Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

digitalizace zakladni lama otazečky

Zdravím ve spolek, jde mi o příjem klasických programů CS link
Mám pár otázek k digitalizaci už sem se sem tam párkrát někde ptal a pokaždé jsem dostal jinou odpověď tak se pokusím vše co mně trápí nějak “polopatě“ sepsat sem:

1. pokud si pořídím na střechu anténu pro příjem pozemního vysílání co z ní vede za kabel, je to klasický koaxiál nebo něco speciálního, jako co vede od satelitu k dekodéru ?

a jen taková podotázečka jak moc je šílený nápad, že bych měl jeden kabel od antény k settoboxu a druhý od satelitu a sloučil bych je slučovačem do jednoho kabelu a ten pak pomocí rozbočovačů rozvedl po domě, je nějaká šance že si z toho televize co umí dekódovat pozemní vysílání vybere co potřebuje a satelitní dekodéry signál ze satelitu ?

2. Nevíte jaký je rozdíl mezi satelitním kompletem který nabízí např. Proton a spol za cca 500kč a mezi satelitními sety co nabízí montážní firmy, které stojí 5.000 Kč?

3. Lze mít jednu satelitní anténu spojenou pomocí rozbočovačů s pěti dekodéry Satelitního vysílání, jde nějak poznat zda to jak se říká lidově anténa utáhne, nebo by se tam měl dát rozbočovač se zesilovačem atd.. ?

Nebo se to řeší tak že exisuje konektor pro jednu družici k 5 televizím a od každého dekodéru vede zvlášť kabel.

Jak jsem se na ten kabel díval tak asi nehrozí klasická situace, že si ten kabel přeříznu kde potřebuji osadím koncovkami napojím přes rozbočovač a vesele táhnu anténu dál dvěma směry.

4. Jak se pomocí satelitu řeší regionální zpravodajství ? Třeba teď když jsem na satelitu naladil regionální zprávy ČT v šest tak ta bylo vysílání z Prahy, ale přes Kojál běželo klasické jihomoravské zpravodajství. Řeší se něco takového i přes satelit?

5. jak je to s poplatkama pokud budu mít doma 5 televizí tak se platí televizní poplatek jen za jednu pokud teda např. nepodnikám v ubytování atd., je to tak ?

Díky všem za odpověď.

psymorf
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: digitalizace zakladni lama otazečky

1)Sat.koax. 1m. 9.Kč., 2) Od PROTONU nic nekupovat!!! V e-shopech, 3)LNB "octo" 8 výstupů, 4) TV Public a ČT., 5) Jak za jednu - když nepodnikáš - hotel.

CES
Registrace: 4/2007

Si děláš prdýlku, ne ???

polulin
Registrace: 10/2007

CES

nevnucuj svoj názor
https://www.parabola.cz/forum/topic-42860/

4°W/1°W/5°E/13°E/19.2°E/23.5°E/28, 5°E Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekto by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel

hujer23

Ahoj nechcite zklamat ale rozhodne byt tebou tak bych se radsi obratil na nejakou odbornou firmu vse ti nainstaluje poradi a popripade udela i servis. R^ .Ale pokusim se ti i odpovedet na to co si se ptal.Polatky bych neresilstaci jedny.Ke kazdemu resivru zvlast kabel, pokud se budes chtit koukat v kazde mistnosti na neco jineho.Regionalni vysilani bohuzelnetusim ale myslim ze visilani je z prahy tak budou prazske.Resivr bych rozhodne nekupovalv protonu a uz vubec ne za petikilo Rv .

Dreambox 500 sg2100 parabola 80, Dreambox 600, parabola 65, Geminy. Nac stahovat kalhoty kdyz brod je jeste daleko.

lak
Registrace: 8/2006

To hujer23

Hujer kdo co vnucuje ???!!! Tady se diskutuje a radí !!! Co se ----- !!! Rv

CES

Já zase

doporučuji se nejprve podívat na datum registrace tazatele, kterému doporučím nejbližšího ocotného prodejce a montážníka sat. techniky

polulin

polulin

to uhadol zas nejaký javo

4°W/1°W/5°E/13°E/19.2°E/23.5°E/28, 5°E Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekto by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel

hujer23

polulin

Souhlas R^ , ale on to chtěl "polopatě". PS: 2 roky jsou 2 roky - ?????

CES

Nadpis threadu "lama otázečky" my zaujal tak jsme četl a neprohloupil jsem :))) :)))
Tazatel si podle mě dělá z nás prde**l nebo je to lama ale pořádná..
Pokud to myslí vážně a neví si fakt rady(ale na to bych nevsadil) tak se omlouvám..

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

No vezmu to zkrátka.......sloučit to jde,ale vždy jen k jedné tv!!Takže kábliků potřebuješ 5 !!!Jde to na jednu parabolu s konvertorem "octo" nebo quatro a multipřepínač a ktomu zase jde i DVB-T.Kartu lze sdílet mezi receivery,o nějakém "přeřezávání" si nech zdát a někoho si na to pozvi!!!!!!!

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

Já jsem taky na hromadě webů zaregistrovaný, a nenavštěvuji je.
Naopak tuto diskusi sleduji už od r 2005, ale zaregistroval jsem se až loni, kvůli jedné reakci na příjem v C-band. A hned jsem od 007 málem dostal ban. No sranda!
:-D

Martin79
Registrace: 7/2008

Martin79

No vidis jaky jsem dobytek, urcite to bylo nepravem, jak jinak, aspon ze mas dobrou pamet. Je zajimave, jak se urciti lide vzdy vynori ve vlaknech, ktere jsou o nicem ...

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra