Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Vantage 8000 S - přidání kmitočtu

Chtěl bych se zeptat jestli existuje jiný způsob přidat kmitočet (frekvenci) na určitou družici než ten, který umožňuje Vantage 8000 S tj. ruční přidání zelené tlačítko.
Po tomhle se mi vždy rozhážou stanice z družice 23,5 plus některé kmitočty na některých družicích a stanice pak nejedou.
Nějaký editor, nebo něco podobného, abych to mohl přidat v počítači ten kmitočet. Těch družic je mnoho pokud mám družici uloženou tak to jsem vyřešil pomocí blin scan, ale jsou tam i družice, které mají jen 4 kmitočty a nejsou platné např. družice z 31,5 st. E, nebo z 40 st. E. Pokud ji nemám uloženou v motoru tak mi blin scan nepomůže, proto se ptám na nějaký editor, který to umožňuje přidat v počítači, když si to přetáhnu ze svého Vantage setting pomocí USB.
Předem děkuji.

viking
Registrace: 9/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vantage 8000 S - přidání kmitočtu

Hmm stanice by se rozhazet nemely, to ze pridam tp tak se jenom zaradi do vzestupneho seznamu. Ke konretnimu tp jsou prirazeny kanaly, nezalezi tedy na jeho poradi v nejakem seznamu. Existuji dva editory Channel loader HD 3.01 a Fritzmaiers editor. Oba umoznuji pridani noveho tp. Mimochodem mas v tom HDD?

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

Mám v tom hardisk 500 GB. S tím rozházením já to popíši: třeba u Primy na 23,5 st. východ je jiný kmitočet a eviduje se to jako Badr z 25,5 st. u ČT1 HD z 23,5 st. je to v pořádku. Nebo kanál TRT 3 má jiný kmitočet než ten, který má být a u některých kanálů třeba z Thoru kmitá čára zleva do prava síla a kvalita signálu a programy se neobjevují. Některé programy z Thoru jsou však v pořádku. Z jiných družich je všechno v pořádku. Jenom u některých a dá to hodně práci to dát do pořádku, protože po jakémkoliv přidání kmitočtu u družic se to tak rozháže. Proto dělám zálohu kanálů.
Blin scan je dobrá pomůcka, proto se ptám na nějaký editor přes počítač, kde bych doplnil kmitočty. Tohle rozházení mě začalo dělat nedávno. Na začátku to šlo přidávat kmitočty teď už to rozhazuje při přidání.

viking
Registrace: 9/2005

mrkni sem:
vantagefunclub.cz/viewforum.php?f=40&sid=29b2f20adca5355f5db272d09c2c6b90

milanm
Registrace: 3/2006

pro viking :
Dle mého názoru máš v paměti přijímače uloženy chybně naladěné kanály z minulých dob, přijímač ti je ladil z jiné družeice a pod.
Moje rada : všechno smaž, proveď tovární nastavení a vše nalaď PEČLIVĚ a POZORNĚ znovu, jinak se tohoto problému nezbavíš (také se nám to stalo, takže vím oč kráčí...).

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

No je otazka jaky tam mas FW, ja tam ma stary osvedceny 2.52-02. Setting jsem bez problemu upravil v editoru 3.01 a poslal nazpatek. Ty programy ktere chci mit ve favoritech jednoduse oznacom "fajkou". Asi by si mel udelat tovarni nastaveni a zkusit tam poslat zalohu.

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

Aký tam máš firmware? To zozhadzovanie kanálov som už dlho nevidel. Včera som nanovo skenoval jeden HD8000S: nový firmware, továrne nastavenia, znovu preskenoval a všetko v pohode. Po pridaní nového TP a jeho preskenovaní sa nové stanice uložia na koniec zoznamu a receiver ostane prepnutý na prvej novo-nájdenej, takže nie je problém ich presunúť na požadované pozície, či už priamo vo Vantage alebo v PC.
Editorov je viacej, nájdeš aj priamo na stránkach výrobcu, napr. Channel Editor 3.11, jednoduchý, bez nutnosti inštalácie, na základné triedenie je v pohode : http://www.vantage-digital.com/files/download-1241018945.zip

Kvinto
Registrace: 6/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra