Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Porovnání Invacomu a Inverta, první postřehy

Chtěl bych poděkovat Vortimondovi, Redakci a všem těm, kteří zde ostatní upozornili na špičkové vlastnosti konvertoru Inverto Black Ultra. Nechal jsem se inspirovat a rovněž jsem si ho pořídil.
Z nedostatku času jsem výměně nevěnoval moc pozornosti a ledabyle, aniž bych se zatěžoval s nějakým nastavením skew, jsem v ohnisku antény vyměnil Invacom za Inverto.

Vyžádá si to ještě mnoho testování a dolaďování celé sestavy, přesto už zde můžu napsat první výsledky:

Respektive, co nešlo nikdy na DM7000 + Invacom, později ani na DM8000 + Invacom, a teď to jde na DM8000 + Inverto:

- skoro všechny vertikály z Astry 2D - čím vyšší kmitočet, tím lépe a stabilněji, dokonce i na BBC HD se dá dívat

- pár transpondérů z Bard6 (horní pásmo)

- horní pásmo Nilesat H

- ohromná rezerva na 75E v jižním svazku

- vyjma spodku pásma, komplet AB4 na 7.2W

Více jsem zatím nestihl, dneska musím končit s testem.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Porovnání Invacomu a Inverta, první postře...

Súhlas. Ja som si ho objednal z Omka a asi 3 týždne ho používam.Na mojej Toroidke o.i. ako LNB č.8 na krajnej pozícii Amos chytám s uvedeným LNB Ultra Black všetky problémové frekvencie.Vďaka Vortimondovi.

Milan C
Registrace: 4/2006

také jsem ho koupil na jeho doporučení,jen ho nemám ještě namontovaný,vaš názor mě potěšil_dík Vortimond

miro2
Registrace: 1/2005

Paráda.Poděkování Vorti.i D2Macovi za informace.Jdu do něj.Mám ze šilhačkou na pozici 28,2 neustále problémy.
Bohužel koukám(možná špatně)že ho nikde nemají skladem.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

já jsem s ním taky spokojenej, určitě se nejednalo o vyhozený peníze jako předtím, když jsem koupil na zkoušku toho sharpa. ten byl teda výrazně horší, než co jsem měl do teďka. tohle je lepší a každá desetinka se počítá, když parabola není ani zdaleka ideální. ten německej časopis DF je super. už v létě jsem si všimnul, že jsou tam nějaký testy nejnovějších sérií LNB, tak mě to hned zajímalo. ale protože to nemám bohužel předplacený a celkově v cizině nic nekupuju, tak jsem to našel až potom náhodou na netu v pdf - čistě jenom ten test. taky tam potom někdy testovali přijímače, zkoušeli který jsou nejlepší na slabý signály.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Tiez sa

mozem pridat " lepsi kusek sem este nemal "

Ylva

Astra 2D teď komplet V polarizace OK, dokonce s rezervou, H pol. naopak ani Ň.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC

no, v tuhle dobu je to super. nejslabší signál na vertikálních TP astry 2D je kolem 15:00 a když se to v tu dobu dá jakž-takž sledovat, tak vydrží s rezervou aspoň do půlnoci. minimálně. pak pozdě v noci je to zase hodně slabý.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

a nejsilnější horizontální by měl být ten s kompletním BBC paketem v SD + Chnl Five (10,773/H). tady u nás na kladensku je to poměrně celkem docela vyrovnaný (H/V). ale ne v tuhle dobu, teď je to na hraně, H je nejsilnější pozdě v noci. celkem se to příznivě doplňuje.

vortimond

juzek aspol co jim to nejde

hele a co si myslite tady o kolegovi a dalsich , kteri tvrdi ze zadne zlepseni nenastalo ??? maji nejake extra kousky headu ci jinych , nebo kapli na vadnej kousek ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Těžko říct, záleží i na nastavení antény, skew, nepřizpůsobení interního ozařovače (vlnovodu) k f/D konkrétní antény....

Např.:

Křivě nastavené LNB + křivě nastavená parabola = dobrý signál
Správně nastavené LNB + křivě nastavená parabola = špatný signál

I já musím říci, že se mi po výměně některé transpondéry oproti Invacomu zhoršily - zvláště ty, co jsou citlivé na skew:

42E - některé z EAsat2 v H pol (pásmo 11.8-12 GHz)
40E - 10967V, 10995V - teď nejdou dokonce vůbec
5W - A3 a spol.

Je to ale dáno nepřesným nastavením nového LNB, které musí být ještě doladěno - ale to jsem psal hned v úvodu a jsem si této chyby dobře vědom.
Po správném nastavení by neměl být problém.

D2MAC

osobně si myslím, že to nezkoušeli na problémovejch hraničních signálech. a potom pochopitelně nemůžou žádný zlepšení nebo zhoršení přesně vidět. ale vůbec bych netvrdil, že tam nějaký výraznější zlepšení musí nutně nastat. to inverto black je sice určitě jeden z nejlepších LNB, ale když už někdo má něco kvalitního (ani to třeba neví) tak to zlepšení bude minimální. nebo třeba žádný. ale určitě by se mělo jednat o top LNB v případě toho inverta

vortimond

Možná si taky nesedl ozařovač Inverta s danou parabolou. Jinak souhlas s Vortim, na Astře žádnej rozdíl nepoznají.

Hujer
Registrace: 4/2004

bublajs

Myslet si můžeš co chceš. (na to já nehraji :laughing: )
Head 0,1 výměna za vámi propagovaný Black 0,2 k zlepšení nedošlo ani na krajních pozicích.
Výměna provedena na motoru neboť ty HD Heady jsou pěkné shity (praskají jim ty úžasně průsvitné čela na bocích, teče do nich)

Koukám, je zakázáno napsat něco jiného.

Jinak jsem bublajsku nenapsal, že jsou špatné.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

juzek

dik za postreh, aspon nejaka cisla si mohl dodat

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

To D2MAC

Napis konkretnejsie parametre a druzice co ti nejde nech to skusim tiez. Mam sice len 100-ku ale skusit to mozem

Ylva

bublajs

Příště si je pro tebe zapíši. Co bych pro tebe neudělal, když ty zde pěješ jen čísly.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

@Ylva

42E mi šla a jde komplet, největší problémy díky špatně nastavenému skew mám s:

11949H 10000 5/6
11932H 17500 3/4 DVB-S2 8PSK

40E v současné době nejdou ani naskenovat:

10967V 20000 3/4
10995V 20000 3/4

je to určitě chyba skew, protože o kousek vedle na 39E na známém 11512H mám SNR 10dB (rozpad obrazu je při cca 7dB pro FEC 7/8)

No a na skew citlivém 11065H 18085 3/4 na 5W mám teď pouze cca 6dB, kdežto předtím jsem měl cca 9dB - opět se projevila chyba skew.

D2MAC

Pokus

42°E
11949 nemam signal 11932 ( neviem -Open 820 signal nemam )
Na starom LNB som neskusal
40°E oba kmitocty bez uspechu -neslo ani na predoslom LNB-Smart
39°E 11512-na starom LNB bez signalu teraz 4.7dB
5°W 11065 terazky 1,5 dB (27%) ide bez problemov ale signal nic moc na starom LNB neviem
Vonku jemne prsi

Ylva

Psal jsem výsledky testu před dovolenou někdy v červenci,zkoušel jsem několik LNB s F-0.2 a taky inverto white 0.3,ten dopadl na camping 35cm nejlépe,zřejmě slušnej oddíl

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Rozdil mezi Invertem Black Ultra a Black Premium

Jaky je rozdil mezi modely Inverto Black Ultra a Black Premium (krome ceny)?

Mirage7

podivej se na technicky specifikace na strankach inverta

bublajs

pokial ja viem druzica na pozicii 42 ma trosku pretocene skew oproti inym spominalo sa to aj davnejsie a pisalo sa otom v satelite plus

jopo33
Registrace: 8/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra