Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Jaký diseqc přepínač 4/1

Prosím o radu jaký koupit diseqc přepínač 4/1.
Mám ve výběru od Goldenu GI411, ale přemýšlím, že by bylo vhodné koupit něco od EMP-centauri, ale ti mají hodně druhů a nevím, který by byl nejvhodnější.
Bude umístěn klasicky u paraboly, tudíž něco pro venkovní prostředí.
Díky za tip.

.................

kaspi
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký diseqc přepínač 4/1

já mám tenhle a je naprosto v pohodě: EMP-Centauri P.164-IW taky asi záleží na přijímači, jak s ním spolupracuje. nikdy se mi nestalo, že by nepřepnul na první pokus. 100% spolehlivost

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Co mam skusenosti (nie je ich zasa az tak vela, satelitom sa venujem len v ramci hobby), tak okrem niektorych dreamboxov "zozeru" prijimace akykolvek diseqc, pokial sa bavime o standardnom pouziti. Pre svoj Dreambox 7025 som po mnohych pokusoch musel investovat do Diseqc od Spaun, ktory ako jediny prepinal bez problemov.

JanoHels

@vortimond

Díky za info. Asi koupím ten EMP-Centauri P.164-IW, nebyl jsem si jistý, jestli přepíná klasicky pozice A-A, A-B,B-A až B-B.

.................

kaspi

problémy jsem měl s PC kartou (Skystar HD2) tam to teda moc spolehlivě nefungovalo. ale ta karta je celkově trochu zklamání. i citlivost tuneru není dvakrát dobrá a s tím homecastem byla rezerva při sledování programů "na hraně" viditelně lepší. škoda že sem těch DVB-S2 karet nedovážejí víc druhů. ten technisat je snad jedinej, co se u nás prodává.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

@kaspi

Te Golden neber,sice je levný,ale hodně kazový. Rv

VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm

martin5
Registrace: 10/2007

@martin5

máš ale bohovskú pravdu, ja mám Kaon 570 asi tak cca 5 rokov a odvtedy som Goldeny 4/1 vymenil hádam aj 3, nehovoriac o AB diseqc 4/1 tie túšim 2, mám kuwa asi smolu na tie prepínače.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

@JanoHels

tak tak .. spaun je to najlepsie nielen pre dreamy.. ten made in czech EMP centaury je shit najhrubsieho zrna.. skusal som viacero dreamov 800 s roznymi image a roznymi typmi emp-ciek a malokedy to preplo na 1 krat, a to nehovorim o pouziti diseq a/b v kombinacii s 2 parabolami s motormi .. to nechodilo vobec ... u spaunu ziaden problem

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo
Registrace: 8/2004

GI 411 jsem namontoval už dost přes stovku kusů, ale nepamatuji si, že bych je někdy měnil.

EMP 164 nemá hermeticky uzavřený obal jako Golden Interstar, tedy venkovní umístění asi nebude uplně ideální.

EMPčka jsou rovněž hodně citlivá na zkraty u LNB.

Za tu cenu jsou GI411 uplně v pohodě, nebál bych se do nich jít.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

takže celkově všechno jenom ne EMP :laughing: tak se omlouvám, já nejsem montér, jenom obyčejnej amatér. přepínače jsem měl za život dva. schwaiger a tenhle EMP, s kterým jsem 100% spokojenej (mám ho venku na tyči na zadní straně paraboly)

vortimond

zdravím VF

Vítám Tě kde jsi se potuloval..chlape
Je pravda co tu píšou nade mnou EMP a dreambox to je zkouška nervů....
bohužel 8/1 spaun zrovna myslím nedělá ale kouknu.ještě

pat
Galerie: pat

nemám důvod nevěřit, že dreambox + EMP je zkouška nervů.
ale každopádně homecast hd a klony (mascom,ferguson) + EMP = naprostá spolehlivost

vortimond

@Saxon

No já jsem taky amatér-samouk a v terénu mám asi deset GI z kterých tři jsou částečně vadné (nejde jeden vstup) :-/
Možná bude problém v tom,že tví zákazníci ti již nepodají info kolik z té stovky nefunguje.

VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm

martin5
Registrace: 10/2007

martin

Možné to pochopitelně je.

Nemám nic proti EMP, problémy člověk najde na všem.

On Air!

Saxon

no to je ale dost blbý, když jsou problémy. taky jsi tady kdysi psal, že z 15 kusů těch EMP byly asi tři vadný. což je hrozně moc, zřejmě to budou fakt neuvěřitelný hnoje. ale s tím homecastem to chodí fakt perfektně, asi se to k sobě dobře hodí.

vortimond

a kdybych chtěl zkusit ten SPAUN venkovní na 4 LNB (nejspíš by se mělo jednat o SAR 411 WSG) doporučíte nějakej e-shop kde by to měli v nabídce. trochu jsem hledal, ale nic jsem nenašel.

vortimond

Spauna ti jiste doda zdejsi nick jmenem Promax.

On Air!

Saxon

vortimond

Najist spaun v Cechach alebo na Slovensku bol v case ked som to riesil dost problem. Nakoniec som ho objednal tuna http://www.hm-sat-shop.de. Kedze som bral viacej veci a ceny su v tom shope velmi prijatelne, tych tusim 20 EUR za postovne sa stratilo. Ale bol to stav krajnej nudze, takmer pol roka som stracal nervy s roznymi diseqc, ktore ani za boha nechceli s DM7025 pracovat poriadne. Aky je stav s ponukou Spaunov nasich krajoch momentalne prehlad nemam.

JanoHels

re:

Jednoznačně doporučuji Schwaiger,za ty roky odešel jen jeden a to si ještě myslím,že si ho dotyčný odpálil sám.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

@JanoHels

dík. to se na to radši vyfláknu. ten stav je asi dost podobnej u nás v ČR. na slovensku ten spaun má v nabídce tvsatnitra.

vortimond

Já provozuju zrovna konkrétně od EMP v DM 7025 a bez problému cca 4 roky(venku)
Dále v Relooku mam GI411 a taky bez problému ale koupil jsem ho i kolegovy a tomu odešel vstup A,
B,C,D- normálně funguje (ale buh ví co s ním prováděl)jinak ani z GI411 jsem neměl nikdy problém. ;)

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Každý ti doporučí to s čím dělá nejvíce, stejně jako já EMP a GI používám stále a zatím se mi nedostal do ruky vadný kus.

netace
Registrace: 12/2008

Tak jsem už objednal ten EMP. Již 3 roky používám diseqc od Technisatu a bez problémů, bohužel v tom internetovém obchodě, ze kterého objednávám komplet tento nemají, tak snad ten EMP bude dobrý...

.................

kaspi

ještě to kdyžtak můžeš zrušit. buď přímo na webu a nebo mailem. ještě jednou sorry

vortimond

taky mam EMP a bez problemu ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

vorti

http://www.spaun.cz/index.php?akc=distribuce

Vzdát se je horší než být poslední.