ale v jednom má Juzek pravdu, nikdo ho nenutí, vybral si povolání sám. Není mu co závidět, usne a zabije nebo splácí. Popřípadě oboje. Vydělá 30-50litrů měsíčně za cca 300hodin v kabině. Nemá nárok se tam aspoň trochu cítit jako doma?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

@Tomik535 R^

miku

Tomik535 : moc hezky si to napsal... Plne stebou souhlasim. Mam taky hromadu kamosu kamionaku, a jak pises tak to je

Kony.cz
Registrace: 2/2006

Jistě že má nárok. Nikdy bych to nedělal, jednou nohou v kriminále. Dík nezavidím.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Já bych si zvolil sat. příjmač TechniSat DigitSim S2 (je napájen externím zdrojem 220/12 V) a parabolu Kemping set Smart (http://www.tvsatnitra.sk/online-satelitna-technika/satelitne-paraboly/kemping-set-smart).

lada69
Registrace: 1/2008

@Tomik535

Je to přesně tak jak to píšeš, nejednou jsem byl s kamarádem u Dunaújváros zasekaný přes víkend, protože si jeho dispečerka vzpoměla, že má vykládku v pátek a nakládku v pondělí.
Vůbec co je nejlepší, že tito řidiči mají přes 400 dní dovolenou a přitom pořád sedí za volantem.

netace

Akorát s těma hodinama jsem se seknul. Není jich 300, ale 500/měs. Dnes jsem ho vezl akorát k vlaku, pojede teď 300km k autu do Kolína.
V sobotu jsem ho přivezl o půl druhé ráno, stihne se akorát povinně opít, aby ti z toho nehráblo a druhý den pryč. Strava o ničem, spaní o ničem, hygiena jakbysmet, za ty roky páteř v pr.deli a jen tloustneš. Jednou nohou v kriminále, druhou v hrobě. :O

Tomik535

By mě zajímalo jestli taky dodržuje povinný přestávky, nebo jako každý druhý řidič jede dokud to fakt na něj nepadne.

netace

Děkuji všem co mi rozumně odpověděli R^ Koukám :lookaround: že je tu hodně uživatelů kteří vědí o čem ta práce je .Neměl by někdo odkaz na českého prodejce držáku s přísavkou? Google mi hledá jen parabolu 35cm s přísavkou :(( . Jinak sledováni TV bude probíhat hlavně na území Maďarska , Německa a občas u nás. M2S používám 3 roky doma takže zkušenosti mám jen sem chtěl znát další možnosti.

snoop69

Většinou jezdí ve dvojku. Myslím že jo, ty nové tachografy už prý nejdou jen tak odrbat.

Tomik535

http://www.eltasat.cz/drzaky-konzole/technisat-drzaky/

Tu parabolu raději 45, pasuje na ten držák pro 33. Přísavka drží jak přibitá a nebudeš víc ladit než koukat. Tu kempingovku bych proto raději nebral.

Tomik535

snoop, někdy je tam i sranda..třeba když ti přijde fotka z radaru z mobilem u ucha a kolegou v posteli.. :laughing:

Tomik535

@snoop69

Jestli jezdíš přes Rajku, tak tam jsou dva hodně šikovný prodejci u kterých se dá koupit cokoliv, nejen elektro ;)

netace

Přes Rajku občas jezdím ale teď hlavně Německo :8) Bude na ty 45cm běhat i Digi :lookaround:

snoop69

Na parabolu 60cm to šlape, ale už je to skoro bez rezervy na slabších TP, ale 45cm nevím. Možná, že pokud oželiš Thor 5, tak to šlapat bude.

netace

Některé z transpordérů jsou slabší,tak ty asi hold ne!Tyto ti nepůjdou.............(Hallmark,Jetix,Animax,JOJ Plus,Nova Cinema,Nova,Prima,Private špajz,Sport1 SK-CZ,STV1,STV2) :bomb:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

@snoop69 - Ako píše Tomik535, na tvoj účel je Technisat 45 (hranatá) dobrá voľba, je hliníková, malá, ľahká a dobre sa nastavuje. Oboje, parabolu aj prísavku zoženieš napr. v OMKU, viď. parabola tu: http://www.omko.cz/?kod=PA45LNBBOX , prísavka (pasuje aj na 45-ku) tu: http://www.omko.cz/?kod=OSTECHPRISAV

@netace - Technisat-iek 45 mám na strednom slovensku niekoľko, či už sólo antén alebo v Multytennne prevedení. Po naozaj presnom nastavení vykazujú identický zisk ako väčšina 60-tiek a máločo menej ako originál haraburda DIGIburda. Tých prípadov keď Technisat 45 na 23,5°E vypadne a 75-ka Gibertiny ešte ide je tak cca 2-3 krát do roka.

@Kamil_k4 - Komplet ponuka DIGI vrátane tých programov čo si uviedol ide s Technisat 45-kou na strednom slovensku za normálneho počasia O.K., samozrejme je to už takmer bez rezervy, určite nie na stabilný celoročný príjem. Ostatne ide to aj na Gibertiny 40-ke a tá má podstatne menšiu ožarovaciu plochu.

Kvinto
Registrace: 6/2009

@Kvinto

Díval jsi se na pokrytí THORA 5 ? https://www.parabola.cz/satelit/thor-5/ na slovači je signál všude, ale v maďarech je to horší

netace

@netace

Díval, ale neviem prečo poukazuješ práve na Thor 5. Ak sa nemýlim, DIGI tam má len jeden TP (11.785/H) a aj to v silnejšom beame T2, viď. http://www.lyngsat-maps.com/maps/thor5_t2.html , v slabšom T1 je len Canal Digital, http://www.lyngsat.com/thor5.html
A snoop69 píše "Jde mi hlavně o příjem z pozice 23,5°E".

Kvinto
Registrace: 6/2009

Hmm, tu T2 jsem neviděl. Jinak někde psal, že by to bral jako alternativu.

netace
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra