Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nejlepší řešení příjmu více televizí v bytě

Klasika, syn bydlí v paneláku, v obýváku LCD 42", děti mají ve svém pokojíku každý 55 cm CRT.
Sočasně to napájej analogovou kabelovkou za cca 500 Kč.
Kabelovku chtějí vypnout, že jsou na ní napojeny jen dvě rodiny, ostatní už prý mají digitální UPC z centrál. rozvodu.
Potřeboval bych poradit nějakou dobrou volbu, z digit. UPC mi to přijde drahé, 500 základ + 2x po 200 Kč za jejich podružný resívr, a to nemá pořád HD signál.
Nebo, řešit to dvoutunerovým satelitem se Skylink kartou a platit si HD+Multi s tím omezením, že u dětí by mohly televize jet pouze na tentýž program, čili najednou by v domácnosti mohly jet dva různé programy.
A to předpokládám, že by k sat. resívru byly dva dálkáče a nějaký ten IR ovladač od dětí.
Prosím jak to nejlépe technicky i ekonomicky vyřešit. Děkuji.

Nervoš
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@nervoš

Jak jsi tady dlouho?
Kup 2 stb, sharing, 1 karta, 1 parabola atd

netace
Registrace: 12/2008

RE: Nejlepší řešení příjmu více televizí v byt...

Opravdu někteří mě připadají že se sem chodí jen "kochat"??Že vůbec nečtou co se tady událo za měsíc či dva či rok atd....... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@netace

Jak jsi tu dlouho ? ..... dobrá otázka, už několik měsíců se mi to vaří v hlavě a nejsem schopen se rozhodnout. Asi proto, že neznám digi kabelovku UPC.
A i volba dvou stb, či jednoho dvoutunerového je volba, kde bych raději poznal názor zkušených borců. Díky.

Nervoš

Do obyváku "dvoutunerák" a dětem obyč.Takže to máme natažení tří kabelů,jedna parabola a konvertor quad.Přijímače vyber takové mezi nimiž budeš moci sdílet jednu kartu,ale myslím si že ta karta není až tak drahá aby jsi si nekoupil dvě!Určitě se vlezeš do 11.000 Kč.Pěkný vánoční dárek a pěkný digitální den.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

I kdyby jsi koupil 2x ARIVU 200 HD, tak vlezeš do 10.000Kč včetně ostatního zařízení.

netace

Arivu?..................... Rv

Kamil_k4

jak jsem cetl tak s tou arivou jsou jen problemy.

anton
Registrace: 2/2007

Proto jsem napsal "I kdyby jsi koupil" jsou i jinačí stb které toho umí dost včetně HD.
Jinak nejjednodušší volba je typu Optikum multiroom
http://www.digitelka.cz/dvb-s-prijimace_30/opticum-optibox-multiroom-sat-pro-2-tv_382.html

netace

Možné řešení...

AB IP box 910 HD, do něj karta Skylink = Obývák
Inet box 300 - 2x k dětem - budou sdílet tu kartu v AB910.
Příjem můžeš řešit parabolou 95/1O5 cm s konvertory QUAD a třemi DiSEqC přepínači.
Ke každému přijímači půjde jeden kabel od paraboly. Všichni mají nezávisle všechny programy, v obýváku jsou navíc i programy HD.
S tou navrhovanou parabolou jde udělat spolehlivě funkční multifeed pro příjem ze čtyř satelitů = 1W Thor, 13E HotBird, 19E Astra1, 23E Astra3.
Všechny přijímače umí emu - mohl by na nich jít i CS paket ze Thoru, dokud budou dostupné klíče.
Přijímače bude potřeba propojit i datově přes router nebo switch.
Udělat to musí někdo, kdo to umí. Instalovat firmware, emu, cardserver a klienty.
Hezké pokoukání.

bob.r

Nepotřebuji to tak složité

Mám Vantage 7100, má ho i vdaná dcera, kde k tomu nemaj vztah, tak ji přenesu nový setting na flešce. Z toho důvodu by se mi hodil i k synovi Vantage 7100.
K dětem bych dal jen nějaký SD společný, buťo by na něj jela telka u vnuka, či vedle u vnučky, museli by se dohodnout, ostatně, v obýváku je velká telka. Ale jaký ten SD stb, aby šel s tím Vantage 7100 sdílet, bez dalších extra nákladů. To je pro mne problém.
Dík.

Nervoš

"Kabelovku chtějí vypnout" - a to ti řekli kde? Nejspíš někde u sousedů na drbu, ne? :bigeyes:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

@technikTKR

Analogovou kabelovku chtějí vypnout, a volali to snaše z UPC, aby si od nich už konečně vzali digitální UPC kabelovku.
Snad nemotám pojma, kabelovky neznám, nevím, jak to tam chodí.

Nervoš

co vim tak digitalni upc jde take rozbocit na analog pred dvbc.nebo se mylim?

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85
Registrace: 1/2007

Kdybych to mel řešit tak bych to dělal tak-to: 1parabola,1LNB Quad, Obyvak HD přijimač-jednotunerovy(Topfield nebo Vatage),2-tunery(Mascom nebo Homecast)SD děckam, jedna karta Skylink a SmartWi na sdileni karty v přijimačich,plus koaxial. Tato sestava se da pořidit za 15000-17000kč. A je po starostech.Hezky přijem. :)

T90, 13ks LNB,Topfield 7700 HD, Homecast 3000CR, Maskom 1110 CR-CI.

Hetfild
Registrace: 3/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra