Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Technika

Vir do mobilu

PRO MAJITELE MOBILNÍCH TELEFONŮ

Následující informaci berte zcela vážně (ověřeno na PČR), třeba někomu zachrání účet za telefon.

Jde o to že Vám někdo zavolá na mobil a představí se jako " PROVIDER" Vodafone, T-Mobile nebo Eurotel a pak Vás požádá o vyťukání kódu 09 a vysvětlí, že jde o ověření správné funkce telefonu. Podvodníci mají k dispozici prostředky, díky kterým spolu se zadaným kódem přečtou Vaši SIM kartu a pak si vytvoří její kopii s Vaším číslem a veškerá jejich volání budete mít v účtu vy. Současně se objevuje i vir, který zničí SIM kartu a poškodí telefon. Tento vir poznáte tak, že se Vám jako příchozí hovor zobrazí na displeji "A", "C" nebo "E". Rada zní hovory nezvedat a v případě, že Vás někdo požádá o zadání kódu, okamžitě zavěsit.

Protože se podvody začaly praktikovat ve velkém měřítku, předejte sdělení co nejvíce lidem.

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vir do mobilu

Vím ,že tato informace sem nepatří,ale dostal jsem teď info a možná to někomu zachrání sim kartu,ještě jednou se omlouvám,dobrou noc.

pierrepetr

SPAM!!! HOAX!!!

Nezlob se na mne, ale buď jsi deb*l nebo běž vrátit občanku...

zajímalo by mne to "dostal jsem info" :-D v hospodě? nebo jako jeden z milionu příjemců hromadného emailu? jsem myslel, že tu na foru jsou lidé technicky vzdělaní, ale jak vidím tak i zde jsou takoví ťulpasi...

davidkriz
Registrace: 8/2009

Také bych byl rád za tuto informaci od někoho jiného,pokud je to pro tebe důležité,tak info není z hospody,ve 3 ráno nevím ,která jede.Pokud se zde může debatovat o fotbale,toto může být přínosné pro více uživatelů fóra,jistě jsem tady nechtěl rozpoutat diskuzi,co sem patří a co ne,je tady spousta lidí,kteří jsou závislí na zákaznických telefonátech a pro tyto jsem to psal,pokud je to moc špatná informace,jistě ji admin smaže a mě potrestá.Dobrou noc

pierrepetr

pierrepetr

Na to že jsi registrován 05/2006 dobrý fór.
Pokud to vtip není, souhlas s davidkriz a měl by ses jít léčit.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

pierrepetr

Používej hlavu a nevěř všemu co kdo napsal.

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Hoax - pierrepetr, proc tady spamujes?

Existuje stranka, na ktere jsou notoricky zname poplasne zpravy: http://hoax.cz/
Tento konkretni hoax je vcetne vyjadreni PCR na
http://hoax.cz/hoax/nevolejte-09-9090--90-nebo-09/

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

tak tuhle

stránku vůbec neznám

pierrepetr , dík za informaci. Dneska přijít o data se dá totiž velice rychle, ale horší je, ty data dostat zpátky, pokud není udělaná záloha. Schánět telefonní kontakty od známých třeba s VB, to už by se docela prodražilo.

netace
Registrace: 12/2008

á tedy netace taky dutohlav R^

alda

Nech si těch urážek, já tě taky neurážím.
Pořád je lepší tato informace, než nějak de.bil.ní fotbal, který s elektronikou nemá nic společného.

netace

Ale je to fejk jako bejk! :laughing: :laughing: :laughing:

alda

netace ty nechapes ze ta zprava je planej poplach ? ze si skocil na lep ? muze tvuj mobil chytit (nevhodné slovo)ci chripku ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

jo a eště

Eště ten "vir do mobilu" vyžere ledničku a zajistí, že pračka sežere vždy jednu ponožku z každého páru, takže je už nikdy nikdo nezkompletuje :-)

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

@bublajs

No můj telefon ne, nemám symbiana

netace

http://hoax.cz/hoax/nevolejte-09-9090--90-nebo-09/

;P

Lucifer
Registrace: 1/2006

Lucifer

Chapu, ze opakovani je matka moudrosti, ale mezi spamery jsi se zaradil i Ty - opakujes link, ktery jsem zde jiz uvedl...

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

sorry, prehlidl jsem - precetl jsem si jen zacatek... :lookaround:

Lucifer

ještě rada pro pierrepetr: když pošleš tento mail 3 lidem bude ti volat PROVIDER jen s označením na displeji A nebo C...když 10 tak jen s označením A a kdyř všem co máš v adresáři ti nezavolá nikdo...ale když nikomu tak do deseti dnůse vimažou data ze SIM celé tvé rodině... a ještě nechápo, co je na slově P.R.A.S.E za nevhodné slovo,když to učí děti v první třídě podle slabikáře? P. jako P.r.a.s.e a je u toho navíc obrázek tohoto nahého zvířete...abych tedy nedával raději syna do školy...

stuka
Registrace: 2/2008

geniovia....

http://mobil.sme.sk/c/5123555/virus-v-iphone-kradne-holandanom-bankove-hesla.html
takže aj toto je podla vas vymyslena poplašna sprava???
pierrepetr by si zaslužil podakovanie R^

par32
Registrace: 11/2007

pierrepetr to myslel dobře, proč na něj tak vyskakujete ? Stačili reagovat jednou slušnou větou.

Nervoš

Jsou to kecy

Dobrý den,

pokud se týká této konkrétní předmětné informace jedná se skutečně o tzv. "hoax", což je nepravdivá podvržená informace mající jediný cíl, kterým je mystifikovat příjemce zprávy a donutit jej případně zprávu dále šířit. U tzv. "hoaxu" není většinou sledován žádný další cíl, jako např. podvodné jednání a tedy se ve většině případů nejedná o činnost, jež by byla v rozporu s právními normami naší jurisdikce. Primárním cílem takových zpráv tedy zůstává tzv. doběhnout příjemce a dezinformovat jej.

Již v minulosti se objevovaly v rámci tzv. "hoaxů" i zprávy, které informovaly příjemce o nebezpečí při volání z různých telefonních čísel na číslo uživatele a nebo aplikaci různých číselných kódů v průběhu hovoru. V několika případech zpráva byla označena jako sdělení ministerstva vnitra či policie. V reálu však žádné takové zprávy vůči veřejnosti nebyly vůči volání z konkrétních čísel a nebo aplikací číselných kódu v průběhu hovoru veřejnosti sdělovány.

Pro informaci uvádím, že doposud s volání jsme preventivně informovali veřejnost jen v případě tzv. "žlutých linek" v návaznosti s automatickým přesměrováním pomocí tzv. "dialerů", kdy se jednalo o volání na telefonní čísla, jež jsou zpoplatněna zvýšenou tarifikací (většinou v rozsahu 60 Kč za min.). Tato informace se ale týkala připojování do sítě Internet pomocí vytáčeného připojení (tzv. dial-up).

S pozdravem

npor. Bc. Karel Kuchařík

vedoucí oddělení
internetové kriminality
Policejního prezidia ČR

hifik
Registrace: 7/2007

No, na každém šprochu pravdy trochu... Zrovna majitelé chytrých telefonů by si měli dávat větší pozor, protože kde je JAVA, tam k nabourání může dojít (ověřování certifikátů, atd...). Navíc ještě při trvale zapojeném Bluetooth... Jinak, klonovat simkartu na dálku takhle nejde, protože by se narušitel musel dostat do HLR nebo VLR a tam získat VEŠKERÉ údaje nejenom ke kartě, ale i k příslušným tarifům. I když by to byl přímo člověk uvnitř systému daného mobilního operátora, tak zabezpečení je takové, že toto je prakticky vyloučeno.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Chválit někoho za blbosti i když je dělal v dobré víře a s dobrým úmyslem, je cesta do pekel. Blbost, naivita a přehnaný soucit nadělaly v historii více hrůz než záměrně naplánované zlo. Ať se na mne nikdo nezlobí, ale opravdu v dnešní době takovou věc šířit a omlouvat to, je nepřípustné!

davidkriz
Registrace: 8/2009

Takovouto ptákovinu jsem poprvé na email dostal tak před 2 roky a potom další desítky stejných i jiných blbosti typu hoax.Ti co se bojí takovýchto nesmyslů, tak jak se asi zachovají při zprávě, že dotyčný umře, pokud ji neodešle na 100 nových adres? To musí být pro někoho pěkný stres! Chlape, vzpamatuj se, ze strachu se dá opravdu umřít!

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Jednoznačně SPAM !!!!!!!!!!!!!!!§ :bomb:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

pierrepetr

Boze muj, proc jsme tak potrestani? Nejradsi bych ho vyrazil za spam, ale ted na to nemam cas ...

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra