Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

dvě paraboly

Zdravím. Prosím o radu chtěl bych montovat 2 paraboly z důvodu špatně natočeného paneláku. Na jedné straně výhled na 19,2 a 23,5 na druhé straně 13 a 1W. Konvertory by byly twin pro dvě telky. Můžu použít 2 diseq 4/1 přepínače , ale nechce se mi tahat 4 koaxiály z každé strany přes celej byt. Chtěl bych signály sloučit venku v diseq 2/1 a do bytu pak táhnout z každé strany 2 koaxiály. Lze k tomuto použít http://www.eltasat.cz/lnb-prepinace/prepinac-diseqc-2-2-2-sew4052 a jak nastavit poté diseq na přijímači VANTAGE 1100. Je to vůbec možné? Nebo máte někdo jiné řešení jak tahat co nejmíň kabelů a vrtání do tlustého betonu.

vojtalojza
Registrace: 5/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: dvě paraboly

Ještě dotaz na straně 19,2 a 23,5 bych mohl použít monoblok twin? A na straně 1W a 13 konvertory twin.

vojtalojza

Tam kde Ti jde 13°E a uděláš prodlouženou konzol, tak zkus nahnat 19,2 a 23,5°E.

CES
Registrace: 4/2007

To by musela být dlouhá aspoň 3 metry je to ve druhém patře a nad ulicí by to vypadalo dost blbě a nevim jestli by mi to povolili a nebo nějakej blbec časem neurval.A asi bych se těžko dostával ke konvertorům kvůli nastavení.

vojtalojza

No já mněl ten samí problém mám na obouch stranách paneláku motory a kvuli tomu si kupuji sat.příjímače z výstupem 0/12V a na něm připojený přepínač do kterého my jdou dva koaxiálni kabely.Mněl jsem i na jedné straně motor a na druhé šilhání 13e-1w taky to šlapalo.

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

Monobloky vynechej, raději každé LNB zvlášť.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Kaskáda

Čtyři možné kaskády:
A První stupeň Diseqc 2/1 (východ-západ), druhý stupeň relé EMP Centauri pracující na motorické povely (jak na východě, tak na západě, tedy 2x)

B První stupeň relé EMP Centauri pracující na motorické povely (východ-západ), druhý stupeň přepínač Diseqc 2/1 (jak na východě, tak na západě, tedy 2x)

C První stupeň relé 0/12V východ-západ, druhý stupeň Diseqc přepínač 2/1.

D Kaskáda pracující na principu Diseqc1.1

HD přijímače zpravidla nemají 0/12V výstup.
Varianta A a B se nehodí na Technisaty.
Kaskáda s motorickým relé EMP Centauri nesmí používat Diseqc přepínač od téže firmy ale musí být použit například Diseqc přepínač Schwaiger.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

samorost

Můžeš mi nějak logicky objasnit tovu poslední větu?
Co to je za kravinu?

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

Asi ne - popravdě řečeno, ani se nedivim....

Tvá varianta A vyžaduje na prvním stupni jakýkoliv přepínač, který lze ovládat povely Option/Position, tedy klasickým DiseqC 1.0. Tyto povely se rovněž nazývají Committed. Max 4 vstupy.

Druhý stupeň bude obsazen přepínačem, který lze ovládat povely Uncommitted, tedy čtyřmi po sobě jdoucími povely se dvěma úrovněmi. Max 16 vstupů.

Oba přepínače můžou být klidně od jednoho výrobce, ale musejí to být správně zvolené typy.

On Air!

Saxon

0000
0001
0010
0011
0100
0101
0111
1000
1001
1010
1011
1100
1101
1110
1111

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Takže mne to beží na Vantage 7100 tak, že pri prijímači mám Spaun SUR 211F a von pri parabole EMP P164-IW.

vuko
Registrace: 7/2007

to Saxon

Je to moje osobní zkušenost vyjádřená v (nepřesné) zkratce. Problém je v tom, že jako "klasický Diseqc" se prodává například relé EMP Centauri IW 164.Pak se relé v kaskádě spolu hádají. V prodejně to nepochopí, o co kráčí. Na studium jednotlivých relé musí být člověk poněkud vzdělán. Moje vyjádření je rychlejší cesta pro laika. Když to tak udělá, nemusí nic studovat.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

vuko

Ano, to je jedna z možností. SURka od Spauna reaguje Uncommited povely a 164 od EMP na Option/Position.

Vantage jsou v tomto opravdu spolehlivé přijímače.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra