Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Kvalita 99, signál 60-70 a přesto nic :-)

Čusky lidi, pls. poraďte.Instaluji SAT. Přijímač Opticum 9500 PVR, parabola 90cm, LNB 0,2dB, kabel 25m, motor. Ostrava.Stožár naprosto rovný všude. Hodil jsem parabolu cca na jih, elevace a latitude OK dle návodu a veškerých fór, motor s parobolou v jedné lajně při nastavení motoru na "O".Motor jsem pootočil na astru 19.2. Na doporučovaném TP pro ZDF 11953H jsem začal hledat družici Astra 19.2.Najednou byla Q99 a I70, ale nic jsem nenaladil. Tak jsem zkusil projet další přednastavené TP. Z těch 80TP jsem měl měl aktivních asi 30TP Q99 I60-72. Dalších 50bylo neaktivních ale taky Q99 I60-72, sem tam byl TP který přeskakoval z Q99 na Q0 asi v sekundových intervalech.Našlo mi to asi 400programů, které dle seznamu vypadají že odpovídají Astře 19.2. Dokonce se mi stalo, že ono ZDF,či ZDF info jsem naladil na TP 12100 což by se mi nemělo vůbec podařit viz http://en.kingofsat.net/find.php?question=zdf&standard=All .Když potom přejedu motorem na Thor 1W opět to samé. Ze 4O TP je 25 s Q70-90 a I55-72 ale nic nenaladím. Prosím poraďte. Je jasné, že chyba je v mojich rukách, ale kde:-) Díky předem

Danek78
Registrace: 3/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita 99, signál 60-70 a přesto nic :-)

Návod na nastavení motoru nemá cenu ti tady znova vypisovat. Je to pořád stejný.

Ideální bude, když připojíš kabel od satelitního přijímače přímo na konvertor a prohledáš transpondéry na té družici, kterous chytil. Potom si zjisti podle nalezených programů, na které družici seš, protože Astra 19,2°E to není. Pak budeš muset celým kompletem pootočit na některou stranu.

colombo
Registrace: 1/2006

Napiš co ti vlastne =hraje=??

Pokud máš správně nastavený tip oscilátoru neboli LNB v přijímači,dostatek volných pozic v paměti pak doporučuji reset do továrního nastavení a znovu přidáním všech aktuálních transpordérů.Více křišťálová koule neříká.....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

něco se musí vědět

Problém je v tom, že přijímač lže. Nepozná totiž, že je na jiné družici a vyhodnotí signál cizí družice, stanice pak nehraje.
Kdo chce ladit, musí znát jednotlivé družice a stanice, které jsou na nich. Pokud hledám například Astru 1, pak do předvolby musím dát parametry stanice, která se nikde, na žádné další družici, neopakuje, například s atypickým SR.
Takže než začnu ladit, pro každou družici si najdu atypického reprezentanta v seznamu stanic. Seznamy stanic jsou na internetu na www.parabola.cz v rubrice přehledy - vlevo nahoře v modrém pásku nebo v časopise SAT magazín v ceně 50 Kč. Vychází měsíčně.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Napiš co ti to najde za programy když dáš hledání Neww programů. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

re něco se musí vědět

Jasan souhlas.Nechtěl jsem vyhledávat programy s atypickými parametry, aby jsem eliminoval možnost, že to jsou programy, které jdou třeba špatně naladit. S naladěných programů mi porovnáváním vyšlo, že musím být ma 19.2 Teď momentálně si to nepamutuji, ale byly tam třeba programy, keré hrají jenom na Astra 19.2 nebo na nějaké družici na 30st. což nepředpokládám, že by jsem tolik uletěl... Co by sis třeba myslel zrovna o tom ZDF, dyž jsem ho naladil na 12100 a v seznamu na tomto TP nikde není???

Danek78

re: Napiš co ti vlastne =hraje=??

Jak vlastně poznám jaký typ LNB v nastavení mám použít? Logicky jsem vycházel, že na mém LNB je napsané 10600MHz nebo něco takového tak jsem to tam nastavil. Obecně se asi nastavují ty UNI typy, že jo? Někde není na LNB napsané vůbec nic....

Danek78

Ano univerzál pokud nemáš nějaký atypický......ty programy si nepamatuješ?Takže zkus znovu prohledat a napiš co jsi naladil........Nezajímá mě signál/kvalita ale název naladěného programu.....z toho jediného můžeme společně s křišťálovou koulí věštit kam jsi to vlastně "dotočil" !!

Kamil_k4

nastav zdf na TP 11954 , 27500 a a toč s celym motorom aj parabolou a hľadaj pokial ti nenaskoči obraz, a až potom doladiť podľa signal /kvalita

boban
Registrace: 7/2007

RE:Kvalita 99, signál 60-70 a přesto nic :-)

stiahni si tento setting,http://www.spaceball.phorum.cz/phpBB3/viewtopic.php?f=43&t=776&st=0&sk=t&sd=a&start=9 nahraj do prijímača na prijímači si nastav astru 19.2 a tak otáčaj s parabolou.Ak sa ti ukáže obraz si tam. Tak už iba dolaď signál na čo najlebší.

HD-BOX 9200

dodkomajk
Registrace: 5/2009

re: dodkomajk

Počkej, myslíš, že je v orginálu motoru, nebo přijímače Opticum něco špatně nastavené?Ono tam toho moc k nastavení ani není...Motor mi chodí korektně. Na nulu se mi vraci.Příjímač s ním spolupracuje super

Danek78

S tebou je těžká ŘEČ......... Rv

Kamil_k4

RE:Kvalita 99, signál 60-70 a přesto nic :-)

Podľa všetkého to vyzerá že chytáš signál z inej družice ako si myslíš. Na tom settingu máš naladené všetky potrebné kanály takže už nemusíš ich znova hľadať stačí ti len nájsť tu správnu družicu. Tiež sa mi to stávalo keď som začínal.

HD-BOX 9200

dodkomajk

Na nastavení LNB si neměl vůbec šahat, ty přijímače jsou nastaveny OK - neznám jediný přijímač kde by se musel nastavoval kmitočet oscilátoru 9750 a 10600 - je to již z výroby nastaveno. Takže nastav zpátky tyto parametry nebo jak si psal UNI (jako univerzal). Jestliže si nastavil jen 10600 pak by ti šli programy od 11700 do 12750MHz a vůbec by nešli programy od 10700 do 11700Mhz. Pak to nech znovu vyskenovat a napiš co ti to naladilo za programy.

Standa2
Registrace: 5/2005

re: standa

Špatně jsem napsal, nebo jsi špatně pochopil. Nenastavoval jsem, mám dokonce takový dojem, že to nastavit ani manuálně nejde,žádnou frekvenci v menu u LNB. Pouze si z hlavy nepamatuji ty čísla tak jsem střelil, že jeden z těch UNIVERZALU co jsou přednastavené má hodnotu 10600 tak jsem ho nastavil. A ptal jsem se jaký je rozdíl mezi tím nastavením LNB když u těch dvou typů univerzálu je jediný rozdíl v koncové frekvenci - mám takový dojem že na jednom je oněch 10600 a na druhém 10700MHz.

Danek78

nulový bod

Pakliže jsem dobře pochopil, tak motor na "O" jste nastavil na 19.2. tedy na Astru, je to chyba, začíná se na Hotbird 13 st.

Achnaton

Vykašli se na dojmy. Jasně ti tu napsali, že jsi buď na špatném satelitu, nebo máš špatně nastavený typ konvertoru.
Tak konečně napiš, co tam máš nastaveno a jaký máš typ konvertoru. "Mám takový dojem" a "z hlavy si to nepamatuju" nic neřeší.

Hujer
Registrace: 4/2004

To Achnaton: Prosím, nech si své rady. Jasně je uvedeno, že tazatel je z Ostravy. Ty si to u vás nastavuju jak chceš, ale to neznamená, že je to vhodné pro každého.

Hujer
Registrace: 4/2004

Tak čo, už si stým niečo urobil?

HD-BOX 9200

dodkomajk

Prostě LNB co se prodávají pracují s L.O. 9750 a 10600 Parabolu má na nulový bod správně, Ostrava má 18.25 ZD takže nejblíž je 19.2E
Když si to namířil na ten satelit jak si to dělal? Nechal si jako "vyskenovat" programy na 19.2E a pak si otáčel motorem na držáku a hýbal s elevací na parabole? Jestli jo tak to je správně a nechápu že píšeš že signál máš a nic i to nevyskenuje.
I kdybys nebyl na správném satelitu tak většina satelitů má shodné parametry transpondéru- polarizace- SR a tak ti to něco mělo vyskenovat.
A pokud si psal nechytám ZDF tam kde má být ale jinde tak mi to připadá že máš právě rozdrbané parametry toho L.O. (LNB) v menu přijímače, jinak by k tomu posunu nemohlo dojít.

Standa2
Registrace: 5/2005

naco pořád nulový bod?,dej usals a nastav to na jakékoliv družici

pierrepetr
Registrace: 5/2006

re: všem

Lidi, trošku se to tu zvrhlo :-)
Začal jsem u naprosto jasně definovaného problému a prokousalo se to tady až k absurdnostem viz. odpovědi Achnaton a Pierrepetr. Jsem sice amatér z Ostravy ale věřím, že nejsem úplná lopata.
Těžce souhlasím s HUJEREM - moje odpověď v podobě "Mám takový dojem" je opravdu na pytla. Polepším se. Jenom jsem v té chvíli myslel, že to v té chvíli a k danému předmětu bylo dostačující. Psal jsem to z práce a neměl jsem ty údaje po ruce.
Nejdříve tuto SO se dostanu na střechu a budu zase laborovat a dám Vám všem vědět jak jsem dopadl.
STANDO2 - jediné dvě nastavení LNB mezi kterými laboroji v nastavení je to co jsi uvedl L.O. 9750 a 10600 a ten druhej UNI. Na začátku jsem začal ladit tak, že jsem si na přednastaveném TP v příjimači ZDF-Astra 1H (19.2E)- 11953.50 H - 27500 3/4 začal točit parabolou v horizontálním směru a snažil jsem fyzicky dostat obraz na TV (je jasné že přeskakuji nudnou část, kdy jsem se naladil na hotbirda 13 v domění, že je to Astra 1, atd :-))Najednou naskočil Q99 I70 tak jsem si říkal, že mám vyhráno, ale nic. Zmizela sice hlaška - žádný signál atd, naskočily ikony EPG a tvářilo se to jako by jsem tam byl ale obraz nikde. Tak jsem si říkal, že projedu všechny přednastavené TP od ASTRY 19.2 a naladil jsem asi 350programů na 40%funkčních TP. Když pominu kodované programy tak tam bylo několik programů, které se chovali jako to ZDF - všechno OK - obraz by tam měl být, ale nenaskočil. Pak jsem si všiml toho dalšího naladěného programu ZDF na TP 12100!!! a už jsem si nevěděl rady (jedině co mě napadlo bylo jestli nemůže být fyzicky LNB poškozené - nevím jestli je to prakticky možné). Podotýkám ještě jednou pro všechny - použil jsem vylučovací metodu a to, že jsem si vzal několik hrajících programů které se mi na TP od ASTRY 19.2 naladily projel jsem je přes vyhledávač a vyšlo mi, že musím být na ASTŘE 19.2. V tu SO zkusím opsat ty hrající programy přesně a všechny je sem napíši. Zatím Vám všem předem děkuji za další postřehy. Kurňa zima se blíží, kdo má potom lozit po té zasněžené střeše :-)

Danek78

pierrepetr
nulovy bod a tym aj najvyssi uhol [vrch paraboly] musis mat na najblizsej druzici,pre tvoje suradnice a nie hocikde,inac ti nebude spravne sledovat drahu druzic

Duzu
Registrace: 7/2005

Duzu

pierrepetr má pravdu, NENÍ NUTNÉ nastavovat na nulový bod, dokonce to je ve většině případů nepřesné. daleko lepší je to,co naznačuje pierrepetr.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Ale tak to umí nastavit všichni pořádí montážníci.Proč naznačovat???to je ta teorie s praxí.Kdo umí,umí,kdo to neumí učí a kdo ani to,tak se dá na politiku!! :laughing: :laughing: :laughing: :razz:

zzaner
Registrace: 9/2006

Já jen, že pro neznalé jako je Duzu pierepetr jen naznačil a on jak se dalo předpokládat nepochopil.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra