Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

=Sloučení= Tv vysílání a PC

Potřebuji vyřešit následující zadání: Na 2 Tv (plazma, lcd) dostat obraz CT24, který by měl (v pravidelných/nepravidelných intervalech) automaticky střídat obraz z PC s nějakou prezentací (ta by měla být denně aktualizována dle vývoje-pravděpodobně obsluhou). Současně by z externích reproduktorů měla být slyšet audiostopa CT24. Myslel jsem, že by to mohlo být vše obsluhováno PC s TV kartou, ale nevím, zda existuje, případně který SW použít a zda vyřeší i problém audio výstupu. Můžete někdo dát Tip na řešení? Díky!

Bloud
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: =Sloučení= Tv vysílání a PC

Zkusit pouvažovat nad vložením video streamu z DVB karty do prezentace jako objekt (OLE, DDE), audio může běžet nezávisle.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Tvorba prezentací není moje parketa. Pokud to dobře chápu, tak je možné "zařadit" do prezentace výstup z karty. Jaký soft tedy použít? Bude možné nastavit tu "periodu" střídání obrazu?

Bloud

Je to přímo možnost vložení objektu v prezentaci - obrázek, zvuk, video atd. Jde jenom o to, jestli jde takto vložit i video stream... Ještě mne napadla možnost použít VLC player, který může streamovat na nějakou IP adresu a port. Těchto prográmků může být více druhů. To přepínání nevím...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

To je právě ono - vložení čehosi, co vlastně není:-). Jak jsem psal, v tomhle nejsem vůbec zběhlý, tak hledám rozumy. To přepínání je důležité. Dokázal bych toho docílit mechanicky, ale to se mi nezdá být v dnešní době dost digitální:-)

Bloud

osobne by som tento problem riesil aplikaciou vo Flashi, z prispevku som celkom nepochopil, ci sa ma striedat LIVE vysielanie CT24 alebo to moze byt nejaky record, v oboch pripadoch to vsak nie je neriesitelny problem, v tomto pripade je to skor otazka rozpoctu ;)

sgi320
Registrace: 6/2008

este poznamka - v predajniach Orange volakedy (mozno, ze este stale, ale to netusim, kedze som uz davno v ziadnej nebol) fungovali tzv. Plazma screens, na ktorych sa striedalo video s flash animaciami, co boli vlastne propagacne zalezitosti (reklamy), viem, ze to islo z jedneho centralneho servera, na ktorom bezala aplikacia, ktora to cele obsluhovala (striedala video s flashom), to vsak bolo hotove video ulozene na disku, cize ziadny stream, ale aj to by sa dalo spravit, kedze tie animacie na plazma screeny som robil ;)

sgi320

Ano, má to být střídání LIVE CT24(event. jiné stanice) a jakési prezentace, která však bude v pravidelných intervalech aktualizována obsluhou.

Bloud

tak v tomto pripade to ma v zasade 2 technicke riesenia (ak to ma byt ako-tak zautomatizovane):

- obidve riesenia vyzaduju DVB-S kartu v PC, neviem si totizto predstavit, ako zautomatizovat prepinanie vstupov do panelov, napr. z STB a PC (mozno niekto vie)

1. - jednoduchsie riesenie
do panelu sa pusti DVB-S z PC karty v nejakej aplikacii na full-screen a napise sa aplikacia, ktora bude "DVB-S" aplikaciu v pravidelnych/nepravidelnych intervaloch "prekryvat" (jednoducho sa spusti do full-scrrenu, odprezentuje a zavrie) a bude obsahovat prezentaciu (napr. v spominanom Flashi)

2. - komplikovanejsie riesenie
vysielanie CT24 sa bude streamovat napr. pomocou VLC, to potom "chytat" na nejakom porte aplikaciou, v tomto pripade bude aplikacia obsluhovat ako stream CT24, tak aj prezentaciu

- to, co bude obsahom prezentacie, je absolutne jedno, to sa da naprogramovat tak, ze sa obsah bude dat menit "on-the_fly", cize v podstate za chodu, kedykolvek a plati to pre obidve moznosti

- este uvazujem, ci by sa to cele nedalo napisat aj v Lingu pre Director (mam take tusenie, ze aj ano)

- rozhodne to nie je neriesitelne

sgi320

este jedna poznamka

ak mam byt uprimny, tak v tomto pripade bude asi najrozumnejsie rozdelit "vysielanie CT24" a prezentaciu na 2 rozne panely, vyjde to rozhodne lacnejsie, ako zaoberat sa vytvaranim nejakej aplikacie, taketo riesenia su vhodne pre velke spolocnosti, pre bezny obchod je to v podstate zbytocna, az neprijatelna investicia (naklady rozhodne presiahnu tie, ktore su nevyhnutne na zakupenie dalsich 2 LCD, dalsich 2 DVB-S prijimacov, a 1ks PC, ktore mozno ani nie su potrebne) ;) treba to zvazit ...

sgi320

Cim vice se v tom hrabu, tím více to smrdí:-)Zadání je sice od velké společnosti, nicméně má to být aplikováno jen jako takové "obveselení", které nemá bezprostřední ekonomický dopad. Na tvorbu jekékoli aplikace já nemám - jsem schopný tak natahat dráty, přidělat držáky a event obsloužit již hotový soft, třeba i s jeho instalací, proto tady hledám rozumy. Čekal jsem od místních mudrců plný pytel nápadů, ale zdá se, že to není úplně jednoduché zadání:-)

Bloud

rozumiem, ale "hotovy" soft v tomto pripade asi nenajdes, taketo veci sa zvycajne "robia na mieru" ;) ale ak existuje zariadenie, ktore by dokazalo na zaklade nejakej aplikacie prepinat vstupy do LCD, resp. PDP, tak by to bolo mozno jednoduchsie, ako to na prvy pohlad vyzera ;) v opacnom pripade asi len tolko, co som uviedol vyssie (jednoducho LIVE stream "nenatrepes" do ziadnej prezentacie "natvrdo", ale riesenie to ma, len to chce cas a koruny ;)

sgi320

taky jsem to tudle řešil co nejlevněji tak jsem zbastlil přepínač video signálu na hodiny ;)

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Ano, přesně tak! Přepínač s hodinami:-) Ale jak jsem psal, chtěl jsem něco digitálního. Tak holt použiji asi digitální časový modul!! :)))

Bloud

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra