![]() |
|
oled TVMuzemi prosim nekdo vysvetlit spotrebu oled TV kdyz vynasobim 1920x1080:4 protoze 1 led pdsvicuje 4pixely tak mi vyjde 518400 a kdyz to vydelim prumer 120W i mensi oled TV tak mi vyjde 0.00023W to mi prijde nejak malo na diodu asi mi nekde neco utika? Diky za nazory. |
lusamek
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 57 |
![]() |
|
RE: oled TVneviem kde si prisiel k nejakemu OLED TV, OLED TV je hudbou dalekej budocnosti, a velke uhlopriecky su len vo faze prototypov, v predaji su len male uhlopriecky takze diskusia o spotreba je zatial bezpredmetna |
antal71
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 55 |
![]() |
|
RE: oled TVTak ne oled ale led podsvicenihttp://www.s-elektro.cz/lcd-televize-32-palcu-82-cm/samsung-ue32b7000/?utm_source=Zbozi.cz&utm_medium=PPC&utm_campaign=Placene |
lusamek
![]() |
|
RE: oled TVale to je obrovsky rozdiel |
antal71
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 55 |
![]() |
|
RE: oled TVJak jsi přišel na to, že jedna led podsvicuje 4 pixely? Není jich půl milionu, ale řádově jen stovky. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: oled TVTak mi to prosim te toch vysvetli. |
lusamek
![]() |
|
RE: oled TVTo čemu se dnes říká LED TV je vlastně LCD, kde jsou zářivkové trubice nahrazeny stovkami LED. Obraz má proti klasické LCD lepší barevné podání i kontrast. Technologie OLED je něco jiného, to je hudba budoucnosti. Zatím je to malé a strašně drahé. |
visper
![]() |
|
RE: oled TVTak to jsem spatne pochopil a ty ledky sviti porad stejnou intenzitou nebo podle sceny. |
lusamek
![]() |
|
RE: oled TVA kolik jich tam je to musi byt neco jako rozptylky. |
lusamek
![]() |
|
lusamekveď ti tu píšu , že to je len náhrada za trubice.aj pri farebnej zmene svietia rovnako. Aj trubice svietia rovnako. Aj hotentot je človek. vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: oled TVTo by musely být ty ledky z chameleóna |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: oled TVTam jsou světlovody, dokonce jsou i TV které mají LED jenom v rámečku. Někteří výrobci používaji LED Scaning a skutečně dynamicky rozsvěcují skupiny LED podle scény. Já podobné "finty" ale moc rád nemám. |
visper
![]() |
|
RE: oled TVJeste jednou diky za vysvetleni zase jsem trochu moudrejsi diky. |
lusamek
![]() |
|
RE: oled TVNení LED TV jako LED TVJsou tři druhy. První má bílé ledky jen na okraji obrazovky, druhý druh má bílé ledky za obrazovkou a třetí má za obrazovkou ledky co dokážou měnit barvy. |
jpchenet
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 73 |
![]() |
|
RE: oled TVNěco se o tom dá přečíst např. zde :http://www.(nevhodné slovo).cz/clanky/jak-vlastne-vznikly-ploche-televizory/ 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
RE: oled TVZvrtlo se to tam (tradičně) v diskusi LCD vs. PLASMA. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
jpchenet:Přesně tak.A taky ty LED RGB+ jsou trochu jinde cenově. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 458 |
![]() |
|
RE: oled TVnechápu proč každý řeší spotřebu,plazma 82 LG 11.500kč,LCD ve stejné koukatelné kvalitě 25 000kč,počítám 5 let životnost v dnešní době,mám u plazmy 13.500kč na propálení elektřiny navíc,kolik hodin denně se mohu koukat,abych byl na stejno s LCD?,to si každý může spočítat,plazma mě vychází lépe |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 381 |
![]() |
|
pierrepetrPřesně,ale s mnohem kvalitnějším obrazem i v SD,ale když chce někdo mermomocí šetřit-LCD!!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 914 |
![]() |
|
RE: oled TVekologové kupují LCD,ale o k r á d á j í svoji rodinu a kapsu,kupujte LCD,budete sami se sebou spokojeni,je jedno jestli vám za tím plastikovým panelem bude svítit někdo baterkou,nebo zářivka,nebo ledky,budete koukat z přesného úhlu,běda,aby vám někdo posunul křeslo,budete platit za HD jen proto,abyste se z toho nepoblili,hodně štěstí |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 381 |
![]() |
|
RE: oled TVMě taky zaráží, jak někdo může dát přednost spotřebě před kvalitou obrazu. Příznivější spotřeba je často také to jediné, čím příznivci LCD argumentují. V tom případě by totiž nejlepší televizor byl VYPNUTÝ televizor. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
![]() |