![]() |
|
Rušení DVB-T sat recDnes jsem řešil tuto situaci: do slučovače Tv/Sat jedna větev Singl LNB, druhá větev DVB-T sloučené s FM (to z rozboku 1/8), dál už jen koax, zásuvka Tv/R/Sat a připojené přístroje: UPC 4111 (stříbrný) a DVD Rec Panasonic (nějaká 77?) Signál na ter anténě (úroveň i kvalita) na kanálech 41,53 OK 59 slabší - ale stále použitelný. Po připojení sat rec UPC bez problémů, a ladili jsme terr. 41k v pohodě, 53 bez signálu, 59 použitelné. Po nějaké době jsem zjistil, že odpojíme-li sat (buď ze sítě, nebo koax), signál je vždy na všech kanálech OK, po připojení 53k KO a 41 a 59 úrověň klesne o cca 10%. Zkusili jsme kde co, vyměnili slučovač, přizemnili jednu i druhou stranu, ale stále stejné. Na výstupu ze satu (k LNB) bylo správné napětí, co z toho, sakra leze, že to dělá takovou rotyku a vlastně jen na jednom kanálu???? Podotýkám, že ostatní zásuvky byly vždy OK. |
Bloud
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 398 |
![]() |
|
taková pěkná hádankaa všichni zkušení dělají mrtvý brouky :lookaround: |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recNo jestli ten sat přijímač nemá třeba modulační laditelný antenní výstup na nějaký kanál....Dříve se to hojně používalo u VHS a satelitů a dnes některých STB-T pozemních či DVRekordérů... Je pak třeba zkusit změnit najiný kanál co to udělá.... Prostě chvá se to jako vyzařovací rušička.. |
Johnykuku
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recAle ale panove, znamy problem u 4111, ale bez mereni tezko hledatelne :)@Johnykuku - 4111 nema modulator :) Kdyz me odpovis na tyto otazky, reknu to jak to udelat : - jaky mas pouzity slucovac TV/SAT ? - jakou uroven mas na DVB-T kanalech (uroven se udava v dBuV ne v procentech). - jaky je MER na DVB-T kanalech ? |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recskusil bi som pouzit laditelny utlmovy clanok a skust nim zoslabit signal zo satelitu ci sa to nezlepsi |
jopo33
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
@jopo33...co??? :O |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat rec@Bloud, zkus tam dát tento:http://www.sat-prijimace.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=171 Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recPrávě je nutné znát ty úrovně. To, že tam není nic(kanál byl úplně odfiltrován), je nejspíš blbost. Bude pouze pod prahem citlivosti toho stb. Možná by stačilo dvbt jen trochu zesílit.I některé zásuvky mají útlum větší než je zdrávo. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recS jiným sat. přijímačem jsi to nezkusil? Protože ten známý problém 4111 já neznám :))) Nemívám s ním žádnou čest..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
já to stále opakujuNeslučovat, neslušovat, neslučovat, jinak to je pro Chocholouška.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recměl jsem stejný problém a bylo slučovačem sat+tv použil jsem IVO SA03-S a bylo po problému! |
markriz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 267 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recslučovač Schwaiger ASW800, úroveň před slučovačem cca okolo 50dBuV, MER cca21dB (přesné hodnoty všech kanálů si nepamatuji). Nejlepší hodnoty dosahoval 53, těsně za ním 41 a s mírným odstupem 59. Kanál 53 opravdu prakticky "zmizel",úroveň všech hodnot klesla k nule - měřeno. |
Bloud
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 398 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recNechci ti do toho kecat a ani nemůžu, ale skusil jsi jiný slučovač? |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
Rušení DVB-T sat recProblém by měla vyřešit horní propust zapojená před slučovač SAT / TV do satelitního vstupu ( např. Schwaiger HP 6950) ... |
Honza S
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 49 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recZdar,tyto shity (ale i cerne stare) produkuji ruseni kmintoctu od 50 do 60 kanalu.Konkretne to napr.velmi rusilo 51.kanal analog CT2 a 58.K Polsat.Nelze s tim nic udelat,mohl by pomoci filtr ,jak tady poradil Honza S,pravdepodobne to ma odzkousene,jakekoliv mereni a badani je naprosto zbytecne.Taky to bylo zmineno,pouzil jsem samostatne kabely SAT a TV,jenze to jsou skutecne rady k "nezaplaceni". |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat rec2 koaxy a hotovo! furt nechápu proč se toto slučuje! když už vrtám pro koax jednu díru, tak větší díru pro 2, když nevrtám a dávám to do nového baráku, tak rovnou 2 koaxy! Rvat 2 zcela odlišné věci do jednoho kabelu ja kravina! Ať mi nikdo neříká že kde dává nový koax nemůže dát 2! V drtivé většině případů to jde! |
davidkriz
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat rectam nebyl palec dolů, tam bylo slovo RVÁT bez čárky, a takto to zmršilo ;-) |
davidkriz
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T sat recSlucovac ALCAD ME214 a za rec. propustu 950-2150MHz, funguje to a je to odzkousene. Nekdy staci jen ten ME214. Setkal jsem se s tim tolikrat, ze uz to ani nepocitam. Tohle reseni pomohlo vzdy.2 koaxy nejdou vzdy pouzit nebo to neni efektivni - rozvody SAT na bytovkach, vetsi rozvody na RD apod. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
![]() |