![]() |
|
digitalizace zakladni lama otazečkyZdravím ve spolek, jde mi o příjem klasických programů CS linkMám pár otázek k digitalizaci už sem se sem tam párkrát někde ptal a pokaždé jsem dostal jinou odpověď tak se pokusím vše co mně trápí nějak “polopatě“ sepsat sem: 1. pokud si pořídím na střechu anténu pro příjem pozemního vysílání co z ní vede za kabel, je to klasický koaxiál nebo něco speciálního, jako co vede od satelitu k dekodéru ? a jen taková podotázečka jak moc je šílený nápad, že bych měl jeden kabel od antény k settoboxu a druhý od satelitu a sloučil bych je slučovačem do jednoho kabelu a ten pak pomocí rozbočovačů rozvedl po domě, je nějaká šance že si z toho televize co umí dekódovat pozemní vysílání vybere co potřebuje a satelitní dekodéry signál ze satelitu ? 2. Nevíte jaký je rozdíl mezi satelitním kompletem který nabízí např. Proton a spol za cca 500kč a mezi satelitními sety co nabízí montážní firmy, které stojí 5.000 Kč? 3. Lze mít jednu satelitní anténu spojenou pomocí rozbočovačů s pěti dekodéry Satelitního vysílání, jde nějak poznat zda to jak se říká lidově anténa utáhne, nebo by se tam měl dát rozbočovač se zesilovačem atd.. ? Nebo se to řeší tak že exisuje konektor pro jednu družici k 5 televizím a od každého dekodéru vede zvlášť kabel. Jak jsem se na ten kabel díval tak asi nehrozí klasická situace, že si ten kabel přeříznu kde potřebuji osadím koncovkami napojím přes rozbočovač a vesele táhnu anténu dál dvěma směry. 4. Jak se pomocí satelitu řeší regionální zpravodajství ? Třeba teď když jsem na satelitu naladil regionální zprávy ČT v šest tak ta bylo vysílání z Prahy, ale přes Kojál běželo klasické jihomoravské zpravodajství. Řeší se něco takového i přes satelit? 5. jak je to s poplatkama pokud budu mít doma 5 televizí tak se platí televizní poplatek jen za jednu pokud teda např. nepodnikám v ubytování atd., je to tak ? Díky všem za odpověď. |
psymorf
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
RE: digitalizace zakladni lama otazečky1)Sat.koax. 1m. 9.Kč., 2) Od PROTONU nic nekupovat!!! V e-shopech, 3)LNB "octo" 8 výstupů, 4) TV Public a ČT., 5) Jak za jednu - když nepodnikáš - hotel. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: digitalizace zakladni lama otazečkySi děláš prdýlku, ne ??? |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
CESnevnucuj svoj názorhttps://www.parabola.cz/forum/topic-42860/ 4°W/1°W/5°E/13°E/19.2°E/23.5°E/28, 5°E Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekto by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel
|
hujer23
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 688 |
![]() |
|
RE: digitalizace zakladni lama otazečkyAhoj nechcite zklamat ale rozhodne byt tebou tak bych se radsi obratil na nejakou odbornou firmu vse ti nainstaluje poradi a popripade udela i servis. R^ .Ale pokusim se ti i odpovedet na to co si se ptal.Polatky bych neresilstaci jedny.Ke kazdemu resivru zvlast kabel, pokud se budes chtit koukat v kazde mistnosti na neco jineho.Regionalni vysilani bohuzelnetusim ale myslim ze visilani je z prahy tak budou prazske.Resivr bych rozhodne nekupovalv protonu a uz vubec ne za petikilo Rv .Dreambox 500 sg2100 parabola 80, Dreambox 600, parabola 65, Geminy. Nac stahovat kalhoty kdyz brod je jeste daleko.
|
lak
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 682 |
![]() |
|
To hujer23Hujer kdo co vnucuje ???!!! Tady se diskutuje a radí !!! Co se ----- !!! Rv |
CES
![]() |
|
Já zasedoporučuji se nejprve podívat na datum registrace tazatele, kterému doporučím nejbližšího ocotného prodejce a montážníka sat. techniky |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
polulinto uhadol zas nejaký javo4°W/1°W/5°E/13°E/19.2°E/23.5°E/28, 5°E Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekto by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel
|
hujer23
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 688 |
![]() |
|
polulinSouhlas R^ , ale on to chtěl "polopatě". PS: 2 roky jsou 2 roky - ????? |
CES
![]() |
|
RE: digitalizace zakladni lama otazečkyNadpis threadu "lama otázečky" my zaujal tak jsme četl a neprohloupil jsem :))) :)))Tazatel si podle mě dělá z nás prde**l nebo je to lama ale pořádná.. Pokud to myslí vážně a neví si fakt rady(ale na to bych nevsadil) tak se omlouvám.. |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: digitalizace zakladni lama otazečkyNo vezmu to zkrátka.......sloučit to jde,ale vždy jen k jedné tv!!Takže kábliků potřebuješ 5 !!!Jde to na jednu parabolu s konvertorem "octo" nebo quatro a multipřepínač a ktomu zase jde i DVB-T.Kartu lze sdílet mezi receivery,o nějakém "přeřezávání" si nech zdát a někoho si na to pozvi!!!!!!!Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: digitalizace zakladni lama otazečkyJá jsem taky na hromadě webů zaregistrovaný, a nenavštěvuji je.Naopak tuto diskusi sleduji už od r 2005, ale zaregistroval jsem se až loni, kvůli jedné reakci na příjem v C-band. A hned jsem od 007 málem dostal ban. No sranda! :-D |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
Martin79No vidis jaky jsem dobytek, urcite to bylo nepravem, jak jinak, aspon ze mas dobrou pamet. Je zajimave, jak se urciti lide vzdy vynori ve vlaknech, ktere jsou o nicem ...Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 1 796 |
![]() |
|
![]() |