Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Comag SL100HD

Ahoj,

koupil jsem si přijímač Comag SL100HD a měl bych pár dotazů:

1) Zmenšila se mi síla signálu oproti bývalému přijímači, teď mám Síla signálu 82% a Kvalita signálu 76%. Stačí to pro kvalitní příjem, nebo mám pohnout parabolou?

2) EPG chybí i u programů, kde bylo, resp. u běžícího programu třeba není a u následujícího ano. Kde je chyba?

3) Mám dva CI moduly a karty CS link (CZ) a Skylink (SK). Často to píše při přepínání programů "Please check You card" nebo "Zakódováno". Občas pak ten program naběhne a někdy ne. Rovněž při spuštění přijímače občas program nenaběhne. Co s tím?

4) Program se někdy rozpadá (kostičkuje) nebo seká. Jak na to?

Firmware mám E187. Prosím poraďte mi někdo. Předem moc díky.

Mirek

mmatyas
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Comag SL100HD

Poradím ti jen univerzálně.
Sice nejspíš nebude nejhorší, ale určitě to není nejlepší hd na trhu. Tím pádem určitě vše nepoběží na jedničku.
Na procenta nekoukej, na to máš doufám obraz.
EPG a spolupráce s moduly a kartami je sw záležitost, pokus se najít vhodnější, pokud vůbec existuje. Stejně tak může pomoci zkusit jiný modul. K bodu 4 - nech si zkontrolovat anténu, lnb a svod, pak to bude zase softem, příp. použitými moduly.
Ale možná ti někdo poradí fw, který naráz vyřeší vše. Já ho neznám.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Mám také tento přijímač.Problém dělají dekodovací moduly.Nepíšeš,které máš.Je totiž problém při přecházení dekodování z jené karty na druhou.Chce to odzkoušet funkci jednoho modulu s jednou nebo druhou kartou.A pak společně.
Problém s rozpadánímobrazu bude asi někde mezi kabel,konektory a lnb.Pokud ti šel signál na jiném přijímači,tak hledej problém ve spoji.
EPG je trochu pomalejší,ale vždy se mi tam zobrazí všechny programy.

mesicek
Registrace: 9/2007

Moduly mám Cryptoworks - SCM/Irdeto a Technisat Multicrypt 1 CI module (CONAX/CryptoWorks). Zkoušel jsem už snad všechny možné kombinace. Tak jsem myslel, že bych koupil MASCOM EASY.TV Cryptoworks Twin, ales stojí docela dost a mrzelo by mne, kdyby to tím nebylo a já bych vyhodil peníze. Jinak přijímač mám už druhý a chová se naprosto stejně. Svod jsem zkoušel a je OK (je taky 1/2 roku starý) a rovněž s jinými přístroji (zkoušel jsem již 3) je vše O.K. A který firmware je nejvíce O.K., je to ten co mám, resp. E187? Moc díky za info. Mirek

mmatyas

mne nerobi ziadny problem

Ako z karty modul Mascom EASY TV,alebo od minuleho tyzdna aj DiabloCAM Wifi :)

mercedes77
Registrace: 1/2006

Mám ho už rok a jsem s ním spokojenej dej tam soft E166 a odráz bude v pohodě.

JANIK111
Registrace: 10/2008

oprava.obraz bude v pohodě

JANIK111

Díky za info. V diskuzích jsem našel, že ten soft je na nějakých německých stránkách ... jenže německy umím tak maximálně jíst a pít :(( Mohli byste mi ho někdo prosím poslat i s návodem jak na to? mirek(zavináč)c-box.cz Díky moc. Mirek

mmatyas

Ja ti to pošlu i s návodem nic na tom není pošlu ti i muj seting

JANIK111

Diky moc ;) mirek(zavináč)c-box.cz

mmatyas

MAŠ SKYPE

JANIK111

osobně používám S2_E46 Logisat, který je vlastně CMX DVB 4800, kde moduly fungují velmi dobře a to:
Diablo,
Cryptoworks od Mascomu
upravená zetaCam-propuští mpeg-4
velmi rychlé přepínání zakódovaných programů (CSLink, Skylink)což u Comagu vždy byl minimálně 3-sekundový problém a je to celé velmi svižné, jedinou chybkou je , že překvapivě špatně zobrazuje českou diakritiku (zase ty háčky)zřejmě to není určeno pro náš trh...

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui

Babui skoušel jsem ten soft a když jsem dával spatky muj seting tak mi to psalo soubor je přiliš velký nenačte to zalohované programy

JANIK111

Ten samý problém co píše JANIK111 taky nelze načíst můj setting při nahrání software S2_E46.Přitom bych moc uvítal rychlejší přepínání kodovaných programů.Používám soft S2 E160 beta a zde mi funguje dobře epg i hd programy ale přepnutí kodovaných programů trvá 4-5 sekund.Jak nahrát ten seting?

martykula
Registrace: 5/2008

ano nenačte, je to to samé jako u Arivy HD 200 (firmware B1 a B2)
Je to o tom, že si můžete předělat soft, který tam je posléze zazálohovat a funguje i na E166, ale tam zase nefunguje Diablo UW187, pokud chcete mohu vám poslat můj skromný setting co mám v kuchyni...A1,A3, Intelsat/Thor, Sirius,(české tv,písničky,adult,HDTV)

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui

Babui prosím Tě o tvůj setting nechce se mi předělávat celý setting.Jestli můžeš pošli mi ho na martykula@seznam.cz Dík.

martykula
Registrace: 5/2008

Já taky prosím o zaslani settingu KukaJ@seznam.cz Děkuji

JANIK111

máte to doma

Babui

RE Comag SL100HD

Můžu poprosit aj já ozaslání settingu na toth10@seznam.cz.Děkuji

doudika
Registrace: 8/2007

JAK JSTE PROSIM SPOKOJENI S TIM SOFTEM S2_E46?TAKE JSEM HO ZKOUSEL ALE POTE JSEM SE VRATIL NA PUVODNI BO JSEM NARAZIL NA STEJNY PROBLEM S NAHRANIM MEHO ZALOHOVANEHO SETTINGU.OPRAVDU TO STOJI ZA TO?DEKUJI ZA ODPOVED.MOZNA BYCH PAK TAKY POPROSIL O ZASLANI SETTINGU

labi
Registrace: 2/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra