![]() |
|
LNB monoblockProsim vás, dá se použít LNB monoblock, který mám na pozici Astra 1+3 na pozici 1W+"něco"? Děkuji. |
chotebora
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 30 |
![]() |
|
RE: LNB monoblockTy neumíš počítat? Tohle je matematika první třídy ZŠ.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 683 |
![]() |
|
RE: LNB monoblockbez urážky... počítat umim, jestli ze mě chceš dělat dementa, nevyjadřuj se prosím... |
chotebora
![]() |
|
RE: LNB monoblockPak ovšem nechápu nač se tu ptáš, když počítat umíš. Že si to ale spočítat neumíš není moje vina. Toho dementa tak ze sebe děláš Ty sám! Z dementa udělat dementa nejde, stejně jako z inteligenta. To může udělat jen jeden každý sám!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: LNB monoblockzkus treba 5°E nebo 4°W |
papay
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
RE: LNB monoblockEnik: prosim tě, to je jedno. ptal jsem se na názor, ne na poučky, ty si strč někam...papay: Díky... |
chotebora
![]() |
|
@choteboraSamozrejme že sa dá použiť. Ešte tak tušiť, aký ten monoblock vlastne máš, či z rozostupom 4° alebo 6° a aký máš priemer paraboly, hmmm... ono to nie je až tak celkom jedno. A predsa nie je problém to vyskúšať. |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
RE: LNB monoblock:))) :))) :)))Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: LNB monoblockpruměr paraboly 80 rozestup nejspíš kolem 4°. prám se proto, protože přístup na střechu je pro mě fakt špatný, tak jestli to má vůbec cenu zkoušet. |
chotebora
![]() |
|
EnikJsi pěknej hulvát!!!!!!! Sprostěji to už asi nešlo, že?Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
@choteboraAk má fakt rozostup 4°, tak na 80-tke parabole prichádza do úvahy kombinácia 1°W+5°W, viď. https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/05w/ alebo pre väčšinu nezaujímavá kombinácia 1°W+3,1°E viď. https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/03e1/ . 5°E je už moc ďaleko, na to potrebuješ monoblock z rozostupom 6°. |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
RE: LNB monoblockNo ja neviem,keď napísal Astra 1 a Astra 3,tak tie stupne medzi nimi pozná snáď každý a určite aj sám chotebora.A pozrieť si,čo sa nachádza s takým odstupom pri 1W tiež nie je žiadný problém,tak neviem prečo sa tak hneváte na Erika.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: LNB monoblockAto ti kdo nakecal že tam nepude s 4st.korvertorem 5e.Mám to odzkoušeno.RIVA 200, ARIVA 100, technisat mf 4 cc, AB CryptoBox 450 HD, Dreambox 800
|
romik5
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 486 |
![]() |
|
RE: LNB monoblockKvinto: ooo díky trenére :-) |
chotebora
![]() |
|
RE: LNB monoblocka nemá někdo odskoušeno 1W a 4W? |
chotebora
![]() |
|
RE: LNB monoblockmas techniku na to, aby si tam vlez , tam to nasteloval aspon na 80% z maxima a uz tam nemusel znova lizt ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: LNB monoblockNemá.....vleze tam vymění singl za monblock,popřípadě "votočí" podle oka a "sleze" dolů..... :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
to choteboraPodstatné je, jakou má ohniskovou vzdálenost parabola, na které bude monoblok nainstalován. 1W+4W by mohlo jít na parabole s dlouhým nosičem konvertoru,kdy je konvertor hodně vzdálen od plechu paraboly. Naopak 1W+5E by mohlo jít na parabolu s malou vzdáleností konvertoru od plechu paraboly. Pro úsudek selským rozumem vezmu balicí papír a nakreslím si úhel 3 stupně a 6 stupňů pomocí úhloměru a hledám vzdálenost od vrcholu úhlu tak, aby rozteč čar odpovídala rozteči středů monobloku. Vzdálenost zjistím na papíře a hledám parabolu se zjištěnou ohniskovou vzdáleností nebo naopak posoudím, jakou kombinaci moje konkrétní parabola umožňuje.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: LNB monoblockMohlo by to ist, len neviem co ti to spravi ked tam nastavis aj deklinaciu. To potom ten druhy konvertor zrejme "zhasne". Alebo potom je potrebne mat vecsiu parabolu, aby ta strata signalu bez nastavenia deklinacie sa dala kompenzovat. |
Johny
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
RE: LNB monoblockdíky za rady, budu zkoušet a zkoušet... |
chotebora
![]() |
|
![]() |