Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

HDD WD na Arive 200,viete pomôcť?

Podľa odporúčania kolegu s nickom knight, som si zadovážil HDD WD konkrétne tento http://www.pcexpert.sk/pevne-disky/westerndigital-my-passport-essential-320gb-black-wdbaaa3200abk-ees , ale po zapojení k Arive 200, ho táto nevie identifikovať, pritom hardisk svieti a proste "pracuje".., ale pre sat je neviditeľný. Vopred Dík za každú radu.

zdenoh1975
Registrace: 11/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HDD WD na Arive 200,viete pomôcť?

mas externe napajanie , je mozne ze ho usb na arive nepotiahne

antal71
Registrace: 3/2008

Však práve že tu boli ohlasy od ľudí, ktorým na Arive v pohode tento typ hdd funguje, inak by som ho nebral..

zdenoh1975

Pozri navod ci treba formatovat a ako,alebo to vie ariva?Ja neviem ci sa toho tolko predalo,alebo je to taky nepodarok,ale poslednych 14 dni je skoro kazde tretie vlakno sama ariva.Preco je ta masina tak oblubena ,ked tolko ludi ma neustale problemy ?????

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

však ja by som v Arive dal format, ale tým, že ho prijímač "nenačíta", tak tá položka, kde sa to zadáva je "mŕtva" - nedá sa na ňu kliknúť.. Neviem či je to v Arive, s ňou nemám sebemenší problém a flash kľúče v nej idú bez problémov. Buď blbá kúpa /ale dal som na odporúčania tých, ktorým funguje/, alebo sa musí s tým diskom niečo spraviť, čo práve neviem..

zdenoh1975

Ak ma viac usb portov,prever si ci nie je treba hdd pouzivat len v jednom na to urcenom(navod),treba precitat.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Zkus různé druhy formátování s různým druhem softu. Mě čte ariva s posledním patch softem HDD formát NTFS

vicini
Registrace: 10/2009

aké druhy formátovania. Viem sa s ním hrať len v notebooku. Čo by som mal spraviť a ako. Vedel by si mi to nejako laicky vysvetliť. Ja do tejto problematiky nejak nevidím.

zdenoh1975

@zdenoh1975

Skús disk najprv naformátovať v PC na FAT32 pomocou niektorého z týchto softov: HP USB Disk Storage Format Tool, Fat32Formatter, WD FAT32 Formatter,... všetky sú na webe zdarma.
Pri formátovaní disku (Fat32) v PC treba nechať názov disku (Menovka, Label, Volume,...) prázdny, pri zadaní ho niektoré receiveri majú problém identifikovať.
Následne po úspešnom rozpoznaní naformátovať v Arive.

Kvinto
Registrace: 6/2009

Myslel ntfs a fat32. Udělej to jednodušeji v pc. Pripoj přes USB a až se ti obevi tak to zformatuj.

vicini

to ze si arivu kupia ludia s minimom info a skusenosti neznamena ze je to zly stroj, ja arive momentalne nevidim ziaden podstatny problem, a teraz vysiel dalsi sotwer, ktory riesi dalsie malickosti.
teraz k veci skus to napajanie(externe), ked vylucis tuto moznost, tak ako ti radili v pc sformatuj disk najprv skus fat32, skus ci pomohlo ak nie v PC sformatuj ntfs, ak nepomoze napajanie ani format je chyba vo hviezdach ,ale som presvedceny ze to bude nieco z toho

antal71

Dobrý den fórum.K Arivě 200.Nahrávání na HDD.Zkoušel jsem nahrávání časovačem ze stand by modu,ale recivier se nespustil nenehrál nic.Umí to vůbec ariva.Máte s tím zkušenosti?Díky za rady.

nedrobil
Registrace: 11/2009

Nevím co tady řešíte, v návodu je jasně napsáno, že Ariva nepodporuje disky bez externího napájení. Jinak disk, který používám já, funguje jak s partícií NTFS tak FAT32. V tom to není.

Nedrobil - disk se spolu s přijímačem vypíná do stand by režimu a spolu s ohlášenou událostí se zapíná a opětovně vypíná.

knieza
Registrace: 9/2006

Dobrý den fórum.K Arivě 200.Nahrávání na HDD.Zkoušel jsem nahrávání časovačem ze stand by modu,ale recivier se nespustil nenehrál nic.Umí to vůbec ariva.Máte s tím zkušenosti?Díky za rady.

nedrobil

Nehovorím, že je to chyba arivy. Aj keď zas na druhej strane, kúpil som ho preto, že tu som sa dozvedel, že okamžite po vybalení a spojení s Arivou ho tá rozpoznala a dal sa format ntfs a všetko ok.. Len u mňa to tak nebolo.. No nič, skúsim ho preformátovať v pc. Antal, to napájanie neskúsim, lebo žiadne externé napájanie tento zázrak nemá..

zdenoh1975

neverim ze tam nie je konektor na externe napajanie 5V, a napajaci adapter kupis za 5 eur.

antal71

ja ti mozem len povedat svoju skusenost starucky 2,5" 40GB disk mi bez externeho napajania zatial neskusol ziadny sat. prijmac, ani dvd prehravac s USB portom, nie som si isty ale zda sa mi ze tie USB porty poskytuju len 500mA a niektore disky potrebuju viac a to vyriesis bud zapojenim do dvoch USB portov (ariva ich nema, tyka sa skor PC), alebo externym napajanim

antal71

Nevím kdo ti to poradil ale kdyby bylo nejhůř zkus ho vyměnit tam kde jsi ho koupil Ja osobně mám také externi. Bohužel mi s vypnutim arivy neprechazi do stand-by. Možna s tím opravdu ten formát nemá nic společného.

vicini

Nahrávání časovačem ze stand by modu zapíná naprosto v pohodě.

pantany
Registrace: 2/2006

nedrobil

nedrobil

Omlouvám se za násobné odeslání.
Mám SAMSUNG S2 Portable - externí HDD, 320GB, 2.5, USB, 5400 RPM zapojený bez přídavného napájení z USB.Nahrávání a přehrávání v zapnutém stavu funguje,ale ze stand by modu se spustil jen jednou.Co s tím?Díky.

nedrobil

já mám ověřeno WD 1 TB a externí zdroj, šlape to jak hodinky i ve stand by modu R^

netace
Registrace: 12/2008

Ještě k nahrávání na HDD.
V menu nastavení místního času.Nastavím správný čas.Po vypnutí a opětovném zapnutí přijímače než naskočí správný čas to chvíly trvá a v menu nastavení místního času je špatné datum i čas.Nemohlo by to souviset s nenahráním ze stan by modu.

nedrobil

pro zdenoh1975
čím větší disk, tam tím delší dobu trvá, než jej přístroj najde... - čekal jsi dost dlouho ? Možná i několik minut...

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Tak ked je pravda co knieza napisal tak co spekulujete.Ked to chce disk s externym napajanim,tak treba taky pouzit a nebyt mudrejsi ako vyrobca.S tohoto a inych for jednoznacne vychadza,ze minimalne 50% ludi necita k nicomu navody.Hlavne co sa v tom nevyznaju prve zahodia navod.Pytat sa treba ak je problem a riesenie nie je v navode,potom nastupuje skusenost.Ale takto ..... Rv

liquere
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra