Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Ariva 200

Ahoj,zdravím vás,potřeboval bych od vás poradit kde stahujete softíky a v čem je vylepšený než originál.A ještě vám chci napsat,že jsem se pokoušel sám naladit signál,tak na jednu hlavičku to jde,ale monoblock ani náhodou a to jsem s tím strávil 4dny.Tak sem kdyžtak napište jestli jste někdo měl taky takové potíže a jestli to je tak strašně citlivé.Tak jedu jenom na Astra 23,5.Děkuju za vaše rady

jans
Registrace: 11/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ariva 200

co je těžkého na nastavení diseqcu?

netace
Registrace: 12/2008

Kolik vyděláš za hodinu? 4dny kvůli 15 min nastavení? Jestli byl tvůj otec takto produktivní tak má dnes 180 let :laughing:
Myslím že dávat ti odkazy na soft je jistota dalších přiblblých otázek, na které se můžeme těšit.
Máš zde nahoře sekce - Návody, ABC nejdřív čti potom pozoruj citlivost.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Já měl diseq nastavený dobře,ale chytal jsem družice od oka a to asi nejde.Na 23,5 se mi to pořád sekalo.Mám ten satelit za oknem a mám k němu špatný přístup.Tak jenom pootáčím a jsem z toho na nervy

jans

Ty seš nějakej chytrej,koukám že to je asi tvoje práce montáž satelitů.Nemám k tomu žadný měřák signálu,dělám to od oka a ještě to mám v 5metrech vedle okna tak to dělám vše jednou rukou a druhou se držím abych neletěl dolů.

jans

A co my tu s tím, že jsi kolenovrt ???? Juzek ti to snad napsal, ne ???

polulin
Registrace: 10/2007

@jans

za 1. http://www.dishpointer.com/ nebrání ti něco ve výhledu
za 2. si myslíš, že montovat parabolu v 5 metrech je nějaký umění :lookaround:
za 3. pokud ti nic nekryje a máš volný přístup jak na 19,2°E a 23,5°E, tak je to práce na 15 minut i bez měřáku, jen pouze podle stb a tv
za 4. jestli nezvládneš takovou pitominu jako je nastavení monobloku, tak se na firmware vůbec neptej Rv

netace

jans

Spadnout můžeš, tebe to stát nic nebude, jen možná budeš mít víc dávek než na pracáku. Kolik vyděláš za 4 dny? Vyplatí se riskovat zdraví? No snad potom přejdeš na lékařské fórum a zkusíš nějakou operaci.

Proč mě ročílí takový matěj?

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

šunku, maslo a mlieko si vyrabaš tiež sám? keď niečo neovládam, tak to nerobím. najdi montážnika a nechaj mu zarobiť

quick123

A proč to teda na jednu hlavičku jde bez problému a na dvě to nejde,nemohl by být problém v přístroji?Ty mě asi nerozumíš,když stojím v 5 metrech na parapetu a jednou rukou se držím okna a druhou mám něco dělat tak je to docela problém.Ještě ti napíšu jaké mám zařízení.Ariva 200,par.80cm,monoblock Inverto.Jinak si budu platit HD programy tak nebudu eurosport na 19.2 potřebovat,jen jsem chtěl zjistit v čem je problém

jans

Dneska o tom byl na idnes.cz rozhovor s psychologem Hubálkem.

polulin
Registrace: 10/2007

Ariva 200

Tak tam dej jenom tu jednu "hlavičku" nastav parabolu na 23,5. Potom to vymen za monoblok (na parqabolu uz nesahej) dej na stred 23,5 a silhej na 19,2 (z pohledu od paraboly na cleny bude 23,5 ve stredu a 19,2 nalevo od ni) a potom na prijimaci nastav disec dle monobloku .

hush
Registrace: 1/2006

Ma monoblock, tak asi nebude mit po ruce singl ... z pohledu za parabolou upni MNB za prave hrdlo, pokud mas MNB Inverto 4,3° tak DiSEqC nastav u Astra 19,2°W na 2 a u Astra 23,5°E na 1. Pokud mas MNB Inverto 6°, tak DiSEqC nastav v prijimaci presne opacne.

milanm
Registrace: 3/2006

Ty (nevhodné slovo)e přijed mi to ukázat,hubou to se to dělá. :fuming:

jans

polulin

To patřilo tobě ty chytráku

jans

milanm

tohle všechno jsem dělal a sekalo se to na HD,já ten singl mám půjčený od souseda a na něj to je vše OK.ještě ti pošlu odkaz tak na to koukni

jans

milanm

http://www.dishpointer.com/

jans

bez měřáku to jde nastavit úplně snadno na monoblok jako na singl. Akorát je k tomu třeba chápat princip toho diseqC přepínače, to že druhou družici chytáš odrazem, že máš vhodnou, minimálně 80cm parabolu samozdřejmě že se na zařízení nevyskytuje žádná vada a je to vše dobře zapojený. :lookaround: :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Co jako, že jsi překopíroval ten odkaz co jsem ti napsal, když už neuvedeš kde bydlíš, tak ten odkaz je na dvě věci

netace

@jans

Ještě mě napadla jedna věc, bavil jsem se s jedním prodejcem a montážníkem v jedné osobě, že v Mostě jsou také paneláky, kde je za potřebí mít 2 paraboly kvůli 19,2°E a 23,5°E, jestli to taky není tvůj případ

netace

adresa:netace

prof.Seemana 183,Vysoké Veselí

jans

objednám si montážní firmu a když to nefunguje, tak to reklamuji. Za to dostali peníze, kupují měřáky a drží záruku.
Nebo si to udělám zdarma, a když to nefunguje, tak somruju na internetu a zdarma dostanu od montážníků p.... . Od těch, jako jsi ty, co se jim to náhodou povedlo dostaněš možná radu, aby se předvedli, že o nic nejde.Že na tom pracovali a somrali na internetu třeba 5 dní a teď dělají borce se nepřiznají.Pro znalé, monoblok Inverto ná opačně DiSEqC jak ostaní

RAFI007
Registrace: 1/2006

a bydlíš blíž k těm stromům, nebo výše jako k tomu parkovišti

netace

Bydlím u těch stromů,tam kam ukazuje ten signál

jans

Tam k Těm stromům jsou na tý bytovce vidět 2 satelity tak ten vrchní je můj,dříve jsem tam měl digi TV,ale to šlo mimo ty stromy do prava

jans

Předpokládám, že bydlíš tedy podle toho obrázku z prava
psal jsi že máš single lnb, s ním chytíš jak 19,2°E tak i 23,5°E? Pokud těch 19,2°E chytíš, tak budem pokračovat dál.

netace
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra