Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Jak na nahrávání ze satelitu v TV Sony ?

Po nějakým tom hledání jsem se rozhodl, že pro mě bude ideální telka Sony, novej model s integrovaným S2 tunerem. Konkrétně 32W5800. Ale nemám jasno, jak vyřešit nahrávání. Existuje samotnej rekordér s HDD, který bych propojil přes HDMI s tou telkou a mohl nahrávat? Nepotřebuju DVD rekordér a asi by to nemuselo mít ani žádnej tuner v sobě, jen samotnej rekordér. Původně jsem chtěl novej HD satelit s HDD, ale to je investice 10-15 tisíc navíc a nutnost používat dva ovladače. Rekordér bych chtěl levnej a používal by se jen občas, takže na všechno ostatní stačí telka, má všechny tři tunery a spousty možností propojení.

jindra7
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jak na nahrávání ze satelitu v TV Sony ?

HD 10-15 tis? to chceš 4ks?
Než něco integrovaného šel bych rozhodně do krabičky zvlášť.
Ferguson ariva HD něco málo přes 3 tis. nahrávat můžeš přes USB bez problémů.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

jak nahrávat

No jenže jí nechci nahrávat přes USB, ale na HDD a HD saty značkový HS saty s integrovaným HDD stojí obvykle 10-14 tisíc, například poslední Technisat kolem 15. Ale telku už mám vybranou, proto bych v tomto vkláknu nechtěl rozebírat nepodstatný věci, ale jen jestli existuje HDD rekordér, kterej můžu přes HDMI propojit s tou telkou a nahrávat. Obávám se, že je jen DVD rekordér s HDD, zbytečně drahý a velký a záznam jen v MPEG2 a ne MPEG4.

jindra7

jindro, kup si HD sat prijimac s HDD a vubec to nemusi bejt usmolenej predrazenej technisat , protoze to co chces udelat je principielne nesmysl. jde to, ale dre to.
je obvykle ze ovladac na sat jde naprogovat i pro zapinani telky a pak zadnej druhej nepotrebujes.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

chci HDD rekordér s HDMI a ne samotnej satelit

Nojo, ale já když už bych kupoval novej sat, tak by to nebylo žádný ořezávátko za 3 litry, vyhlídl jsem si například tento: http://www.eltasat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=2808&vypis=doplnujici#zalozky a to je 12 litrů. Protože Topfield 7710 HD bych mohl mít za super cenu kolem 8500 Kč, ale vím už z více zdrojů, že se teď dělají s použitím velmi nekvalitních kondenzátorů. Není to jen z diskuse, ale i od kámoše co se tím zabývá už roky, instaluje lidem saty a antény, má přehled. A když je možnost koupit telku, co má HD sat přímo v sobě a za celkem slušnou cenu 22600 Kč, navíc v akci k tomu dávají modul+Skylink kartu s HD balíčkem na 2 měsíce v ceně a můžu používat orig. ovladač Sony a ne nějakej bastl co většinou používají výrobci satů a setboxů, tak mě to připadá zajímavý. Proto mě stále zajímá, jestli existuje samotnej HDD rekordér. Nejlevnější varianta je asi koupit set top box s HDD, za 2 litry a nahrávat holt z pozemáku, nezávisle na telce. Ale HD signál ze satu si nenahraju. Nebo existuje ta možnost?? Stále se ptám a proto jsem toto vlákno zakládal. Jinak satelit už mám dva roky samostatnej, tak o tom něco málo vím a ostatní témata jsem tady prošmejdil. Kdyby byly HD saty s HDD za 5 litrů, tak není co řešit. Ale opravdu se to pohybuje vše 10-15 litrů a dvou ovladačů se nezbavím, pokud nechci programovat nějakej univerzální. A to nechci.

jindra7

HDMI IN

Teď jsem našel fotky té telky, zadní i boční konektory zblízka a u HDMI bylo psáno IN. Takže chápu dobře, že OUT do rekordéru nepůjde a moje původní představa byla úplně mylná??

jindra7

jindra7

můžeš mi prosím vysvětlit, přes jaký výstup u toho televizoru pojede 1080i ? do externího záznamového zařízení

veris
Registrace: 7/2008

IN je správně

ven to může jít jen scart

veris
Registrace: 7/2008

řešení

Jo, už mě začíná být jasný, že původní představa nebyla vůbec reálná. Takže levnej set-top-box s HDD bude asi časem dokoupen na občasné nahrávání a HD satelit s HDD koupím třeba za rok, až budou značkový s 500 GB HDD za úplně jiný ceny, než dnešních cca 14-17 tisíc. Protože i to co jsem uvažoval za 12, tak má jen 250 GB disk. Teď je na to prostě brzo.

jindra7

illuminati+ext.hard 500G´-3.500kč R^ R^ R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

A co takhle Azbox HD Premium? DVB-S + DVB-T tuner, hardisk si tam dáš třeba 1 TB a vejdeš se do desítky. A jako bonbónek tam máš multimedia a internet.

visper
Registrace: 5/2008

tak asi smůla

Když mě je tak nějak proti srsti, že bych dubloval funkce, co už všechny ta TV má, je to fakt hodně vybavená telka, má i LAN, všechny tunery, PIP/PAP, 100 Hz atd. a chybí jí jen a pouze nahrávání. Proto jsem chtěl co nejjednodušší systém pro nahrávání, pro příležitostný použití. Myslím, že teď se obejdu bez nahrávání a příští rok koupím set top box s HDD a nahrávat budu z pozemáku, původní přdstava byla ze satelitu co je v telce a v HD rozlišení, ale to očividně není možné tak přímo, jak jsem si představoval.

jindra7

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra