, sekce: LCD, plazmy, CRT... |
|
LCD či plazmuChcem kúpiť lcd samsung LE37B550 na skylink, na vzdialenosť 4,5m ale ma odhovárajú na plazmu poradte, ďakujem. |
dodo510
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 45 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65 | |
|
|
RE: LCD či plazmutu je par linkov, pre ilustraciu a mozno porovnanie:http://www.cnet.com.au/plasma-vs-lcd-which-is-right-for-you-240036500.htm http://www.crutchfield.com/S-GrOtqv2ROzm/learn/learningcenter/home/tv_flatpanel.html tu par faktov (vo vseobecnosti): 1. plazmovy panel je tazsi ako LCD panel 2. plazmovy panel ma tendenciu odrazat okolite svetlo, rozhodne vyssiu ako LCD panel 3. co sa tyka spotreby, tak stale plati, ze plazmovy panel ma vyssiu spotrebu ako LCD 4. tito vyrobcovia uz ukoncili svoj vyrobny program, co sa plazmovych panelov tyka: Sony Philips Toshiba Pioneer - mozno, ze Samsung, LG a Panasonic budu dovazat plazmy do EU len do momentu, ked EU schvali nove normy pre spotrebu elektriny, kde by malo platit (ak som spravne zachytil, ze spotrebic v stand-by rezime by nemal mat vyssiu spotrebu ako 0,1 W), ale je mozne, ze vyvoj ide naozaj dalej :D |
sgi320
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 569 |
|
|
@sgi320K tvojím bodom:1. Nevadí že je ťažší, veď ho pri pozeraní nedržím. 2. U Panasonicu to nie je pravda 3. Nech je spotreba vysoká, ale je kvalitný obraz. 4. Ukončili, ale Panasonic ide ďalej a nová rada už má spotrebu podľa EU v prestihu. |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
|
|
RE: LCD či plazmuaby som bol uprimny, ani mi tak neslo o Tvoj nazor, prezentoval som len fakty ;)co sa tyka odrazu, u Panasonicu je to rovnako pravda, ako pri kadzom PDP, je to technologiou, takisto, ako je hmotnost otazkou technologie, co sa tyka spotreby, mne je jedno, kolko miniem (ja si to aj zaplatim), s tym suhlasim, otazne je, ci technologia dokaze zvladnut poziadavky noriem ja nemam absolutne nic proti Panasonicu (volakedy vyrabali asi nejlepsie VCR, aj s Philipsom), ale ta sranda okolo 600 Hz pri NeoPDP, tak to je jednoducho podvod na zakaznikovi ;) |
sgi320
|
|
@sgi320Mohl bys vysvětlit jaký je rozdíl mezi plazmou a LCD??? Cituji: "(ak som spravne zachytil, ze spotrebic v stand-by rezime by nemal mat vyssiu spotrebu ako 0,1 W)" :)))GI XPEED LX3, DM800 clone, motor SG2100
|
milev1
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 197 |
|
|
RE: LCD či plazmuaky je rozdiel v spotrebe ?napriklad takyto (umyselne vyberam rovnakeho vyrobcu): LCD - Samsung UE46B8000XW: Príkon v prevádzkovom stave 130 W Príkon v pohotovostnom stave menej ako 0,1 W PLAZMA - Samsung PS50B850Y1W: Operation(Max.) Power Consumption 320 W Operating(Average) Power Consumption 240 W Príkon v pohotovostnom stave menej ako 0,3 W btw. Panasonic ma zvycajne pri svojich modeloch uvedene: Maximální bude upřesněno Eko režim bude upřesněno Vypnuto (v pohotovostním režimu) bude upřesněno - co sa tyka novelizacie noriem EU, to nijako nesuvisi s tym, o aku technologiu sa jedna - snad staci na vysvetlenie |
sgi320
|
|
RE: LCD či plazmuMilan C: U vystavených plazem Panasonic v obchodech je vidět historie provozu v podobě vypálených log všech programů, které byly předváděny... Nejvíce ANIXE HD, protože jejich logo je hodně velké... A to tam ty televizory nejsou předváděné déle než měsíc...Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 640 |
|
|
PetrTU LGin výpal loga je stará věc i v domácím provozu, já mám plazmu Panas PX7 a když nastavím černou obrazovku - testuji - na UHF "vynulovaném" kanále z videa - tak naprosto nic - SUPER BLACK. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
|
|
kupujme PLASMY!Mají nejlepší obraz,nejvetší spotřebu (Vánoční akce,ke každé Plazmě i malou soukr. elektrárnu)a nejlepší vytápění bytových prostor.Lepší než černé uhlí a pozor: neznečištˇují životní prostředí(až na ten plazma plyn) :laughing: :laughing: :laughing:Takže kupujme všichni plazmy a atˇ jsem včeci plazmovití :laughing: :laughing: :laughing: _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 972 |
|
|
RE: LCD či plazmuNo tie vypalené logá ja na mojej, ani synátor na svojej vôbec nepozorujem.A pri tom som televízny a satelitný fanatik...Možno v obchode to závisí od rôznych okoľností....ťažko povedať.@sgi320- jasné beriem,ja som tiež prezentoval len fakty.Len keď montujem satprijímače a pripájam ich u zákazníkov k LCD je mi do plaču.A pri tom mi zákazník ešte povie: Čo poviete, krásny obraz.Už som sa naučil im odpovedať: Nádherný. A utekám rýchlo preč k mojej plazme si napraviť oči :) |
Milan C
|
|
@jamess96Treba raz vidieť,ako stokrát počuť ! :)) |
Milan C
|
|
@Milan Cjsi dnes první člověk,který mne ROZESMÁL. Ale nevím,jestli ti mám děkovat.Spíše budu plakat.A to proto,že máš asi doma zavěšenou na zdi nějakou plazmu plazmovitou a už ti z ní i plazmovití tvůj plazmovitý plazmomozek. Atˇ žijou plazmy!!! :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
@jamess96A ty si ma zas rozplakal, aký si v dnešnej dobe neznalý veci :laughing: |
Milan C
|
|
@Milan Cvíš,pro tebe jsem třeba neznalý,nepřu se a ani nechci.Nemám to ve zvyku. Ty tady šíleně magoříš ohledně PLAZMY,ale mám pohodovou LCD Sharp XS1 a myslím,že na tu se (zatím) žádná obrazově a také hudebně (špičkové repro) nedostala.Chtěl jsem tehdá brát Pioneer Kuro(za 110 000Kč v přepočtu),ale to se mi zdálo trošku moc - na tv.... Tak se měj fajn a atˇTi Tvá plazma slouží dále R^_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
RE: LCD či plazmudovolim si na zaver este taku usmevnu paralelu:diskusie podobne tejto vzdy koncia rovnako, je to podobne, akoby sme sa bavili, ci Octagon alebo Vantage, Superb alebo A6, mozno najblizsou by bola tema benzin alebo diesel, vzdy by sme dospeli k rovnakemu zaveru - vyber je v tomto pripade vysoko individualna zalezitost (neeexistuje najlepsie a najhorsie riesenie), rozhodne zalezi na umysloch kupujuceho - pokial chcem jazdit na dlhe trate, tak sa poobzeram po 7-ovom bavoraku, alebo Audine (asi to bude diesel), ked chcem jazdit autom do prace a na nakupy par kilometrov, tak mi postaci aj Corsa, paralela je tu v tom, ze pokial uvazujem o kupe TV na dlhsie obdobie, tak zainvestujem a kupim nieco slusnejsie (rozhodne nie LCD alebo plazmu za 400-500 Eury), ale za predpokladu, ze uvazujem o tom, ze mi panel posluzi napr. 3 roky (pretoze su na obzore nove technologie ako OLED a pod.), a potom sa poobzeram po niecom inom, tak nech sa paci - este taka poznamocka - asi pred 7 rokmi som kupoval CRT TV, mozno budete mnohi prekvapeni, ale mne vtedy ako vitaz vysiel Finlux (jednoducho mal podla mojej mienky "najkrajsi" obraz a skvele funkcie, na ktore sa nechytal ziadny Panasonic, Sony, Philips, ani nic ine), doteraz na ten box nedam dopustit (ale je to len moj dobry pocit z vyrobku, nic viac) |
sgi320
|
|
@jamess96Ne(nevhodné slovo)ím, len sa snažim vysvetliť.Pretože pri montáži som videl kopu LCD.Nehovorím o cenových reláciach nad 100 000.Drvivé množstvo ľudí si kupuje práve LCD v cenových reláciach 9000- 34000 korún.A tam je to oproti plazme pre plač.A vôbec som sa ťa nechcel dotknúť.Sorry.Prajem tiež všetko dobré. |
Milan C
|
|
@sgi320a tak to má být.Atˇ si každý vybírá podle svého OKA a také třebas pěněženky :8) Také to dělám přesně jako Ty,beru to,co se líbí mně a mému oku :laughing: Nevyptávám se nikoho jiného a hlavně musím vědět předem co vlatně chci. :-)_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
@Milan Cv poho.Nic se nestalo a neomlouvej se proboha!!! Nic si mi neudělal,takže... Pozdrav na Slovensko!!!! :)))_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
RE: LCD či plazmuMilan, prave o tom to je, porovnavat a dokonca brat za referencne sa neda to, co vidis len u zakaznikov, podobne vidis po cestach jazdit rozne auta, ako som pisal vyssie, niekomu staci Corsa, iny ma A8, ale to, ze vidim na ulici zvycajne Octaviu neznamena, ze to budem povazovat za referenciuver mi, ze keby stal vedla Tvojej Panasonic plazmy ten XS od Sharpu, alebo nieco zo serie 9000 od Philipsu, pripadne X4500 alebo Z5500 (Z5800) od Sony, tak mozno by tie tvrdenia o plazme neboli take presvedcive ;) |
sgi320
|
|
jamess96každý má něco doma, tvoje řada xs1 od sharpu je trochu posunutá od těch, které vídám na stejných instalacích jako tady píší ostatní, jestli utratím nějaké peníze za nový televizor, bude to plazma |
veris
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 233 |
|
|
RE: LCD či plazmuale zpět k tématu, 37B550 není špatná tv, všeobecně pokud samsunga LCD tak od 5-tkové řady, navíc vzdálenost 4,5m k tak malému LCD pohoda |
veris
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 233 |
|
|
@jamess96špičkové repro přímo v TV?! :laughing:promiň :(( VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm
|
martin5
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 889 |
|
|
@verisděkuji za info,ale vůbec mne nezajímá tvůj záměr.Plazma mne ani trošku nezaujala a to ani ty dražší..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
@martin5A slyšel si ten zvuk z té tv??? Asi ne :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
@martin5repro jsou skutečně super.Pioneer se ukázal .Občas tv pouštím přes její repro ale jinak home cinema..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
RE: LCD či plazmuJako vtip dobrý,ale technicky nemožný :-/VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm
|
martin5
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 889 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|